Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Városrészeket köt össze

A mintegy 2,5 kilométer hosszan kiépülő új kerékpárút a Fertő-tájat, valamint a soproni belvárost köti majd össze. A kivitelezés várhatóan a jövő év elején kezdődhet el.

Mint arról korábban beszámoltunk, Sopronban mintegy 40 millió forintból 2,5 kilométer hosszan kerékpárutat alakítanak ki. Ebből 588 méteren újat építenek, a fennmaradó szakaszokat pedig kitáblázzák. A költségek jelentős részét – 35 millió forintot – uniós támogatásból fedezik.

Az új út két városrészt, a Virágvölgyet és a belvárost köti össze a Virágvölgyi út, a Bécsi utca, a Szentlélek utca, az Ikvahíd utca, Szent Mihály utca útvonalon. Emellett rácsatlakozik majd a Fertő menti kerékpárút-hálózatra. A kivitelezés befejeztével biztonságosabbá válik a kerékpározás. Továbbá közvetetten a gépjárműforgalom csökkenése is várható, hiszen munkába vagy az ügyek intézéséhez már biciklivel is be lehet majd jutni biztonságosan a belvárosba.

Olvasóink írták

 • 10. Father 2009. november 03. 15:47
  „Ennyi pénzért néhány munkatárssal összefogva is megépítenénk. A kérdés, hogy mi az értelme. Ez is csak olyan lesz, mint a 40 cm magas kilátó. A pénz elfogy, használható eredmény nincs.”
 • 9. Ikoza 2009. november 03. 10:43
  „Most akkor a Fő térről eljutok majd bringaúton a tómalmi salakútra, ahol sárban nem jó menni eleve. Aztán onnan eljutok ugye Mörbischre. De Rákos és Balf közt nem lesz kerékpár út, mert írja a polgármester, hogy a szakasz az államé. Akkor Balfról elmehetek Pamhagenbe bringaúton, de szétnyomták a gyökerek, az enyészeté nagy része. A másik oldalon ugye a Fő térről nem lehet kijutni a deák térre bringaúton. Onnan ki tudok menni a kórházig ugye bicikli úton, a másik irányban pedig eljutok az ágfalvi temető előttig aztán földút. Most akkor mit is szeretnénk látni? Mert ennek így tényleg semmi értelme.”
 • 8. nattomi 2009. november 03. 00:54
  „Magyarul csak 588m kerékpárút épül. A maradék 1912m-t nem lehet kerékpárútnak nevezni, maximum kerékpáros útvonalnak. Kérdés, hogy vajon az 588m egybefüggő lesz-e, vagy több szétszórt szakasz. Örömteli volna, ha ilyen hírek esetén a Kisalföld kicsit jobban utánajárna a projektnek és ábrával szemléltetné a tervezett nyomvonalat, vagy esetleg terveket is közölne.”
 • 7. humer 2009. november 02. 23:45
  „Nem értek egyet a cikkíróval: "A kivitelezés befejeztével biztonságosabbá válik a kerékpározás." -Ez azért így elég utópista technokrata álláspont. Egy városon belüli kerékpárút a sok kereszteződés miatt sohasem lehet biztonságos és balesetmentes. (javaslom a ghostbike kulcsszóra való rákeresést.)”
 • 6. Beaubo 2009. november 02. 20:21
  „De akkor egyirányú kellene lennie a Bécsi útnak, mert kétsávú autó-forgalom plusz a kerékpárút nem fog elférni egymás mellett! Jó a projekt, de mit történik a város másik oldalon - belváros-Löverek összekötéssel?!? Kossúth Lajos út? Széchenyi tér? Mátyás király utca?
  Mint mindig, nincs koncepció.”
 • 5. Kukac40 2009. november 02. 19:36
  „Azért lesz kevesebb autós, mert kerékpárutat építenek? Ki az az ostoba aki ezt elhiszi? Mitől lett olyan fontos a virágvölgy? Ennyi pénzből ennyi kerékpárutat építeni? Mi ez ha nem korrupció!”
 • 4. józanparaszt 2009. november 02. 15:29
  „16 mille/km!! nem rossz az 588 méterért+ néhány tábláért meg a pár vödör festékért.”
 • 3. LACEE 2009. november 02. 15:14
  „Itt ugye két probléma van, a Virágvölgyben és a belvárosban sincs kerékpárút, ergo mit köt össze?”
 • 2. Hozzászóló 2009. november 02. 13:37
  „Biztonságosan lehet kerékpározni?! Azért, mert kitáblázzák? A Bécsi utcában? Melyik oldalon bontják el hozzá a házakat?”
 • 1. adamvok 2009. november 02. 12:30
  „"588 méteren újat építenek" ejha, ,legalabb irtak volna 58800 cm-et, az jobban hangzik :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakmai-civil fórum és ismét Építőkockák pályázat

Sopron - Turisztikáról, ingatlanfejlesztésről s a nemzeti fejlesztéspolitika jövőjéről szólnak majd… Tovább olvasom