Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Babos bronzérme az ugrógálán

Babos Rita, a Győri Dózsa versenyzője bronzérmet szerzett a 18. somoskői magasugrógálán.

A 18. ugrógálát hatodszor rendezik meg a somoskői vár lábánál lévő sportcentrumban, az eseményt hagyományosan Besenyei Péter műrepülő-világbajnok bemutatója nyitotta.

Utána természetesen az atlétáké lett a főszerep. Stefan Holm svéd magasugró fellépésével folytatódott a nagy sorozat, azaz Barcelona, Atlanta és Sydney aranyérmese, vagyis Javier Sotomayor, Charles Austin és Szergej Kljugin után Athén bajnoka is elfogadta a meghívást a nemzetközi hírű versenyre.

Stefan Holm nem okozott csalódást a közönségnek, megnyerte a versenyt. A nőknél a győri Babos Rita is indult:
„ Este kezdtük a versenyt, ekkorra már alaposan lehűlt a levegő, bizony kicsit már fáztunk, amikor ránk került a sor. Más viadalokhoz képest érdekesség, hogy itt zenére kell ugrani. Az indulók közül hiányzott ugyan a horvát Blanka Vlasic, akit vírusfertőzése miatt az orvosa nem engedett elindulni, távollétében az athéni olimpia hetedik helyezettje, Oana Pantelimon 190 centiméterrel győzött.

Én a második helyezettel azonos eredménnyel, 175 centiméterrel lettem harmadik. Az utóbbi időben betegséggel bajlódtam, lázas voltam, így alaposan legyengültem, ezért maradtam el egyéni legjobbamtól, a 183 centitől."

Babos Rita és edzője, Farkas Roland elmondták: a szabadtéri versenyidőszak gyakorlatilag véget ért a számukra, ezentúl a téli fedett pályás idényre alapoznak. A győri ugró célja a felnőtt magyar bajnoki cím megszerzése, jövőre pedig szeretne részt venni a törökországi Izmirben megrendezendő egyetemi, főiskolai atlétikai világbajnokságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák döntő

Telt ház, közel félezer néző előtt rendezték szombaton déltájban a Raiffeisen Grand Prix 10.000… Tovább olvasom