Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Kosárlabda - Három év alatt jutnának a legjobbak közé

A Széchenyi ESE-Győri KC hároméves tervet tűzött ki maga elé.
Cél, hogy minél több saját nevelésű játékossal az NB I B élmezőnyébe kerüljön vagy feljusson az első osztályba a csapat.

„A mostani szezonnal hároméves programot indítunk el, amelynek célja, hogy az NB I B-ben a legjobbak közé tartozzunk, vagy akár feljussunk az A csoportba. Ezt minél több saját nevelésű, Győrhöz kötődő játékossal szeretnénk elérni"– emelte ki Hoffmann Gergely, a Győri KC ügyvezető igazgatója a klub tegnap rendezett sajtótájékoztatóján.

„Példaértékű az együttműködés, ami a Győri Kosárlabda Club és a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete között működik. A kohézió életpályát biztosít a fiataloknak, akik így lehetőséget kapnak kibontakozni a sportban és a tanulmányaikban is" – mondta Tagai István, a Győri KC társadalmi elnöke.

„Eddig csak előnyünk volt az együttműködésből. Úgy gondolom, céljaink elérésére minden esélyünk megvan, hiszen évek óta kiváló utánpótlásképzés folyik Győrben" – tette hozzá Gyömörei Tamás, a SZESE elnöke.

Németh István utánpótlás-vezető szerint pár éven belül saját nevelésű játékosok fogják alkotni a felnőttkeret nagy részét:

„Fontosnak tartjuk, hogy a győri csapat keretében minél több fiatalt tudjunk szerepeltetni."

„Nagyon jó közösségbe kerültem. A fiúk szeretik a kosárlabdát és mindent megtesznek a sikerért. Korán kezdtük a felkészülést, de szükségünk is volt rá. Idén az első nyolc mérkőzésünket idegenben játsszuk, ami kicsit megnehezíti a dolgunkat. Türelmet kértem az elnökségtől és a játékosoktól a terveim megvalósításához, de úgy érzem, jó úton járunk" – nyilatkozta Molnár István, a csapat új edzője.

A csapatkapitány Horváth Gergő azt emelte ki: fejlődésre törekszenek és örülnek az új céloknak.

„Az első szezonom nem úgy sikerült, mint várták tőlem, de ezekből a tapasztalatokból is lehet építkezni" – mondta ezt már Gombás Gábor, aki második évét kezdi Győrött.

Baruta Richárd saját nevelésű játékosként végigjárta a ranglétrát:
„Előrelépést látok az egyesületnél és bár nagyon erős a Nyugati csoport, reális célnak tartom, hogy három év alatt feljussunk az első osztályba."
Hétvégén rendezik a Fémker-kupát, melyen a SZESE-Győri KC a SMAFC NYME-vel, a TF-Budapesttel és a szlovák BK Levickí Patrotival méri majd össze a tudását.

„Szívesen támogatjuk a győri kosárlabdát most és a jövőben is" – zárta a rendezvényt Máthé Mátyás, a Fémker Kft. ügyvezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci - Szárnyal, de a földön maradna a Lébény

Nagyszerűen kezdte a szezont a megyei I. osztályban szereplő Lébény. Tovább olvasom