Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Változatlanul terjeng a bűz

Fertőszéplakon változatlanul nem lehet szellőztetni, a szeméttelep környékén terjengő bűz miatt.
Mint arról beszámoltunk, évek óta problémát jelent a helyieknek a falu szeméttelepe, amelybe a közeli cukorgyár helyezte el melléktermékét. Noha a község vezetése és a petőházi gyár között létrejött megállapodás értelmében az odahordott anyagokat minden esetben földréteggel kellett volna befedni, erre egyszer sem került sor. Július elején azt ígérték a cukorgyáriak: a területet nagy mennyiségű földdel fogják körbekeríteni, majd a széléről kezdve lánctalpasokkal megkezdik a gödör feltöltését.

„ Mindent elárasztó bűz"

– Sajnos, ez idáig semmi előrelépés nem történt az ügyben – mondta a Szent József utcában élő Horváth Dori Kálmánné nyugdíjas. – Mi például mintegy kétszáz méterre lakunk ettől a gödörtől. Amikor déli szél fúj, elviselhetetlenül árad hozzánk a mindent elárasztó bűz. Beivódik a frissen mosott ruhába is. Kellemetlen fejleményként most már nemcsak a büdösség, hanem milliónyi muslicaszerű bogár is ellepi a házunkat. Ezek még a szúnyoghálón is átférnek. Nem győzöm megtisztítani tőlük a szobát és az ablakot. Nemcsak a mi utcánkban, hanem a Szent István utcában is panaszkodnak a tűrhetetlen állapotokra.

Helyszíni bejárást tartottak

A fokozódó lakossági elégedetlenségre Bozsvári István polgármester az önkormányzati képviselőkkel helyszíni bejárást tartott a közel öthektáros szeméttelepen. Kilátásba helyezték bírósági peres eljárás megindítását is a cukorgyárral szemben, de az utolsó pillanatban kiderült, erre már nem lesz szükség.

Jövő héten kezdődik a munka

– A fertőszéplakiak problémája hamarosan végleg megoldódik – tájékoztatott Hájos László, a cukorgyár igazgatója. – Az egykori agyagbányába hordott cukorrépa-melléktermék földdel történő befedésére versenytárgyalást írtunk ki, ez a folyamat eredményesen zárult le a napokban. Egy győri céget választottunk ki a több mint harmincmillió forintos munka kivitelezésére, velük a szerződést még ezen a héten megkötjük. A tényleges munka – amely 1,5–2 hónapig is eltarthat – a jövő héten kezdődhet. Fertőszéplakon több hulladékot nem fogunk elhelyezni, a deponálás túlnyomó részét saját területünkön oldjuk meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húzódik a bérlakások átadása

„ A Hátulsó utcai negyven szociális bérlakás lakói nyár elején foglalhatják el új otthonukat" – írta korábban a Kisalföld. A bérlők boldogan birtokba vennék a lakásokat, erre azonban még várniuk kell. – Nagyon örültünk a kiutalásnak, bárcsak már bent lakhatnánk – mondja a bérlők egyike, egy többgyermekes édesapa. – Az ígéretek szerint már július elején költözhettünk volna. Tovább olvasom