Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Végállomásra érkezett a buszprojekt Sopronban

A röviden ˝buszprojektnek˝ nevezett fejlesztés záróeseményét tartották csütörtökön a Városházán. Az eseményen jelen volt dr. Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár, akit az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Győr közötti szakaszának megépítéséről is kérdeztünk.

A ˝Komplex fejlesztés a dinamikus és fenntartható közösségi közlekedésért Sopronban˝ című projekt elemeit az utasok már jól ismerik, s naponta használhatják.

Az okosbuszok, ˝totemoszlopok˝, jegy-és bérletkiadó automaták már élesben működnek. Fodor Tamás polgármester beszédében elmondta, a pályázat olyan lehetőséget biztosított, ami a város számára több szempontból – idegenforgalom, lakosság komfortérzete – fontos. Ugyanígy a szolgáltató számára is előnyös fejlesztések valósultak meg, például a forgalomirányítás területén.

Dr. Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár úgy fogalmazott: a nagyobb beruházások, autópályák építése mellett fontosak az ilyen projektek. Ezekhez a fejlesztésekhez is igyekszik az ágazat minden támogatást megadni.

Pócza Mihály, a Kisalföld Volán Zrt. vezérigazgatója képekkel, videóval mutatta be a projekt fontos elemeit. Minderről korábban már többször beszámoltunk. A vezérigazgató elmondta, nagy örömmel adják át a rendszert a soproniaknak.

A rendezvény zárásaként Pócza Mihály és Fodor Tamás 50 darab távirányítót adott át Kozma Józsefnek, a vakok és gyengénlátók soproni szervezete elnökének. Az eszköz a hangos utastájékoztatás elérésében segíti a vakokat és gyengénlátókat, akkor is, ha a buszmegállókban elhelyezett információs oszlopkat az esti órákban már lehalkították. A távirányítót Győrben is használhatják majd, ha ott kiépült a rendszer.

Mikor épül az M85-ös Sopron-Pereszteg közötti szakasza?

Dr. Völner Pál az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Győr közötti szakaszának megépülésével kapcsolatos kérdésünkre elmondta, a 2027-ig tartó fejlesztési programban szerepel Sopron felől Győr irányába az M85-ös építése Peresztegig. Ezt követően a Csorna és Kapuvár, valamint Sopron és az országhatár közötti szakasza épülhet meg. Az enesei elkerülő átadása pedig hamarosan megtörténik.

Olvasóink írták

 • 8. Kukac40 2011. november 26. 11:01
  „Az utak építésével renbetételével több munkahelyet lehetne teremteni mint bármivel. Ahol van normális infrastruktúra oda fognak települni a cégek, nem egy megközelíthetetlen helyre. A város önerőből megépíthette volna Sopron és a határ közti szakaszt, ezzel is segítve az itteni vállalkozásokat. Értelmesebb lett volna mint az pl. inkubátorház, mélygarázs stb.”
 • 7. Kuvasz 2011. november 25. 15:28
  „Ráday Mihály műsorát idézem: "Unokáink sem fogják látni!"”
 • 6. sopron700 2011. november 25. 13:58
  „Tiszán építettek egy hidat, a faluban élő idős nénit megkérdezték mit szol hozzá - Azt felelte,hogy már kilencven évvel ezelőtt beszéltek róla, hogy hidat kell építeni ezen a szakaszon de még a mai napig nem készült el. Felemás határidők és előtervel készültek az úttal kapcsolatban, Osztrák faluk tiltakozása sem elhanyagolható, így szerintem én már nem fogom koptatni - pedig nem vagyok idős.”
 • 5. lazioboy 2011. november 25. 09:48
  „dk milyen gazdaság indulbe?
  Nem gyanús, hogy a külső devizaadósság tekintetében a világ top tíz országában vagyunk benne? Még jó, hogy ma reggel lettünk bóvli kategória.
  Nem autópálya nem lesz itt, hanem jövőre 600ftos benzin.”
 • 4. creat 2011. november 25. 05:21
  „Hol van ilyenkor az utak védőszentje? Ja, persze, a Firtl! Az elmúlt nyócévben intenziven támogatta (ami nem is baj) és számonkérte folyamatosan az útépítéseket. Most itt lenne a nagy lehetőség, tevőlegesen is megmutathatná mit is tud elintézni! Persze, ahogy nézem, Áder Jani sem sokat tesz a csornaiakért!
  Emberek! akkor miért szavaztatok ezekre a képviselőkre? Csak, hogy odaadhassátok a magánnyugdíjat, meg drágább legyen az euró és a megélhetés?
  Köszönöm 300 forintosok!”
 • 3. Tonxy 2011. november 24. 22:30
  „Tehát 16 éven belül elkezdik majd Peresztegig megcsinálni az utat. És utána majd Sopron és a határ közötti utat. Hát gratulálok. Végül is még csak 20 éve akarják megcsinálni.”
 • 2. intar 2011. november 24. 18:23
  „2027? Egy röhej!”
 • 1. DK 2011. november 24. 18:02
  „Ennek a kormánynak idejében, egy méter autóút, és autópálya nem épül majd szerintem.

  Az ok pedig nagyon egyszerű lesz, hogy nem lesz pénz erre a költségvetésben.

  Ha pár év múlva beindul a gazdaság, és nem lesz ennyi munkanélküli, akkor lehet majd ezen kérdésről beszélni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni közgyűlés: Kitüntetésekről, költségvetési koncepcióról döntöttek

Érdemi hozzászólásokkal és némi személyeskedéssel elfogadta a jövő év költségvetési koncepcióját… Tovább olvasom