Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Ballack és Breitner: felejthetetlenek

Jäkl Antal az egyetlen ETO-játékos, aki 2004-ben és 2011-ben is pályára lépett a Bayern München ellen. Felejthetetlen emlékként őrzi, hogy játszhatott például Michael Ballack és Paul Breitner ellenfeleként.
 
Tíz nap múlva Győrött az ETO Parkban lép pályára a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München. A bajor klub csapatai eddig kétszer jártak Győrött: 2004-ben a nagycsapat, 2011-ben pedig az öregfiúk révén.
Az ETO-ból egyetlen játékos van, aki mindkét alkalommal pályára lépett: Jäkl Antal, 2003-tól 2009-ig volt a győri csapat tagja, az NB I-ben itt 159 alkalommal szerepelt.

„Lassan tíz éve már, hogy az első meccset játszottuk – emlékezik Jäkl Antal. – Hatalmas lehetőség volt ez számunkra, hiszen akkoriban nagyon gyengén szerepeltünk a bajnokságban, azt hiszem, a győri időszakom legrosszabb csapata volt az. Hasonlóan zsúfolt volt a programunk, mint a mostani ETO-nak. Négy nap alatt három mérkőzést játszottunk. Legyőztük a Lombardot, aztán fogadtuk a Bayernt, majd másnap Békéscsabán játszottunk bajnokit. Pérről egy kis géppel utaztunk a Viharsarokba, többen rosszul lettek a repülőn, mert nekünk már az utunk is elég viharos volt..."

A nyolc évvel ezelőtti győri csapat tagjai annyira izgatottak voltak a Bayern vendégjátékakor, hogy már három-négy órával a meccs előtt ott voltak az öltözőben.

„Lelkesedtünk a gondolattól, hogy ennyi néző előtt játszhatunk például Ballack ellen, aki akkor a világ egyik legjobb futballistája volt – folytatja az ETO játékosa. – A németek fél gőzzel simán győztek le bennünket négy-egyre. A meccsről őrzök egy Bayern-mezt, amit a sógorom adott nekem. Ő ugyanis nézőként kapott egyet, nekünk, játékosoknak viszont csak ígéret jutott... Van egy óriási zászlóm is, ami erre a találkozóra emlékeztet."

Hét évvel később immár öregfiúként játszott az ETO Legendákban a Bayern All Stars ellen. Ráadásul Tarsoly Csaba, a győri klub elnöke a találkozó előtt búcsúztatta el őt és az aktív játéktól szintén visszavonult Vincze Ottót.

„Az eredmény szempontjából ez már kellemesebb emlékű kilencven perc – említi az egykori középpályás. – Verebes Józseffel már hónapokkal korábban megkezdtük a felkészülést, mert a Mágus nagyon szeretett volna nyerni a bajorok ellen. Végül sikerült is, öt-egyre győztünk, pedig a németek is nagyon szívták magukat. Nagy élmény volt Paul Breitner ellen futballozni, gyerekkorom egyik kedvenc játékosa volt. Hatvan felett is elképesztően jó fizikumnak örvend. Sváb gyerek lévén tudok németül, a meccs után megkérdeztem tőle, hogy mi a fiatalosságának titka. »Sokat dohányzom, pálinkázok és kicsit riporterkedek« – válaszolta nevetve."
Jäkl Antal immár az ETO NB III-as csapata edzőjeként lesz ott a Bayern München jövő vasárnapi győri fellépésén. Mint mondja, eddig a Barcelona játékát kedvelte, de a Bayern és a Dortmund révén most a németek uralják a klubfutballt, így valóban világszínvonalú produkciót láthatnak majd a nézők.

„Biztos vagyok benne, hogy telt ház lesz, hiszen egy ilyen futballcsemegéről senki nem akar lemaradni. Fiatalkori klubom, a Beremend is megkeresett, hogy vegyek nekik jegyeket, mert a csapat tagjai Győrben szeretnék megnézni az összecsapást. Nagy izgalommal várom a mi bajnokságunkat is. Önálló edzőként most debütálok a felnőtteknél. A Lobanovszkij-iskolát alkalmazó Sándor Pista bácsi mellett én is megkeményedtem, remélem, edzőként sikerül majd hasznosítani a tanultakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatták Hanga Ádámot új kosárlabdacsapatánál

Bemutatták Hanga Ádámot új kosárlabdacsapatánál, a spanyol élvonalban szereplő, euroligás Laboral… Tovább olvasom