Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Anyai örömök előtt az olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina

Fazekas-Zur Krisztina, a győri Graboplast-VSE olimpiai bajnok kajakosa babát vár, aki a jövő év nyarán születhet meg. A bajnok a riói olimpián is indulni szeretne.
A győri Graboplast-VSE olim- piai bajnok kajakosa, Fazekas-Zur Krisztina gyermeket vár. A sportágban ő a második nagyágyú – Kovács Katalin is a napokban jelentette be –, akiről kiderül, hogy anyai örömök elé néz.

Krisztina három és fél hónapos terhes és ezeket a napokat Győrött tölti.

„Nagyon boldog vagyok a terhesség érzésétől, gondolatától. Most már élvezem minden pillanatát, jól érzem magam, de az első három hónap rendkívül nehéz volt. Igaz, a rosszullétek is arra emlékeztettek, hogy édesanya leszek" – mondja magáról a 33 éves bajnoknő.

A győri színekben többek között egyszeres olimpiai és háromszoros világbajnok versenyző szerint a gyermekáldást éppen így tervezték: az idei vb után, a londoni és a riói olimpia között félúton. És örülnek, hogy így sikerült.

Fazekas-Zur Krisztina
Fazekas-Zur Krisztina


„A terhességem egy pillanatra sem zavart a versenyzésben, hiszen már éppen a pihenő időszakot töltöttük, amikor jöttek a tünetek – folytatja Fazekas-Zur Krisztina. – Az edzésekkel persze most sem álltam le teljesen, ezekben a napokban például együtt úszom Győrben Jakabos Zsuzsival. Majd konzultálok Kovács Katival és olyanokkal is, akik már szültek, hogy állapotosan mit és mennyit lehet edzeni. Az orvosok nem szívesen adnak tanácsot, inkább rám bízzák a döntést. Bújom az ezzel kapcsolatos szakirodalmat. Nem vagyok már fiatal, mindenre fel kell készülnöm."

Férje, az amerikai Rami Zur is vele van Győrben, bár Krisztina nagy szívfájdalmára most éppen Ausztriában snowboardozik – immár nélküle.
A hidegből azonban nemsokára már együtt repülnek a melegbe, ugyanis hazatérnek az Egyesült Államokba, pontosabban Kaliforniába. A terveik szerint ott születik majd meg a pici is.

„2014. június tizenhárom a születése dátuma, ha a baba pontosan érkezik – említi mosolyogva Krisztina. – Az ultrahangos vizsgálaton az orvos azt mondta, inkább kisfiúnak látszik, úgy hatvan százalék az esély rá, hogy az lesz. De tulajdonképpen mindegy is, hogy lányunk vagy fiunk születik-e, csak egészséges legyen. Kettős, amerikai–magyar állampolgár lesz és természetesen beszél majd magyarul is."

Londonban megízlelhette az olimpiai győzelem ízét és ha a sors engedi, 2016-ban Rióban újra szeretné átélni azt.

„Győrött a klubomban mindenki nagyon rendes volt velem, amikor bejelentettem, hogy babát várok. Támogattak az első perctől kezdve, nagy öröm, hogy ide tartozhatok. Úgy gondolom, ha minden rendben lesz, akkor másfél év áll rendelkezésemre, hogy tökéletesen felkészüljek a riói versenyekre. És talán a győzelemre is."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízi sport - Karácsonyi csobbanás Győrben

Győr és a Győri Vízisport-egyesület hétvégén ismét megrendezi a Karácsonyi Csobbanás elnevezésű,… Tovább olvasom