Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Csornai foci - Tinédzserek a tűzvonalban

Az NB III-as Csornában két 17 éves fiatal is lehetőséget kapott az őszi idényben. Mindketten szorgalmasak és szép futballkarrierben reménykednek.
A labdarúgás sokat bírált hazai utánpótlás-nevelésében üdítő színfolt a csornai példa. Az együttes nemcsak megszilárdította a helyét a harmadik vonalban, hanem újabban helyet szorítanak a csapatban a jövő nemzedékének is. Baranyai Márk és Németh Balázs példája ezt bizonyítja – ketten együtt is jóval fiatalabbak, mint a sok NB I-es csatát látott játékostársuk, Bognár Zsolt.

Baranyai Márk már óvodásként nagyobbakkal játszott együtt, hatodikos korában pedig Kónyból járt edzésre Csornára, ahonnan a zalaegerszegi akadémiára került. Ezt váltotta fel idén februárban a győri Fehér Mik- lós-akadémia, ahol jelenleg a tizenegyedik osztályba jár.

„Egerszeg messze volt, az idősebb korosztály mellett ritkábban juthattam szóhoz – emlékszik vissza rövid pályafutása fordulataira a 17 éves támadó játékos. – Aztán Győrben is kevésszer voltam kezdő játékos, ott inkább a nagyokkal együtt készülők kapták a főszerepet. Nem vállaltam a versenyt, és miután azzal hívtak Csornára, hogy már Zalában is kinéztek maguknak, elfogadtam az invitálást. Így kerültem Babics Zsolt edző csapatába, a tizenkilenc évesek közé. Kiscsapat ellen már játszhattam felnőtt-kupamérkőzésen, aztán a Diósd ellen október elsején az akkori edző, Hannich Peti bácsi beküldött az utolsó nyolc percre. Azt mondják, jól megoldottam a rám bízott feladatokat, és azt hiszem, nem túlzás, hogy ez az eddigi nyolc perc ad erőt és hitet a folytatásra…"

Baranyai Márk ugyanis nem adta fel korábbi futballálmait, ami azt jelenti, még mindig az élvonalbeli szereplés lebeg célként előtte.

Klubtársa, a döri Németh Balázs nem fogalmaz meg ilyen merész célokat, Csornán szeretné megszilárdítani helyét az első csapatban.

„Sokáig csak kedvtelésből futballoztam, de két éve, amikor amolyan árnyékéket játszottam Rábapordányban, hallgattam az ismerősök és a barátok biztatására – vallja a 17. életévét januárban betöltő ifjú játékos. – Csornán iskolatársaim révén egyáltalán nem volt idegen a környezet, aztán Vajda László és Bognár Zsolt után Babics Zsolt keze alá kerültem. Már a múlt hét közepén szóltak, hogy kell egy támadó felfogású játékos Kispesten a kispadra, így nem lepett meg, hogy hat perccel a vége előtt Urbán Flórián beállított a csapatba. Noha kikaptunk a Honvéd tartalék- jaitól, számomra örökre emlékezetes marad a bemutatkozás. Persze a tanulás az első, szeretnék érettségizni és technikumi vizsgát tenni, de örülnék, ha a futballkarrieremben is lenne még út előbbre…"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajak-kenu - Továbbra is a győriek a legjobbak

Kajak-kenu - Továbbra is a győriek a legjobbak
Megtartotta évadzáróját a Graboplast VSE kajak-kenu szakosztálya. Tovább olvasom