Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán Még több cikk.

Tovább dolgoznak a pályázat sikeréért Csapodon

A csapodi szennyvízcsatornázást előkészítők méltányossági kérelmet nyújtanak be a fejlesztési ügynökséghez a sikertelen támogatási pályázat után – derült ki az egyeztető fórumon.

– Tovább dolgozunk a falu 300 milliós szennyvízcsatornázásának támogatási pályázata sikeréért, amely a fejlesztési regionális ügynökségnél legutóbb nem nyert – mondta el Kocsis László, Csapod polgármestere. 

– A napokban egyeztettünk a projekt valamennyi előkészítő szereplőjével. Megállapodás született, hogy az ilyen esetre vonatkozó, korábban kötött szerződésnek megfelelően a pályázatíró térítésmentesen átírja a dokumentumot és pótolja a hiányosságokat, hogy azt lehetőség szerint mihamarabb újból beadhassuk.

A támogatási pályázat kudarcát követően volt olyan visszhang a faluban, hogy az önkormányzat túl nagy összeget fizetett ki a dokumentációkért.

– Csapod a közművesítés tervdokumentációiért 6,3 millió forint plusz áfát fizetett és 3,9 millió plusz áfáért írták meg a támogatási pályázatot. A megvalósíthatósági tanulmány külön nettó hárommillió forintunkba került.

A pályázat kudarcát követően volt olyan visszhang a faluban, hogy az önkormányzat túl nagy összeget fizetett ki a dokumentációkért.
Jómagam és a képviselő-testület tisztességesen, körültekintően jártunk el a projekt előkészületénél – nyilatkozta Kocsis László csapodi polgármester, aki sajnálja, hogy a faluban akadnak olyanok, akik ezt másként látják. – Laikusok vagyunk, ezért a projekt lebonyolítását egy győri szakmai beruházó cégre bíztuk, akik közreműködtek a terveztetés és a pályázatírás megszervezésében is. A korábbi években Csapod próbaképpen már kért ajánlatot terveztetésért, mind a két felkeresett vállalkozás 10 millió fölötti összeget írt válaszában. Egy közeli önkormányzatnál ajánlották nekünk azt a céget, amelyet aztán felkértünk az indulásra, s a négy ajánlat közül valóban az övék lett a legméltányosabb, 6,3 millió forint.

Támogatásipályázat-írásra három budapesti cég ajánlatát bíráltuk el. Sikerdíjas szerződést szerettünk volna kötni, ám az idő rövidsége miatt ezt senki nem vállalta. A képviselő-testület egyhangúlag választotta ki borítékbontás után a pályázatíró céget. Pályázatunkat be is fogadták a fejlesztési ügynökségnél. Ekkor kifizettük a díjakat, mert úgy véltük: nem fogadták volna be az anyagot, ha az nem jó. Ezért hideg zuhanyként ért bennünket a regionális fejlesztési ügynökségtől kapott értesítés: a pontrendszer alapján a pályázat tartalma nem érte el a szakmai minimumot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivont termékek – sokan keresik a gyomirtókat

Számos növényvédő, illetve gyomirtó szert vontak ki a forgalomból az elmúlt esztendőben. A… Tovább olvasom