Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Új vasúti menetrend: Sopronból már Pozsonyba is eljuthatunk

A december 9-i menetrendváltástól az ÖBB Bécs és Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) között közlekedő egyes szerelvényei Pozsony/Petrzalka állomástól, illetve állomásig közlekednek.

Ennek köszönhetően Sopronból munkanapokon nyolc, munkaszüneti napokon öt közvetlen vonattal juthatunk el átszállás nélkül a szlovák fővárosba.

A GYSEV által évek óta rendszeresen végzett utasszámlálások azt mutatták, hogy Harka, Pereszteg, Nemeskér - Egyházasfalu megállóhelyeken gyakorlatilag csak elvétve van le- vagy felszálló utas.

A KTI Nyugat-Dunántúli Regionális Közlekedésszervező Irodával, mint a megrendelő Magyar Állam képviselőjével közösen megtartott legutóbbi kistérségi menetrendi értekezleten, amelyen a települések polgármesterei is részt vettek, megállapodás született.

Ennek értelmében a következő menetrendi évben nem állnak meg vonatok ezeken a megállóhelyeken.

Az új menetrenddel kapcsolatban érdemes még felhívni a figyelmet arra is, hogy a GYSEV egyes járatain a vonatok néhány perccel előbb, vagy később indulnak.Átszállások a Győr-Bécs vonalon

Az EURegio-vonatok közül Bécs felé csak a hajnali első, ellenkező irányban pedig a reggeli első kettő közlekedik Győr és Bécs között, valamennyi más esetben Hegyeshalomban és/vagy Bruck-ban át kell szállni.

A vonalon az eddigieknél eggyel több vonatpár közlekedik, és valamennyi járat a megszűnő Südbahnhof helyett az új Hauptbahnhof-on áll meg. Bécsbe Budapestről már 13 eurótól el lehet utazni vonattal.

A GYSEV új menetrendje itt érhető el, míg a MÁV új menetrendjéről ide kattintva olvashatnak!


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni siker a borversenyen

Idén Kunszentmiklóson rendezték meg az ország Szent Miklós napi rozé borversenyét, amelyen Miklós… Tovább olvasom