Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Szigorították a soproni ˝múmiás gyilkosság˝ elkövetőjének büntetését

Jogerősen 18 év fegyházbüntetésre ítélték kedden Z. Jolánt, aki két éve Sopronban elképesztő brutalitással végzett a nála 19 évvel idősebb élettársával.

Régóta gyülemlő haragja egyszerre robbant, előbb nagy erővel fojtogatta a 68 éves embert, majd kiment a konyhakésért és többször a nyaki verőérbe döfte. A nála kisebb termetű férfi ekkor már valószínűleg nem volt magánál, de élt. Támadója végezni akart vele, ezért még egy feszítővasat is felkapott, s perceken át ütötte vele a fejét.

Szigorították a soproni ˝múmiás gyilkosság˝ elkövetőjének büntetését

Elmondásuk szerint a fia ekkor lépett be a szobába és azt kérdezte: ˝Anyu, mit csináltál?˝.

A tett "múmiás gyilkosságként" vonult be a köztudatba, mivel az anyjának segédkező fiatalember az elkövetővel együtt zacskóba rakta, leragasztotta, paplanba tekerte, s később el akarta ásni a holttestet.

Dr. Kovács Tamás tanácsa úgy emelte fel 15-ről 18-ra a nő büntetését, hogy közben az új btk. által alkalmazandó, kedvezőbb szabadulási lehetőséget alkalmazta, így Z. Jolánnak ugyanúgy 12 évet kell letölteni, mint az enyhébb ítélet szerint. Ebből két évet már előzetesben volt. Bűnpártoló fiára 2 év 4 hónap börtönt szabtak ki, ezzel is szigorítva a korábbi másfél éven.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezért nem volt elérhető a fertődi Porpáczy-iskola

Az informatikai rendszer hibája miatt sem interneten, sem telefonon nem volt elérhető a fertődi… Tovább olvasom