Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Az MLSZ-től követel kártérítést a DAC 1912 kft.

Labdarúgás - Az Integrál-DAC-ot utoljára működtető gazdasági társaság, a DAC 1912 kft. a soproni székhelyű Alpokalja Futball Kft. néven adta be nevezését az NB II idei szezonjára. A MLSz nem fogadta el a nevezésüket.

A DAC 1912 kft. ügyvezetője, Marczi Tibor az Integrál-DAC hivatalos honlapján nyilatkozott a napokban:

„Véleményem szerint óvás alatt fut az NB II-es bajnokság – mondta. – Cégünk elveszítette játékosait, indulási jogát. Ezzel a tulajdonosok befektetéseiket veszítették el és mintegy 200 millió forintos anyagi kárt szenvedtek el. Az MLSZ megítélésünk szerint saját eljárási rendjét felrúgva, már a kiírásnál is azt megsértve (két héttel a nevezési határidő előtt írt ki bajnokságot, teljesen más feltételekkel az előző bajnoksághoz képest), belehajszolva a klubokat pluszköltségekbe kényszerhelyzet elé állítja őket. Társaságunkat úgy utasította el, hogy a jogorvoslatokat semmibe vette, ezért nem maradt más hátra, mint a jogi út."

Dr. Varga Balázs, a DAC 1912 kft. jogi képviselője többek között ezeket mondta:

„A bajnokság kiírása álláspontunk szerint logikai és jogi hibákkal gyakorlatilag ellehetetlenítette az általam képviselt társaságot. Logikai hibának tekintem, hogy egy esetleges elutasítás esetén az indulás alsóbb osztályokban sem lett volna megoldott, hiszen nevezni sem tudtak volna határidőben. Jogi hibának pedig az általunk fellebbezés körében is kifogásolt tényeket tekintem, hiszen a társaságot határidő után tájékoztatták a nevezés elutasításáról, az elutasítás oka pedig a versenykiírásban nem szereplő, az utánpótlással kapcsolatos szabályzatban szerkezetileg teljesen máshol fellelhető szabály volt többek között. Az ügy jelenleg a perelőkészítés szakaszában tart. Miután a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége még összeülni, indokolt elutasító határozatot hozni sem volt hajlandó a fellebbezés elutasítását követően előterjesztett jogorvoslatunkra, a társaság nevében felszólítottam a szövetséget a bizonyíthatóan felmerült kár megtérítésére. Ezzel kapcsolatban pontosítást kértek, mely egyeztetés alatt van a társaság ügyvezetésével."

Amennyiben a megállapodási kísérletek eredménytelenek maradnak, haladéktalanul előterjesztik a keresetet. Várhatóan ügyészi vizsgálatot is kezdeményez a kft. vezetése az MLSZ-szel szemben.

Olvasóink írták

 • 2. p.pablowsky 2009. december 22. 23:39
  „Szegény DAC 1912 Kft. Mennyire sajnálom őket.
  De akiket ők nem fizettek ki, még jobban.
  Volt pár sötétbőrű idegenlégiósuk, akiknek lakást, kocsit béreltek, hónapokig. Mindenről volt szerződés, de aztán elfelejtettek fizetni, és csak hitegették a bérbeadókat, amíg azok ki nem rúgták a lakásból a focistákat. Így mentek egyik lakásról a másikra a focisták. Azóta is futnak a pénzük után a bérbeadók. Az autókölcsönzős a végén annak is örült, hogy egyben visszakapta a kocsit.
  Mint ahogy az étteremnek sem fizették ki az elfogyasztott ételeket, ahol az idegenlégiós focisták ebédeltek.
  Sőt az idegenlégiós focistákat sem fizették ki teljesen. Ezért aztán haza is mentek.
  Előbb rendezni kéne a számlákat, és talán azután kellene tiszta lappal reklamálni.”
 • 1. ACSA 2009. december 22. 16:14
  „A szélhámos banda még ebből is jól fog kijönni a végén!!!
  Aztán szegény Dac meg elsüllyed a névtelenség homályában!!!
  Szégyellje magát az egész mocskos banda aki ide juttatta őket!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda: győzelemmel zárta az évet a SEAT Lami-Véd

Hétpontos győzelmet aratott a SEAT Lami-Véd Győr együttese a női kosárlabda NB I 13. fordulójában. Tovább olvasom