Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Veszélyes elítéltet fogtak

Sopron - Krimibe illő jelenetek végén a kommandósoknak sikerült bilincsbe verniük azt a négy éve körözött soproni férfit, aki rablásért és súlyos testi sértésért kapott öt év börtönbüntetése elől bujkált. Az illető a körözöttek top 100-as listáján is szerepelt.
Információink szerint amikor a most 30 éves soproni férfi 1999-ben letöltötte börtönbüntetését – rablás miatt ült –, kijelentette: „Inkább megölöm a rendőröket, de börtönbe többet nem megyek." Legutóbb 2004-ben ítélték el öt év szabadságvesztésre rablás és súlyos testi sértés miatt; s noha „fogadalmát" nem váltotta be, börtönbe mégsem vonult, inkább elbujdosott a hatóságok elől.

Négy éve körözték tehát, s felkerült a keresett bűnözők top 100-as listájára is.

Az élet fintora, hogy a kapuvári járőrök egy közúti ellenőrzés során igazoltatták is a keresett férfit, de mint később kiderült, hamis okmányokat mutatott fel, így kisiklott a hatóságok kezei közül. (Ezért közokirat-hamisítás miatt is büntetőeljárás indult a férfi ellen.) Soproni lakcímét és élettársa házát folyamatosan figyelték a zsaruk, s mivel széles körű ismeretséggel rendelkezett, néhány lakossági bejelentés is utalt esetleges hollétére. Az ellenőrzések azonban szerda késő estig eredménytelennek bizonyultak. Ám ezúttal olyan jelzés érkezett, hogy a körözött személy egy soproni külvárosi házban lelhető fel.

– Nyolc nyomozó vette körül a házat, s mivel tudtuk, jó fizikumú, agresszív viselkedésű férfiről van szó, aki korábban már megfenyegette a rendőröket, s lőfegyverrel is rendelkezhet, hívtuk a megyei kommandósokat is. Ők este 9-kor érkeztek a helyszínre – mondta az akcióról Farkas Gábor alezredes, soproni rendőrkapitány. – Az ezt követő alapos taktikai megbeszélés után, az előírásoknak megfelelően, hangosbemondón háromszor is felszólítottuk a körözött férfit: jöjjön elő. Mivel ennek nem tett eleget, rátörtük az ajtót.

Ellenállni sem ideje, sem esélye nem volt: négy kommandós néhány pillanat alatt leteperte az alsónadrágban lévő bűnözőt. Épp fürdéshez készülődött, a fürdőkád tele volt vízzel. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy az utolsó pillanatokban kábítószert próbált meg eltüntetni a zsaruk elől: marihuánát öntött a vécébe, de hiába öblítette azt le, a drog egy része fennmaradt a víz felszínén. El is ismerte, aznap fogyasztott kábítószert. A házkutatás során a konyhapult alatt droggal szennyezett digitális mérleget találtunk, amely valószínűsíti, kábítószer-terjesztéssel is foglalkozott.

A bejárati ajtó melletti ablaknál hevert egy mintegy harminccentis kés. Feltételezzük, fegyverként akarta használni a rendőrök ellen, de még időben rájött, nincs esélye velük szemben, így azt inkább eldobta. Elfogásakor egyedül tartózkodott a házban, mely előtt egy kis Polski állt, más kocsira való rendszámmal ellátva. Valószínűleg ezzel közlekedett. Mivel csomagjait már korábban összepakolta, az is feltételezhető, hogy a házból gyorsan akart lelépni, de ezúttal nem volt szerencséje. A kapitányságon kihallgattuk, eddigi rejtekhelyeit nem nevezte meg. Azóta a sopronkőhidai fegyházba szállítottuk, megkezdte ötéves börtönbüntetését. Kábítószerrel való visszaélés gyanújával is büntetőeljárást kezdeményeztünk ellene.

Olvasóink írták

 • 14. Vélemény 2008. augusztus 12. 08:14
  „miracle!

  AZÉRT ANNAK ELÉG HÜLYÉNEK KELL LENNIE, AKI ILYEN HELYZETBEN ÜGYEKET INTÉZ - HIVATALOKBAN STB...

  SZERINTED AZ ÜGYEKET, CSAK Ő SAJÁT MAGA TUDJA ELINTÉZNI, vagy csak úgy besétál az orvoshoz, aztán várakozik egy kicsit akezelésre????”
 • 13. pisti50 2008. augusztus 11. 18:49
  „Nem kell nagyon keresgélniük!!
  Az Ujteleki utcai rendörségi autó kijáratával szenbe van eggy ugynevezett kocsma Kis fröccs!!
  Ott minden bünöző megfordul.
  Miért nem ott keresik a rendőrök?
  Mese a habba 5 évig valaki eltud bujni ebben a városba.
  Hiszen mindenki ismer mindenkit”
 • 12. /joco1 2008. augusztus 10. 06:48
  „Protektor: bocsi de Honnan tudod,hogy"ennyit hazudni egy cikken belül"? Te is az elfogott "baráti" vagy "segitöi" köréhez tartozol? hát talán mégsem véletlen,hogy korábban Te is a "cimlapokra" kerültél, de volt pénzed és ügyvédeid"kimostak" a vádak alol? Az irásod a fentieket sugalja.”
 • 11. zs 2008. augusztus 09. 20:32
  „Aki a top100-as körözési listán szerepel, az valószínűleg okkal van ott, s ha elfogják, az nem meghurcolás... Én is ismerek valakit (sajnos), aki szerepelt ezen a listán, s hála a rendőrök tevékenységének mára már elfogása megtörtént! RESPECT RENDŐRÖK!”
 • 10. miracle 2008. augusztus 09. 20:28
  „Ez a cikk nem a rendőrségről szól. Hanem arról, hogy milyen rosszak a törvényeink, meg a jogszabályok.
  Először is: minek kell hazaengedni egy jogerősen börtönre ítéltet, hogy majd szólunk, ha be kell vonulni.
  Másodszor: ha az ombudsmanok nem furkálnák meg állandóan, már rég lebuknának az ilyenek abban a pillanatban amikor bármilyen ügyet intéznek, orvosnál vannak, vagy bankkártyával pénzt vesznek fel vagy fizetnek.”
 • 9. joco 2008. augusztus 09. 18:09
  „8-as én elmultam 58 éves és érdekes modon én nem kerültem a cimlapokra bcs.miatt.Miért? 1ember_azt irtam, hogy Ök is ua. mint mi, vannak köztük "jol" dolgozok és ... .Tudja kb 2x elolvastam az irását(1), hát én csak azt tudom továbbra is reagálni rá mint amit irtam a (6)-ban.”
 • 8. Protektor 2008. augusztus 09. 16:42
  „Szomorú dolog hogy bármit elhisz az ember a sajtónak! Nem mondom hogy nem volt jogos ez az elfogás, de hogy ennyit hazudni egy cikken belül...röhög a vakbelem! Anno nekem is volt rendőrségi ügyem, 21 éves voltam. Be is kerültünk a címlapra, persze mondanom se kell, úgy állítottak be mint egy igazi gengsztert, aztán hoppá kiderült hogy semmi közöm az egészhez. Tudjátok, tényleg szomorú dolognak tartom, hogy így megalázhatnak bárkit, mikor lehet hogy az illető emberileg sokkal több mint egyesek!!! Amit leírtak, annak a fele csak feltételezés! Aztán utána már azt gondol hozzá mindenki amit akar! A kisalföld is lassan olyan mint 1 pletykalap!”
 • 7. Egy Ember 2008. augusztus 09. 16:16
  „jocó1!

  teszik a dolgukat - igen is meg nem is!

  EZ A PROBLÉMA!

  EGYSZER IGEN - MÁSKOR NEM! - A KÉRDÉS CSAK AZ, HOGY MI MOTIVÁLJA ŐKET AMIKOR IGEN, S MI, AMIKOR NEM!

  EGYÉBKÉNT PEDIG NEM ÁRTANA MEGTANULNI AZ ELOLVASOTTAKAT ÉRTELMEZNI!

  SOK FÉLREÉTÉSE ELKERÜLHETŐ LENNE!”
 • 6. /joco1 2008. augusztus 09. 15:23
  „egyik-másik ember.: hát nyugodtan szidja a rendörséget, azok teszik a dolgukat.És tudja Ök sem különböznek tölünk, vannak hibáik és erényeik mInt Magának és nekem is.Tudja ez a legkönnyebb ,szidni öket.De vannak még becsületes állampolgárok aki bejelentés formájában tájélkoztatják a rendörséget.Érti a MAGA ÉS AZ ÉN ÉRDEKEMBE vagyis a MI ÉRDEKÜNKBE.De ha maga egy ilyen faszi érdekében küzd a rendörség ellen, hát furcsa.Maga nem véletlenül a fenti bünöző "társa", de lehet, hogy csak az elv-társa?”
 • 5. kop1 2008. augusztus 08. 22:57
  „Másik!
  Lehet ,hogy a szomszédodban is lakik egy.....”
 • 4. P 2008. augusztus 08. 14:35
  „NEm lakossági bejelentés kellet hanem a bizosra menni, mert ha egyszer mellé csapnak akkor eltünik az ember örökre! mellesleg nem vok rendőr párti de azért ma már teljesen kommunikativak és normálisak átlagba( saját tapasztalat)!
  és lehet h az a lakossági... aaz csak egy besúgó volt de azt meg azért nem írhatják oda de nem is kell! a Lényeg elkapták és lessz ideje elgondolkodni!!! gratula”
 • 3. miracle 2008. augusztus 08. 13:54
  „Másik ember
  Úgy élhetett, hogy miután elítélték, szépen hazaengedték, ahogy kell, hogy majd szólnak, ha menni kell a börtönbe. Gondolták aznap, majd szépen megebédel, kávét is megissza, aztán fütyörészve besétál a börtönbe. Hát persze.”
 • 2. TB 2008. augusztus 08. 13:19
  „Ő a soproni Karadzsics !”
 • 1. Másik Ember 2008. augusztus 08. 01:57
  „HOGY ÉLHETETT ITT, EBBEN A VÁROSBAN EGY ILYEN BŰNÖZŐ NÉGY ÉVEN ÁT?

  ÁTOPERÁLTATTA MAGÁT, HOGY NE LEHESSEN FELISMERNI? - VAGY MIKÉNT VÁLTOZTATTA MEG MAGÁT?

  EZ MEGINT EGY "RENDŐRI CSÚCSTELEJSÍTMÉNY"! - HA MEGINT NINCS LAKOSSÁGI BEJELENTÉS MÉG MINDIG ZAVARTALANUL "BÚJKÁLHATNA" EZ A VESZÉLYES EMBER?

  HÁNY ILYEN VAN MÉG EBBEN A VÁROSBAN???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belterületen nem lőnek

Sopron és környéke - Erdészek és vadászok tegnap zöldhajtást tartottak, hogy a lakott területek… Tovább olvasom