Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Vége a külföldi feketemunkának?

Az EURES-T Pannonia határ menti társulás újabb partnerszervezettel bővült, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarával. A kamara a munkaadói oldal érdekképviseletét erősíti.

Az EURES-T Pannonia határ menti társuláshoz csatlakozott a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara – jelentették be tegnap a székházban. A kamara a kis- és középvállalkozások piacra jutását, versenyképességének növelését szeretné elérni. Hangsúlyos ponttá vált a munkaadók minél nagyobb mértékű segítése, hiszen közös cél, hogy a munkanélküliség csökkenhessen. A társulás célja, hogy a magyar munkavállalók külföldön is érvényesülhessenek.

˝Azt szeretnénk, ha nem csak politikai szlogen lenne az, hogy egy magyar vállalkozó is nyithat kávézót Bécsben˝ – mondta Horváth Vilmos, a kamara elnöke. – Szervezetünk segítséget kínál – többek között – a határ menti munkavállalásnál és a munkaerő-toborzásnál is.

– A szolgáltatópiac megnyitásával visszaszorítható lesz a külföldi feketemunka – emelte ki Csizmár Péter, az EURES-T Pannonia koordinátora. – Ezt segíti az is, hogy 2011 után Ausztria ténylegesen feloldja a munkaerő-korlátozásokat.

Olvasóink írták

 • 12. bogote 2010. január 30. 22:16
  „musicnummer! Aki feketén dolgozik kint az itthon fizeti a TB-t”
 • 11. FREDDY/S 2010. január 30. 04:28
  „8.
  Létezik az 1997-es nyugdíjtörvény, mely az EUban törvénytelen, mivel a nyugdíjat az itthon kötelező dupla befizetés miatt nemlétező minimálbérrel számítják, míg a valódi osztrák munkaviszonyt melyből a kötelező fizetve lett, átfedés miatt törlik, így érdemes többet befizetni, hogy a megélhetéshez megfelelő nyugdíj ne legyen biztosítva. Ezzel a törvénnyel a parlament nem foglalkozik, pedig hatályon kívül kellene helyezni a törvénytelenség megszüntetése érdekében, de a 386 képviselő a saját költségtérítésével van elfoglalva, nemde...”
 • 10. csillag78 2010. január 29. 22:47
  „s ÉN VÁROM 2011-ET HA TÉNYLEG MEGSZŰNIK A KORLÁT A KÉT ORSZÁG KÖZÖTT.....vége lesz az ország munkaerőpiacának ezen térségben.....Aki teheti menni fog ha alklamazzák majd, és jól is teszi.....”
 • 9. csillag78 2010. január 29. 22:44
  „5. NoBo

  Sztem ha lenen lehetőséged Te is inkább dolgoznál havi 1000-1400eur-ért minthogy itthon döglesz meg 100-130ezer forintért....

  Igenis aki megteheti menjen, én is ha meg fogom tudni tenni megyek...S a gyerekeim ettől függetlenül járhatnak iskolába, míg esetleg nem esik baja a magyar iskolában....
  De az is lehet ha gyerekem lesz, alapból németnyelv-orientált oviba megy, és majd ausztriai iskolába....Mert ott lehet tanul értelmeset is, nem mint itthon egy-két iskolába!”
 • 8. musicnummer1 2010. január 29. 09:29
  „22 éve élek - HIVATALOSAN - Ausztriában,mindig is volt feketemunka,még a határellenörzéskor sem tudták ( vagy nem akarták ) kiszürni,aki minden reggel ment és minden este jött kocsival.....Az osztrákok nem egy esetben visszaforditották,mentek egy másik határátkelönél.Csak egy dolgot felejtenek el ezek az emberek.A jobb kereseti lehetöséget kihasználva adót,TB-t nem izetnek,a nyugdijbavonuláskor meg csodálkoznak,hogy nem lesz nyugdijuk....Ez egy átmeneti,alkalmi munka,papir,bejelentés nélkül......veszélyes játék.Az osztrák rendör nem nézi jó szemmel,igaz itt DEMOKR?CIA van.....a rendör a rend öre !!!!!!Itt nem emelhetsz kezet a rendörre,nem támadhatod meg,mint pl. a TV palota ostrománál.Tehát gondolkozzatok,feketemunkások,jucuska 40-nek igaza van,csak nem mind feketemunkás,hanem "csak" a 80 %-a.........Ez van !!!!”
 • 7. borvssoias 2010. január 28. 22:34
  „Nem mindenki feketemunkas, aki vonattal jar. Ez a magyar mentalitas: dögöljön meg a szomszede is...”
 • 6. gall 2010. január 28. 19:48
  „3# Baradlay....be vagy keveredve....éppenhogy ausztriai-feketemunkáról van szó.”
 • 5. NoBo 2010. január 28. 15:30
  „Ez az. Menjen csak mindenki Ausztriába dolgozni.
  De a kölkét is oda járassa oviba/suliba, meg oda menjen el orvoshoz is...
  A "megmaradt" magyar(!!!) dolgozónak így is szívás az egész...
  U.i: a külföldre távozó egyetemisták iskoláztatási költségeit meg egyösszegben leszámlázni!”
 • 4. Csetneky 2010. január 28. 11:12
  „Teljesen mindegy, hogy melyikről beszélnek, egyiknek sem lesz vége. Sőt!”
 • 3. Baradlay 2010. január 27. 22:48
  „Itt a magyarorszagi feketemunkarol beszelnek!!!! Nem a magyarokrol Ausztriaban!!!!”
 • 2. látó 2010. január 27. 16:03
  „Vége...most fog igazán virágozni!”
 • 1. jucuska40 2010. január 27. 13:06
  „Ugyan márrr volt is lessz is!!! Reggeli 7 órási vonat Ausztria felé...tele van..mind fekete munkás!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös projekt a határ két oldalán

Munkajogi kisokos című kiadványukat mutatta be kedden Horváth Csaba, egy határokon átnyúló,… Tovább olvasom