Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Tizenegy éves költő verseit szavaljákSopronban

Egy tizenegy éves soproni költő, Márkus Boróka verseit szavalják szombaton a Soproni Petőfi Színház művészei város szerte.
  
Pataki András a színház igazgatója kifejtette: Bárhonnan támadhat a vers mottóval idén is verskommandóval csatlakozik a költészet napjához a színház társulata. Harmadik éve lepik meg a helyi járatú autóbuszokon, megállókban, vonatokon és a város közterein közlekedőket egy-egy verssel a művészek április 11-én.

Idén azonban nem egykori magyar költők verseit szavalják a művészek, hanem egy 11 éves soproni lány műveit.

Az igazgató úgy fogalmazott, hogy a színháznak nemcsak a közönség kiszolgálása a feladata, hanem az is, hogy a felbukkanó tehetségekre figyeljen és lehetőséget adjon képességeik kibontakoztatására.

Az ötödik osztályos Márkus Boróka három éves korában kezdett rímeket írni, amelyekből később rövid versek születtek. Pataki András az Így írok én című irodalmi pályázatra érkezett alkotások bírálata közben találkozott a lány verseivel.

Márkus Borókáról azt mondta, hogy fiatal kora ellenére a lány „jelenős tehetséggel bír" és nagyon örül, hogy Sopronba „egy ilyen lányt hozott a szél".
Márkus Boróka az MTI-nek elmondta, hogy verseinek témáit főleg a természet ihleti. Szeret kirándulni, műveinek visszatérő motívumai a madarak és az erdő. Évente mintegy negyven verset ír.

Tavaly a 20. József Attila országos versíró pályázaton kiemelt első díjat kapott, műve akkor megjelent a pályázók alkotásaiból készült kötetben, de a helyi napilap is közölt már tőle egy verset.

A színház művészei Boróka mintegy húsz versét szavalják szombaton.
A magyar költészet napját 1964-től minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik Magyarországon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Firtl Mátyás - Csak Fidesz-KDNP tud segíteni a károsultakon

Az ellenzék nincs olyan helyzetben, hogy megoldást találjon a brókerbotrányok károsultjain -… Tovább olvasom