Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Soproni médiás kaland Roxfortban

A soproni diákok fél évig készültek a londoni kirándulásra. A diákok meghívást kaptak a BBC londoni központjába is.

A Harry Potter-filmek forgatási helyszínét látogatta meg tanulmányi kiránduláson a Soproni Média Klub negyven általános és középiskolás tagja. A diákok beléphettek a Roxfort nagytermébe és sok más eredeti helyszín díszletét is megtekinthették. A diákok belekóstolhattak a világ egyik legnagyobb televíziós társasága munkájába.

A fiatalok a roxforti díszletek között. Az egyhetes utazás során a BBC központjába is ellátogattak.
A fiatalok a roxforti díszletek között. Az egyhetes utazás során a BBC központjába is ellátogattak.


A soproni diákok fél évig készültek a londoni kirándulásra. A klub vezetője, Balogh Zoltán azért szervezte a programot, hogy a tanulók ne csak elméleti foglalkozásokon ismerkedjenek meg a filmkészítés művészetével, hanem maguk is lássák, mennyi munka kell ahhoz, hogy egy ekkora produkció elkészüljön.

Jáger Borbála, a Berzsenyi Líceum 15 éves diákja szerint két nagy tanulsága volt ennek a kirándulásnak: a sok filmes trükk miatt semmi sem az, aminek látszik, illetve elképesztő belegondolni, hogy az a két óra, amit a mozivásznon látunk, hány száz ember megfeszített munkájának az eredménye.

A diákok meghívást kaptak a BBC londoni központjába is. Belekóstolhattak a világ egyik legnagyobb televíziós társasága munkájába és súgógépről híradót is vezethettek. Az angol nyelv gyakorlása szintén fontos célja volt az egyhetes londoni programnak.

A médiaklub csapata gondolkodik azon, hogy a kirándulást jövőre is megszervezze. Így azok a klubtagok is részt tudnak venni rajta, akik idén még túl fiatalnak érezték magukat, vagy időhiány miatt nem tudtak jelentkezni az egyébként telt házas kirándulásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszállt a holló Sopronban

A hollót megjavíttatják és vissza fog kerülni a helyére, a vandál tettes pedig előbb-utóbb úgyis… Tovább olvasom