Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Az ETO futball csapata nyerte a Danone focikupa győri elődöntőjét

A győri fiatalok akár a torna nemzetközi döntőjében is képviselhetik Magyarországot.
Az ETO Futball U12-es csapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna győri regionális döntőjét.
A győri fiatalok a fináléban az SC Sopron csapatát győzték le 4:1-re, így ők vehetnek részt a kupa június 10-i, budapesti országos döntőjében.
A tornán bevezetett fair play díjat a Pápai ELC csapata érdemelte ki.
 

A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán április és május folyamán összesen 96 csapat és több mint 1.000 gyermek labdarúgó versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, New Jersey-ben. 
 

Gólöröm, egészséges életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás
A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 15 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája, amelyen eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt világszerte.
 
A Danone és a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Programja által közösen megrendezett U12-es torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyermekeket, ebben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a torna szakmai partnere segíti a kezdeményezést.
 
A kupát az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja, fővédnöke pedig Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Hevesi Tamás énekes és futballedző.
 
„A Danone Focikupa a Gyermekekért célja, hogy népszerűsítse a sportolást és az egészséges táplálkozást a gyerekek körében" – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere.
 „Vállalatunk a 19 éve tartó Tegyünk Együtt a Gyermekekért társadalmi programjában idén is különös figyelmet fordít az egészségi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt hátrányt szenvedő gyerekekre is.
Az idei Danone Focikupában egy valós nemzetközi megmérettetés lehetőségét nyújtjuk a résztvevőknek, miközben a sportszergyűjtéssel az állami gondozásban élő gyermekek sportolási körülményeit igyekszünk javítani" – tette hozzá.
 
Minden eddiginél több résztvevő
A Danone Focikupa a Gyermekekért torna idén jelentős mértékben kibővült. Míg tavaly mindössze 240 gyermek vett részt a programban, addig az idén 12 régióban, régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében 1.152 gyermek vesz részt a tornában. A győri regionális elődöntőn az ETO Futball, az Üstökös FC Győr, a Csornai SE, a Nebuló FSE, a Gyirmót SE, a Pápai ELC, a MTE 1904, valamint az SC Sopron csapatai versenyeztek egymással a regionális elsőségért.
 
Sportszergyűjtéssel segítik a hátrányos helyzetű gyerek focistákat
Az idei torna különleges eleme az volt, hogy az abban résztvevő csapatok sportszer- és sportfelszerelés gyűjtéssel segítették a torna tavalyi résztvevőit, az állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyerek labdarúgókat. Az összegyűjtött adományokat a budapesti döntőn az Egészséges Életmódért Hit és Sportalapítvány képviselői veszik majd át.
 

Irány Amerika
A Danone Focikupa a Gyermekekért torna további regionális elődöntőit május 27-én Békéscsabán, Pécsett és Szombathelyen tartják. Az országos döntő június 10-én, Budapesten lesz.
 
A döntő tétje nem más, mint az, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot Amerikában, New Jersey-ben, ahol 32 ország U12-es csapata vesz részt a nemzetközi döntőben.
 
Fair Play

Érdekesség, hogy az MLSZ Grassroots Programja az U12-es a korosztályban a Danone Focikupa a Gyermekekért tornán vezetett be és használta először a Fair Play kártyát.
 
A fiatal játékosokat a játékvezetőtől szabálytalanság esetén eddig sárga és piros lapokat kaphattak, a mostani tornán azonban már zöld kártyával díjazták őket, ha etikusan játszanak és sportszerűen viselkednek játékostársaikkal, ellenfeleikkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilágyi és Szatmári egyformán bronzérmes a kard világkupán

Két magyar bronzéremmel zárult a férfi kardozók madridi világkupa-viadalának egyéni versenye, miután… Tovább olvasom