Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Színtársulat: utaznának, de nincs miből

Sopron - Egyesületté válik a fiatalok színtársulata, hogy pályázatokon vehessenek részt, s így megteremtsék biztos anyagi hátterüket.


Egyetemista színjátszó körnek indult, most szélesebb korosztály tehetséges tagjainak ad kibontakozási lehetőséget a 2007-ben alapított SIET – Soproni Ifjúsági és Egyetemi Társulat. Több mint harmincan járnak a Béke utcai egyetemi kultúrházban tartott próbákra, köztük általános iskolások, középiskolások is. Előadásaikat a GYIK-ban rendezték, terembérleti díj fejében. Hírük eljutott Budapestre, a Vajdaságba is, vendégszereplésük azonban anyagiak hiánya miatt meg-
hiúsult. Fertődre, Lövőre, Fertőszentmiklósra is hívták őket játszani, csak a színpadokat találták kicsinek A Pál utcai fiúk bemutatására.

A soproni színkör híre a fővárosba és a Vajdaságba is eljutott. Felvételünk A Pál utcai fiúk előadásán készült.
A soproni színkör híre a fővárosba és a Vajdaságba is eljutott. Felvételünk A Pál utcai fiúk előadásán készült.

– Eddig önerőből, a szülők és más mecénások támogatásából tartottuk fenn magunkat, abból finanszíroztuk előadásainkat. Most művészeti egyesületté válunk, hogy pályázatokon biztosíthassuk a színkör munkájának anyagi hátterét – mondta a SIET alapítója és művészeti vezetője, Kalányos Tamás, a Nyugat-magyarországi Egyetem végzős hallgatója. – A jogi procedúra néhány héten belül befejeződik.

Művészeti egyesületté válunk, hogy pályázatokon biztosíthassuk a színkör munkájának anyagi hátterét - mondta Kalányos Tamás.
Művészeti egyesületté válunk, hogy pályázatokon biztosíthassuk a színkör munkájának anyagi hátterét - mondta Kalányos Tamás.

A legyek ura és A Pál utcai fiúk című darabok mellett tervezik, hogy színpadra állítják Camus Caligula című drámáját, valamint a János vitéz daljátékot. Szeretnék, ha még tavasszal ismét a soproni közönség elé állhatnának A Pál utcai fiúkkal, amelyet eddig több mint ezerötszázan láttak.

Olvasóink írták

  • 1. Gyurca 2010. április 01. 12:54
    „Hááát, az egyesületnek sem lesz könnyű, de én szurkolok Nektek! Ha valamiben tanácsra van szükségetek, hozzánk fordulhattok, hiszen 1987 óta (elsőként az országban) kulturális egyesület vagyunk. Minden jót.
    Ifj. Kövesi György (Civitas Pinceszínház)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdasági bűnügy: egymilliárd forintos kárt okozott két soproni ügyvezető

Elkészült a vádirat a két soproni ingatlanfejlesztési ügyvezető ügyében. A gyanúsítottak által… Tovább olvasom