Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Kajak-kenu - Csay Renáta ismét legyőzhetetlen volt

Újabb Európa-bajnoki címet nyert egyesben a győri Graboplast VSE klasszisa, Csay Renáta.
A felvidéki Pöstyénben rendezett maraton Európa-bajnokságon női K I-ben Csay Renáta már a rajtnál elöl volt, két kört tett meg a vezető bollyal, majd lerázta az összes vetélytársát és szinte a teljes távot egyedül végigevezve magabiztos győzelmet aratott.

A kenusok között Kövér Márton nagy csatában nyert ezüstöt a portugál Nuno Barros mögött.

Az ifjúságiak között K I-ben Györgyjakab Máté, C I-ben Dóri Bence Balázs, az U23-as női K I-ben pedig Váczai Enikő lett aranyérmes. Ifi női kajak egyesben Katona Lili, C I-ben pedig – kettős magyar siker után – Koleszár Zoltán lett második.

Az U23-as versenyzők is kitettek magukért, női K I-ben Váczai Enikő szerzett aranyérmet, C I-ben pedig a csepeli Dóczé Ádám második lett a portugál Lacerda mögött.

A győriek kitűnősége magabiztosan győzött. Fotó: Weisz Róbert
A győriek kitűnősége magabiztosan győzött. Fotó: Weisz Róbert


Ifjúsági kajak párosban a Györgyjakab Máté, Piller Kristóf összeállítású duó győzött, úgy, hogy közel másfél percet vertek a második helyen befutó német hajóra. A női kajak párosok versenyében Bánki Lilla és Rekop Csenge hatalmas csatában lett Európa-bajnok a spanyol egység előtt. A kenu párosoknál Koleszár Zoltán és Török Márk nagy előnnyel nyerte a maga 18,7 kilométeres számát, amelyben Burony Norbert és Jurás Dániel bronzérmes lett.

„Nagyon jól szerepeltek a versenyzőink, de ki kell emelni Csay Renátát, aki bizonyította, hogy a maratoni szakágban van igazán otthon, örülök neki, hogy visszatalált önmagához" – mondta Weisz Róbert, a maratoni szakág győri vezetőedzője.

A maraton Európa-bajnokság a felnőtt párosok versenyszámaival zárult, ebben a női kajak páros – Csernák Edina és Váczai Enikő összetételben – az első helyen végzett. A magyarok így összesen nyolc aranyat, négy ezüstöt és egy bronzot szereztek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci - (majdnem) minden kérdés eldőlt

Véget ért a megyi bajnokság II. és III. osztálya is. A csornai csoportban félbeszakadt a… Tovább olvasom