Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Kellemes meglepetés érte

A felkészülési idõszak elején szerzõdött az FC Sopronhoz Dancs Roland. Aki a Honvédtól érkezett.
A felkészülési időszak elején szerződött az FC Sopronhoz Dancs Roland. A fiatal, alacsony, nagy munkabírású középpályás a Honvédtól érkezett, de korábban Franciaországban és Svájcban is futballozott. Dancs Roland, az FC Sopron újonnan érkezett játékosa a Pápa elleni edzőmeccsen csereként állt be és ügyes cseleivel több veszélyes akciót indított, a szurkolók hamar megkedvelték a játékát.

– Hogy érzi magát Sopronban?

– Ahhoz képest, amit hallani lehetett ősszel a Sopronról, tehát, hogy ellentétek vannak a játékosok között és a légkör nem a legjobb, kifejezetten kellemes meglepetés ért. Kifejezetten jó hangulatban dolgoztunk a felkészülés alatt. Jó a társaság, jól érzem magam a csapatban.

– Mennyiben új a közeg?

– Szombathelyről ismertem Horváth Andrist és Takács Tomit, a korosztályos válogatottakban pedig együtt futballoztam Demjén Gabival, Feczesin Robival és Magasföldi „Dodival". Jó pár játékost ismertem tehát korábbról, és ez azért segített a beilleszkedésben.

– Hogyan alakult a pályafutása, míg az FC Sopronhoz került?

– Szombathelyi nevelésű vagyok, de fiatalon külföldre kerültem. Először Franciaországban, a Nancy korosztályos csapataiban játszottam, majd jött Svájc és a Grasshoppers. Ezt követően három éve szerződtetett a Kispest. Supka Attila azonban nem tartott rám igényt. Megkeresett a Sopron és két évre szerződtem a klubhoz.

– Milyen célokkal szerződött Sopronba?

– Ami személy szerint engem illet, szeretnék stabil tagja lenni a csapatnak, amellyel jó lenne újra elérni azt, amit itt ellenfélként, a Honvéd játékosaként tapasztaltam. Négy-ötezer néző volt a stadionban, kitűnő hangulatú mérkőzéseken vettem részt. Bízom benne, hogy az MTK ellen sikerül jó rajtot venni, amely lendületet adhat nekünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székely Norbert: ''pénteken kiegyenlítünk''

A hazaiak kezdtek jobban, szinte minden akciójukat kosárral fejezték be, a 3. perc végén 8–2-re vezetett a Szamara. Matovic villant, Wauters, a center pedig sokoldalúságát egy triplával jelezte. A negyed közepe a védekezését rendező Soproné volt, amely Cserny büntetőivel, majd a Sztyepanova mellett eredményes Matovic két duplájával egyetlen pontra jött föl. Tovább olvasom