Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Veterán traktorok vonultak

Látványosság helyszíne volt tegnap délután Brennbergbánya Fő tere: huszonegy veterán traktor vonult fel, amelyek a burgenlandi Kishöflányból (Kleinhöflein) érkeztek.
A néhány éves gyerekek gyorsan összebarátkoztak a gépmatuzsálemekkel.
Évekkel ezelőtt három kishöflányi jó barát felújított egy régi traktort. A mű annyira jól sikerült, hogy ezzel megalapozták egy oldtimer traktorklub alapjait. Azóta a nem mindennapi gyűjtemény huszonhatra gyarapodott. Az öreg traktorok évente több burgenlandi és térségbeli településen is megfordulnak látványosságot, örömet szerezve az ott lakóknak. Sopron környékén másodszor járnak, tavaly Fertőrákoson, ezen a hétvégén pedig Brennbergbányán.

Fél tizenkettőkor a Bécsi úti határátkelő közelében, a B14-es kőnél kijelölt zöldhatáron keltek át. Itt csatlakoztak hozzájuk a soproni Autó-Motor Veterán Autóklub járművei.

Franz Ackerl, a veterán traktoros klub vezetője büszkén mutatja a második világháború utáni évekből származó mezőgazdasági járműveket.
Némely személyautó megirigyelhette volna a traktorok ápoltságát, azt, hogy tulajdonosaik milyen jó karban tartják őket.
– A legértékesebb traktor egy hatvanhat éves amerikai benzinmotoros John Deere, de a többi is kiváló munkagép. Ma is úgy lehetne velük szántani, mint évtizedekkel ezelőtt – mondja a gazda, majd hozzáteszi: – Nem csupán mutogatni jöttünk magunkat, barátságunk jeleként ajándékokat is hoztunk a helyi általános iskola és az óvoda gyerekeinek. Azonkívül a magyarok kedvenc ételével, a gulyással megkínálunk mindenkit a Fő téren.

A traktorcsodák elsősorban a gyerekeket, míg a többórás zenés, táncos eszem-iszom programok a felnőtteket vonzották. A brennbergi Mészáros Csaba és a soproni Szepessy Ferenc szüleivel érkezett a mulatságra és mindjárt bele is pattantak egy fényesre festett öreg traktor ülésébe. Úgy remélik, jövőre is lesz ilyen rendezvény a faluban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rémálommá vált a római vakáció

Farkasné Busznyák Katalinnak ezentúl arról, hogy római vakáció, biztos nem a Gregory Peck és Audrey… Tovább olvasom