Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Botrány a mérkőzés után

Labdarúgás - A megyei másodosztály Soproni csoportjának 13. fordulójában a Kisfalud–Répcementi mérkőzés lefújását követően a vendégszurkolók egy szerintük hibás bírói döntés miatt rátámadtak a játékvezetőkre.
A múlt vasárnapi Kisfalud–Répcementi mérkőzés nem volt izgalmak nélküli, két kiállítást követően 2–2-es döntetlennel végződött. A lefújás előtt pár perccel a vendégek játékosa a hálóba talált, a bíró előbb megadta a gólt, ám a partjelző lest intett és így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A Répcementi-szurkolók azonban máshogy látták, szerintük a gól szabályos volt. A mérkőzés után az öltözőbe tartó játékvezetőket megtámadták a vendégdrukkerek. A partjelzőt hátba, a bírót pedig arcon ütötték. A partjelző az egyik támadóját combon rúgta, majd a játékosok közt is kisebb vita alakult ki.

A Répcementi SE elnöke, Takács Lajos szerint a játékvezetők nem végezték jól a dolgukat. „A partjelző magatartása szerintem minősíthetetlen volt. A becserélt játékosomnak azt mondta, hiába lő gólt, mindenképp lest int majd. A rendezők a verekedés kitörésekor sehol sem voltak. A fegyelmi tárgyalás során bebizonyítom, hogy bírói mulasztás történt"– mondta az elnök.

Dr. Szabó András, a mérkőzés játékvezetője feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen. „A nem megfelelő pályakörülmények között lejátszott mérkőzésen az említett esetnél az asszisztensem lest ítélt. Ezt követően a vendégszurkolók a partjelzőt körülvették és amikor megpróbáltam közbelépni, egy fiatalember hatalmas ütést mért az arcomra" – említette a sípmester.

A Kisfalud labdarúgói úgy gondolják, megfelelő játékvezetői ítélet született, és minden kiosztott lap jogos volt. Sőt, úgy tudjuk, később a Répcementi SE játékosa is beismerte, hogy valóban lesen állt.
A Répcementi csapatának szurkolói már többször is összeverekedtek az ellenfél drukkereivel. Nem egy mérkőzés szakadt félbe miattuk.

A megyei játékvezetői bizottság elnöke, Dubraviczky Attila így kommentálta az esetet: „A játékvezető ítélete mellett százszázalékosan kiállok. Elgondolkodtatónak tartom, hogy a Répcementi Sportegyesülettel szinte több gondunk van, mint a többi csapattal együttvéve. Nem szeretnék a dolgok elébe menni, de ha ez a folyamat továbbra is így tart, akkor a megyei játékvezetők nem fognak dirigálni a mérkőzéseiken. Érdemes elgondolkodniuk a játékosoknak és szurkolóiknak azon, hogy a megyei másodosztályban miért nem a barátságról, a sportszeretetről és a játék alázatáról szól a futball, holott mi a meccsekre mindig olyan játékvezetőket küldünk, akik alkalmasak a feladat elvégzésére" – mondta befejezésül Dubraviczky Attila.

Olvasóink írták

  • 1. Nagy Petra 2007. november 15. 20:40
    „Gratula a cikkhez! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pásztor István Európa-válogatott

Kézilabda - Pásztor István, az MKB-Veszprém szélsője meghívót kapott december 28-ára, amikor is a… Tovább olvasom