Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Törzszászlós – A Magyar Írószövetség tagjává választották

Látogatód jön címmel immár második verseskötete látott napvilágot a Magyar Írószövetség kiadójának gondozásában Both Balázs 34 éves törzszászlósnak.

A rendőrt beválasztották az írószövetség tagjainak sorába is.

Azt gondolhatnánk, hogy a költő lírai alkat, a lelki-testi keménységet, erőt feltételező rendőri munkához nehezen társítható ez a fajta személyiség. A fiatal törzszászlósnak azonban más a véleménye.

– Munkaköri feladataim ellátása és a család elsődlegessége mellett a belső magánvilágom, a líra irányít – nyilatkozta a soproni születésű gépkocsizó rendőrjárőr-vezető, Both Balázs. – Igaz, külső szemmel érdekes párosításnak tűnhet ez a kettősség. Az irodalomban számos példa érzékelteti, mennyire nem ellentétes a líra és a keménység. Ha most elénk állna a duhaj hírében állt Balassi Bálint véres karddal meg egy levágott török fejével, vagy a véres lázongásokban részt vett Villon, a körözött francia csavargó poéta – akinek verseit Illyés-, Szabó Lőrinc- vagy Faludy-fordításokból is ismerhetjük –, vajon megkérdeznénk tőlük, hogyan tudták mindezt összeegyeztetni? Az emberi psziché sokszínűsége kódolt, ez hozzátartozik az ember természetrajzához. Az, hogy a munkám során garázdák ellen kell határozottan eljárnom, nem befolyásol, amikor egy-egy festmény, élethelyzet ihlette órában rímes formában vagy antik időmértékben vetem papírra gondolataimat.

Both Balázs törzszászlóst a Magyar Írószövetség tagjává választották.
Both Balázs törzszászlóst a Magyar Írószövetség tagjává választották.

A gépipari technikumi érettségi után a jogi egyetemen szeretett volna tovább tanulni, de mivel ez nem sikerült, a rendőrtiszt-helyettesi iskolát végezte el, s 1997-től dolgozik a soproni közrendvédelmi osztályon.

Időközben felsőfokú angolnyelv-vizsgával és szociálpedagógusi diplomával a tarsolyában, kétgyermekes apaként az irodalomban ér el egyre nagyobb sikereket. Országos és helyi folyóiratokban – sőt, a Kisalföldben is – jelentek meg versei. A Magyar Írószövetség kiadójánál öt éve jelent meg első kötete Árnyéktalan pillanat címmel, s idén is új könyvvel jelentkezett. A ˝Látogatód jön˝ soproni bemutatóját június 6-án rendezik 17 órakor a Bünker közi könyvesboltban. Az Év versei című antológiába 2005-ben három, idén öt versét választották be, közte gyermekeiről, Vandáról és Ábelről írt költeményeit is. Az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra dedikálni hívták a szervezők.

Olvasóink írták

 • 3. Judieee 2010. május 13. 20:57
  „Gratulálok a kötethez és a pénteki eseményhez is! Egy "vidám szomszéd"”
 • 2. passátos 2010. május 13. 20:49
  „szia Balázs nem is tudta, hogy egy költő veszett el benned!!!! :-))
  Csak így tovább üdv egy ismerősöd!!!!”
 • 1. jimms 2010. május 10. 18:30
  „Csak gratulálni tudok, hogy már megjelent a 2. versesköteted ! Az "Árnyéktalan pillanat"-ból már van egy példányom, remélem, hogy ebből is dedikálsz majd nekem. Vigyázz magadra, családodra és persze ránk is, becsületes állampolgárokra ! Munkádhoz pedig kitartást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Váltsunk életmódot! - pályázat EU-támogatással

Hamarosan lezárul az a program, mely EU-támogatással segítette a fertőrákosi általános iskolában a… Tovább olvasom