Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Győrön át nemzetközi vizekre

Evezés - Két hétig edzőtáborozott Győrben a magyar serdülő- és ifjúsági válogatott. Szombaton egy felmérővel zárul az alapozás.
A Héraklész bajnok- és csillagprogram, vagyis a 14–18, valamint a 19–22 éves korosztály legjobbjai vettek részt a Győrött rendezett edzőtáborban Ficsor László szövetségi edző irányításával.

A szakvezető elmondta: ideális körülmények között dolgozhatnak, noha az időjárás azért nem fogadta kegyeibe a sportolókat.

„Még mindig jobban jártunk, mint az U23-as válogatott Dunavarsányban, ahol volt olyan nap, amikor a rossz idő miatt nem tudtak vízre szállni az evezősök" – mondta Ficsor László, aki a győri helyszínválasztást két dologgal indokolta.

„Egy válogatott megjelenése, legyen szó akár a fiatalokról, mindig megpezsdíti a helyi klub életét, másrészt ezzel a táborral a szövetség azt a munkát ismerte el, mely az utóbbi években jellemezte a Vízügy-Spartacust. Az elmúlt néhány évben sokat fejlődött a sportág a megyeszékhelyen. Ami a leginkább érdekes, hogy míg máshol a lányok beszervezése a nehéz feladat, addig itt Győrben éppen a lányok vannak többen, s köztük sok az igazán tehetséges is" – folytatta a szövetségi edző.

Ami az idei versenyszezont illeti, a serdülők legkomolyabb viadala az Olimpiai Reménységek Versenye lesz, melynek ezúttal Magyarország lesz a házigazdája. A Velencei-tavon cseh, lengyel, szlovák és magyar evezősök mellett várhatóan szerb, horvát és osztrák egységek is vízre szállnak.

Vízre szállnak a sportolók, akik naponta fejenként negyven kilométert eveztek a két hét során. Fotó: Krizsán Csaba
Vízre szállnak a sportolók, akik naponta fejenként negyven kilométert eveztek a két hét során. Fotó: Krizsán Csaba

„Mindenképpen szeretnénk népes mezőnyt és komoly színvonalú viadalt összehozni, mert csak így tudjuk igazán lemérni, merre is tartanak a korosztály legjobbjai" – tette hozzá Ficsor László.

Az ifistáknak több nagy versenyük is lesz. Április végén Szegeden egy nemzetközi regattán mutathatják meg felkészültségüket a válogatottak. Ez egyben az első válogató viadal is. Májusban Brnóban egy újabb nemzetközi viadalon, majd Velencén a második válogatón vár megmérettetés a sportolókra. Júliusban az ausztriai Ottenheim ad otthont a világbajnokságnak, előtte ugyanitt lesz egy főpróba.

„Korai még arról beszélni, hogy melyik győri evezősnek van esélye a csapatba kerülni, ám az már most jól látszik, hogy Horváth Katalin jó úton halad a kerettagság felé. Bérelt helyek azonban nincsenek, a válogató versenyek után ugyanis, mint minden évben, most is keretfrissítés lesz" – mondta végezetül Ficsor László.

A kéthetes szárazföldi és vízi alapozás szombaton egy tíz km-es felmérővel zárul. Korábban egy kétszer négy km-es felmérőn már megnézték a szakemberek, ki hol tart a felkészülésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubilál Sopron első bajnokcsapata

Kosárlabda - Sopron sporttörténetében az első magyar bajnok az SVSE női kosárlabdacsapata volt.… Tovább olvasom