Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Veszélyes háromszáz méter

Ágfalva - Tavaly 42, idén már 8 autó csúszott az árokba az Ágfalva felé vezető út egy háromszáz méteres szakaszán. A Magyar Közút Kht. megvizsgálja az út burkolatát.
A Sopron és Ágfalva közötti út egy háromszáz méteres, kanyargós szakaszán – a szocioterápiás intézettől Sopron irányába – veszélyes közlekedni gépjárművel csapadékos időjárási körülmények között: az elmúlt esztendőben negyvenkét, idén már nyolc autó borult itt az árokba.

– A sokasodó balesetek miatt megtartott helyszíni szemlén kiderült, hogy az útépítéshez felhasznált bazaltkő hamar elkopott, s a legkisebb esőtől, harmattól, de még a portól is, szinte „jégpályává" válik az úttest – tájékoztatott Gaál István ágfalvi polgármester. – A szóban forgó burkolatot különben 2006-ban újították fel, az adott szakaszon az átadás után fokozatosan jöttek elő a problémák. Kitették a 60 kilométeres sebességkorlátozó táblát, de bebizonyosodott, óvatos vezetés közben is elfordulhat ilyen baleset. Mivel a sofőrök eleve kisebb sebességgel közlekednek, az árokba csúszáskor csak az autók törnek össze, személyi sérülés szerencsére nincsen.

– Tavasszal végezzük a szokásos burkolati állapotfelmérést, melynek során részletesen megvizsgáljuk az Ágfalvára vezető út teljes 4,7 km-es szakaszát – tudtuk meg Légrádi Veronikától, a Magyar Közút Kht. kommunikációs főmunkatársától. - Amennyiben karbantartási technológiával a kérdéses útszakasz javítható, lesz rá anyagi forrás.

Szinte jégpályává válik: Az Ágfalvi út egy szakaszán sok autó csúszik az árokba. Fotóillusztráció: Magasi Dávid
Szinte jégpályává válik: Az Ágfalvi út egy szakaszán sok autó csúszik az árokba. Fotóillusztráció: Magasi Dávid

– Ha nagy felületű felújítás szükséges, kezdeményezzük az erre vonatkozó terv feladatainkba való illesztését. A Magyar Közút Kht. nyilvántartásában csak a személyi sérüléses baleseteket regisztráljuk, de ez esetben kivételt teszünk: elkészítjük a „balesetipont-térképet", azaz megvizsgáljuk, hol fordulnak elő a leggyakrabban balesetek ezen az útszakaszon. A kiértékelés után megtesszük a szükséges intézkedéseket a forgalmi rend felülvizsgálatával együtt. Ha kell, elvégezzük a közúti jelzésrendszer és egyéb forgalomtechnikai módosításokat a biztonságos közlekedés érdekében.

Olvasóink írták

 • 8. Gabó 2008. március 25. 14:56
  „A képen látható autó az enyém volt! Mindig lassan mentem de most összejött a bukta. Mostmár egy kicsit kezdek nyügös lenni a dolog miatt. Egyszerüen hihetetlen hogy baleset baleset hátán és nem tanulnak belőle! Jó lenne ha az ágfalvi polgármester is szemügyre venné a dolgokat! Aztmondják egy kiadós ebéd után jót tesz a séta házunktályán. Jól mondom?! Képzeljük el ha egy kisgyermek is van az autóba hát köszönöm nem lennék se a gyermek se a szülő helyébe, épp elég volt nekem is. Anno sokat jártam ezen az uton és bizony csúszkált az autó becsülettel. Mire várnak még mégtöbb balesetet akarnak?! Amugy is tele van a begyem az ottani dolgokkal! A KOOLtúra meg a faluimázs az megy emberek meg nyomorékká lesznek! Jó ez?? És akkor jönnek a hülye szöveggel, hogy kötelező sebesség betartás meg figyeljünk a táblákra meg vessen magára az ember hát a jó ku.... annyát!!!!! A betanult szöveg az megy..... NEM A TÁBLA KELL HANEM MINŐSÉGI ÚT. IGAZAM VAN!!!! Mindenkinek balesetMENTES közlekedést!!!”
 • 7. közlekedő 2008. március 23. 21:47
  „Holzih!A tábla nem megoldás!Akik betartják azok is veszélynek vannak kitéve!Mi van ha éppen akkor érek oda amikor egy "elrepül"?Én is megszivom!És általában mindig az ártatlanok szivják meg a legjobban.Én mindig rettegek ha azon a szakaszon szembe jön velem valaki.Én se megyek többel 40-50-nél,nekem se ismeretlen a terep,de mégis félek.És ha egy tábla lesz csak a megoldás,akkor ezután se közlekedhetek ott nyugodtan.”
 • 6. Holzih 2008. március 21. 20:21
  „Én nem járok sokat arra ,de ha mégis muszály nem merek menni 40-50-nél többel,de tapasztaltam akinek nem ismeretlen a terep nagyon bátran előz és szab akár 80-90-el is .Szerintem kell a tábla és vessen magára aki nem tartja azt be”
 • 5. ágfalvi 2008. március 21. 20:09
  „Alattomos ez a kanyar, u.i. a szoci előtti szabályosnak tűnnő körív hirtelen behúz egy szűkülő ellipszis-ívbe és ekkor már nagyon nehéz az esetleges hibát/ sebességet, ami akár csak 60 km/h is lehet, korrigálni. Az út minősége viszont tényleg csapnivaló.
  A megoldás szerintem az út nyomvonalának megváltoztatásában lenne. Erre viszont nem fognak költeni az illetékesek, kicsi zsákfalu vagyunk, ahová jószerivel csak az itt lakók jönnek.”
 • 4. wew 2008. március 21. 06:46
  „Jo komcsi szokas ! Szar az ut nem kell javitani hanem 30--as tablakat meg figyelmeztetö tablat kirakni hogy uthibak ! Egesz sopron tele ilyen jelzotablakkal !”
 • 3. közlekedő 2008. március 20. 15:43
  „Az az út egy nagy kalap sz@r!Azt egy az egyben újra kell csinálni,nem közúti jelzésrendszer módositásokat kell elvégezni.Mire várnak még?Tragédiát akarnak?Táblákat kirakni a legkönnyebb,de az nem megoldás.”
 • 2. úthasználó 2008. március 20. 10:34
  „azért 20-al nem de a harmincas táblára nyugodtam mérget vahat mindenki!”
 • 1. artfero 2008. március 20. 08:17
  „Naponta járok ezen az úton és egy autó 60 km/órás sebességgel csúszott az árokba előttem. Egyszóval az útépítő gyurcsányiasan
  "elkúrta" az utat. Ezek után nem értem ezeket a kifejezéseket, hogy felülvizsgáljuk, kiértékeljük, módosítunk vagy azt, hogy "ha kell, elvégezzük a közúti jelzésrendszer és egyéb forgalomtechnikai módosításokat ". Ez esetleg azt jelenti hogy a z adott helyeken 20 km/óra sebességgle lehet majd menni. Mi a francra várnak, hogy meghaljon valaki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új főigazgatója lehet a szanatóriumnak

Sopron - A minisztérium ismét kiírta a soproni Állami Szanatórium főigazgatói posztjára a… Tovább olvasom