Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Jó buli keserű szájízzel

Autósport - Befejeződött a Budapest–Bamakó-rali. Az idei verseny a terrorveszély miatt Marokkóban ért véget. A győriek kiválóan szerepeltek. A Dakart is megjárt Nagy Péter szerint jó buli volt a túra.

A múlt héten ért véget a Budapest–Bamakó-rali, melyen több győri egység is elindult. Közülük a Homokdűne csapat végzett a legjobb helyen a versenykategóriában, majd a Tempfli László vezette autó Dél-Afrika felé vette az irányt, s egészen Fokvárosig ment. Egy másik győri autó is nekivágott a rajt előtt módosított távnak: a Dakar-ralit motoron már teljesítő Nagy Péter és a „sivatagi újonc" Ambrus Zsolt.

Mint ismeretes, az idei verseny útvonala módosult a résztvevők biztonsága érdekében. A Külügyminisztérium és nemzetközi biztonsági szervek a terrorista fenyegetettségre hivatkozva az afrikai szakasz útvonalának módosítását kezdeményezték. A szervezők végül úgy határoztak, nem hagyják figyelmen kívül a veszélyt, ezért a verseny a marokkói Agadírban ért véget, a résztvevők Mauritániát és Malit kihagyták.

Nagy Péter elmondta: az új, marokkói szakaszok így is kemények voltak: „Volt néhány dolog, ami kisebb fennakadást okozott, ugyanis véleményünk szerint nem minden szabály volt egyértelmű, a szervezők, akiknek egyébként ez volt az első ilyen versenyük, néha túlzottan is rugalmasan kezelték az előírásokat. Marokkóban szinte végig köves szakaszokon kellett haladni, mely nemcsak bennünket, hanem a technikát is igénybe vette. Szerencsére a mienk jól bírta a gyűrődést, s leszámítva egy kerékcserét, valamint az egyik este a beérkezés utáni három lassú defektet, különösebb problémánk nem akadt."


A Budapest–Bamako-ralin részt vett győri csapatok tagjai szívesen fotózkodtak a sivatagban.
A Budapest–Bamako-ralin részt vett győri csapatok tagjai szívesen fotózkodtak a sivatagban.


A győriek egyébként nagyon jól összedolgoztak, szinte végig együtt haladtak a sivatagban.

„Egy idő után nem is annyira a versenyzés volt az elsődleges, egy jó bulinak tartottuk az egészet. Ha úgy volt kedvünk, megálltunk, élveztük a környéket, fényképezkedtünk, ebédeltünk. Érdekesség, hogy akármilyen kihaltnak tűnő helyen is álltunk meg, pár percen belül megjelent egy helyi ember, s üdvözölt bennünket. Engem ez egyáltalán nem lepett meg, a Dakar-rali során már hozzászoktam ehhez" – mondta Nagy Péter, aki több társával egyetemben a tervezett repülőút helyett autóval jött haza.
„Bamakóig kellett volna mennünk, onnan indult volna a gép. Mintegy negyven autó egyébként a felhívás ellenére nekivágott a Mali fővárosáig tartó útnak. Sok információnk nem volt róluk, annyit hallottunk, hogy komoly fegyveres kíséretet kaptak Mauritániában. Ami miatt egy kicsit keserű a szánk íze, hogy a lefoglalt és befizetett repülőút árát nagy valószínűség szerint nem kapjuk vissza, noha rajtunk kívül álló okok miatt nem tudtuk igénybe venni a szolgáltatást. Mindezek ellenére nagyszerű élménnyel lettünk gazdagabbak, s ha rajtam múlik, jövőre is elindulok, de a legszívesebben motorral tenném meg az utat" – mondta végezetül Nagy Péter.

A Budapest–Bamako résztvevői által adományokkal feltöltött jótékonysági kamion a mauritániai karitatív helyszínek érintése után érkezett meg Bamakóba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás nyílik Győrött Kolonics György emlékére

Győrött is látható lesz a Kolonics, a sportlegenda címmel rendezett kiállítás. Tovább olvasom