Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Labdarúgás: pályára vár a Sokorópátka

Pályafelújítás miatt már több mint másfél éve Tényőn játssza hazai meccseit a megyei másodosztályú sokorópátkai együttes.
Náluk korábban a szó szoros értelmében „lejtett a hazai pálya", ugyanis a játéktér végei között nagy szintkülönbség volt. Ennek orvoslására 2010 augusztusában a helyi önkormányzat megszervezte a talaj elegyengetését, ami nem sikerült jól.

A sportkör elnöke, Bonnyai Péter nyilatkozott az üggyel kapcsolatban:
„Utoljára 2010 májusában játszhattunk hazai környezetben. A 2010/11-es szezonban megnyertük a harmadik vonal győri csoportját, de a másodosztályra biztosan nem hitelesítették volna a pályánkat, mert nagyon lejtett. Vállaltuk a feljebb lépést, és tervben volt, hogy helyrehozzuk a játékteret. Az önkormányzat a falu vízelvezetésére nyert pályázatot, a munkát végző céggel pedig született egy megállapodás, miszerint megcsinálják a pályát is. Ez meg is valósult, befüvesítették, de a helyzet rosszabb lett, mint volt. Szinte még edzésre is alkalmatlan. Terveztük a játéktér megnagyobbítását is, de ez sem valósult meg."

Tavaly októberig különösebb változás nem történt az ügyben, azután az egyesület és az önkormányzat közös pályázatot adott be a Vidékfejlesztési Minisztériumba. Azt remélik, ha ezen nyernek, akkor nyolcmillió forintot kaphatnak a pálya felújítására. A terveik között szerepel emellett egy betonos kispálya és egy homokos röplabdapálya építése is. A látványterv már elkészült.

„A következő fél évet még Tényőn fogjuk eltölteni, ez biztos, de ha megkapjuk a remélt pénzt és elkezdődnek a munkálatok, akkor is maradnunk kell még egy ideig. Szeretnénk, ha minél előbb lenne saját pályánk, és azt, hogy azon másodosztályú mérkőzéseket játszhassunk. A jelenlegi helyezésünk nem valami fényes, mert a tabella utolsó előtti helyén állunk. A feljebb lépést szerencsére a csapat is akarja és nem csak a vezetőség. Mindenképpen a biztos bentmaradás lesz a cél tavasszal" – mondta Bonnyai Péter, aki elmondta még, hogy tavaszra erősíteni is akarnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős nem igazol Gyirmótra

A Gyirmót szerette volna megszerezni Erős Gábort, ám a középpályással nem köt szerződést a klub. Tovább olvasom