Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Polgármesteri válasz az induló viszontperre

Sopron - Fodor Tamás polgármester Walter viszontpert indít Fodor ellen címmel megjelent írásunkra a következőket reagálta:
„Walter Dezső állításával szemben az az igazság, hogy a közgyűlés többször is határozott a perindításról a korábbi városvezetés gyanús ügyeihez kapcsolódóan. (Walter Dezső ezzel kapcsolatban az alábbiakat mondta: büntetőfeljelentéseket tett és polgári pereket indított, közgyűlési felhatalmazás nélkül. Ugyanis az iratokon szerepel bírósági érkeztetésük dátuma, s ez több nappal korábbi, mint amikor az állítólagos közgyűlési felhatalmazást kapta – a szerk. megjegyzése.) Közgyűlési felhatalmazásra egyébként a jogszabályok szerint nem is lett volna szükség, mivel a perindítási jog a polgármester hatáskörébe tartozik. Ezt a tényt a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság is megállapította: a törvény rendelkezései nem utalják a képviselő-testület át nem ruházható hatáskörébe a perindítási jogosultságot… Erre figyelemmel a polgármester mint képviselő jogosult meghatalmazást adni perindítás kapcsán, pert indítani.

A jelenlegi városvezetés viszont úgy ítélte meg, hogy a korábbi időszak kétes ügyeiről – azokat a széles nyilvánosság elé tárva – a legfőbb döntéshozó testületnek, a közgyűlésnek is határoznia kell, függetlenül attól, hogy ezt a jogszabályok nem írják elő.
Walter Dezső a személyét érintő kérdésekben természetesen kezdeményezhet peres eljárást, de ítéletet majd a bíróság fog mondani éppúgy, mint azokban a korábbi városvezetés által kötött kétes ügyekben, amelyeknek még egyike sem zárult le. A jelenlegi városvezetésnek viszont az a kötelessége, hogy a közvagyon visszaszerzése és védelme érdekében minden rendelkezésre álló törvényes, jogszerű eszközt igénybe vegyen, minden lehetőséget kimerítsen."

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. kendermagos 2008. április 09. 10:46
  „joco drága nem tudom mire föl ugráltok, ti szoci szavazók tönkrevágtátok az országot,megdupláztátok az államadósságot, immáron sokadszorra, ezek után ahelyett hogy meghúznátok magatokat, irogatjátok ide a valótlan ostobaságaitokat.”
 • 26. joco1 2008. április 08. 16:48
  „k.tyuk: már mehint a szokásos reagálás, ha véletlenül csak egyszer arra reagálnál ami a téma már az is jo lenne.Tudod itt a kedvenced és a volt polg.mester közti pereskedésről van/volt szo . Ja és az csak jó-balosoknak-ha ilyen és hasonló "reagálok" állnak a "meggyözödéses "polg.mester mögött.”
 • 25. FJózsi 2008. április 08. 15:20
  „A baj csak az, hogy a vádaskodás a közösség zsebére megy. Fodor nem bizonyított semmit, következésképpen nyakig benne van a pácban.Dezső ne hagyd magad!A normális emberek Veled vannak!”
 • 24. kendermagos 2008. április 08. 13:36
  „kedves nobó
  "mind egykutya" ha neked mindegy, hogy nő az adósság vagy csökken, nő a munkanélküliség vagy csökken, nő az infláció vagy csökken, akkor igazad van
  nekem viszont nem mindegy, persze a duzzogó, átvert szoci szavazók, most nyomják a más se lenne jobb dumát, pedig ennél a szoci brancsnál bárki jobb lenne”
 • 23. Ab esse ad posse valet.... 2008. április 08. 09:40
  „Ab esse ad posse valet, a posse ad esse non valet consequentia. -logokai szabály, - mely szerint a valóságból a lehetőségre, de nem megforditva szabad következtetni. A legközeleebbi polgármester választásíg el ne feled!”
 • 22. NoBo 2008. április 08. 08:36
  „Engem érdekelne egy hozzá értő szakembertől, hogy ha netán veszít a Fodor úr, akkor azt Ő, vagy a városi kassza fizeti?!
  Várnék érdemi hozzászólásokat....

  Egyéb: jó pár nap kellett, hogy reagáljanak a Walter-os cikkre, nekem ez is azt bizonyítja, hogy valaki csak egy báb és megírnak helyette mindent. Mielőtt bárki vádolna: nekem Fodor, Fidesz, Gyurcsány, Walter, Mszp stb. EGY KUTYA!!!! Az elmúlt évtized bebizonyította, hogy teljesen mindegy melyik párt, pártember vezeti az országot/várost...... Szarnak ezek ránk!”
 • 21. joco1 2008. április 07. 05:53
  „Ha valaki kijelenti, hogy "kapott felhatalmazást" és utobb valaki bebizonyitja- hivatalos pairokkal-, hogy a "feljhatalmazás" mégsem felhatalmazás, hanem utolagossan"megerösitette" "egyettértett" a perek- majd sok tizmillás bukott pereké vált ügyek- korábbi "meginditását". Hát akkor itt ki hazudik, bocsi ki ferdit? Az a baj, hogy a "meggyözödésböl" kormányzo pog.mester már meggyözödésből ferdit/hazudik. A fenti mondataim a véleményemet tartalmazza.”
 • 20. csingiz 2008. április 06. 13:00
  „Hajaj pcsira60! Hát úugy néz ki nektek az első osztályhoz mégiscsak egy Walter kellene...Talán a Fritz-zel menne...Különben meg melyik ország volt büszke rátok..? hajrá eto!!!!!!”
 • 19. janos51 2008. április 06. 09:26
  „jokey neked már a neved hallatán is a hazugságés ármánykodás jut az eszembe.Jobb nicket is választhattál volna”
 • 18. Jockey 2008. április 05. 22:07
  „Gimesi Szabolcs nem Fideszes volt, hanem a Szövetség Sopronért jelöltje. Egyébként a Globex féle üzletet az összes önkormányzati képviselő - pártállástól függetlenül - egyhangúan megszavazta, így nincs miért egymásra mutogani.
  Walter Dezsővel kapcsolatban azonban illik figyelembe venni, hogy szocialista támogatással lett polgármester, róluk viszont köztudomású, hogy rendkívül hazudósak.”
 • 17. satukezü 2008. április 05. 21:54
  „pcsira60, álmélkodva olvasom kitárulkozásod eme legújabb gyöngyszemét. Ez igen, ez egy karakán ember, Ő kiírja magából, amit gondol... Hát elég zavart, összekevert, összemosott "szennyest" teregettél elénk. Hány kisfröccsödbe került ez az információ?”
 • 16. csupor 2008. április 05. 18:28
  „pcsira60!
  A kocsmában hallottál valami hülyeséget, és most azt firkálod ide aminek semmi alapja nincs,nem beszélve arról hogy összekevered az időpontokat,a neveket a pártokat a kocsmai hallomásoddal.Ha valamit nem tudsz, nézzél utána és akkor szólalj meg.”
 • 15. csabazs 2008. április 05. 18:24
  „didi(10)!

  Mindig megtud az ember valamit! többször elolvastam amit írtál és csak bámultam... Ez igen! Szegény Perkovácnak és társainak kevés van, köll még a zsebükbe:-(((”
 • 14. csabazs 2008. április 05. 18:04
  „Kedves genesis és pcsira60!

  Nézzetek utánna, hogy a Globex ügy kapcsán ki vezette a várost! nem a szocik, hanem Gimesi Szabolcs polgármrter! Ennyit illene tudni!”
 • 13. genesis 2008. április 05. 16:17
  „Kedves DIDI(?)
  Ha emlékezetem nem csal, a Globex ügy idején egyetlen Fideszes képviselője volt a képviselőtestületnek, Ágota úr. Minden funkcióban szocik ültek. Mit is kell kérdezni töle? Kitől is kell kérdezni?”
 • 12. Didi 2008. április 05. 15:47
  „pcsira60!

  Amiket itt összehordtál hallottad valahol? Az állitásaidat alá is kellene támasztani. Vegyük sorjába:

  Eladta az SLC-t: Talán probálta megmenteni a városnak azután, hogy a matáv kivonult. Nem tolongtak a befektetök!

  Globex : Kérdezd Ágota urat ! Vajon melyik oldalhoz tartozik?

  Polgármester megkötött keze: Ez igaz! Viktorod, és közvetlenül a Molnár -Simon páros felügyelete alatt áll.”
 • 11. pcsira60 2008. április 05. 15:04
  „Sajnos a városvezetés leszarják a lakosság érdekeit!
  Ugyan igy volt a Walter városvezetésnél is és még szerintem a Hirsler időben is igy volt Ő saját üvegezés válalatát fejlesztette,Walter az autó szalonját és eledta kupa győztes csapatunkat amelyre az egész ország büszke volt megszünt tönkre tette az SLC-t is Globex ügy stb.Ez a Város vezetés peddig tehetetlen,mert amig mszp ország vezetés van megvan kötve Polgár mesterünk keze. Ennyit a politikárol”
 • 10. Didi 2008. április 05. 09:34
  „Miért van az Fodor ur, hogy az étkezési hozzájárulási csekket / a multik kizárásával/ csak a Perkovác , és hozzá hasonlo vállalkozásoknál költheti el a dolgozo? Most pereljenek Ők is, mint Őn teszi?”
 • 9. gimnazista 2008. április 05. 08:51
  „Fodor saját zsebéből fizesse ki az eredménytelen perek horribilis összegű eljárási és ügyvédi költségeit.Hagya az adófizetők pénzést érintettlenül.Nem a polgárók akartak pereskedni.”
 • 8. csupor 2008. április 05. 08:35
  „"jelenlegi városvezetésnek viszont az a kötelessége, hogy a közvagyon visszaszerzése " úgy hogy közben százmilliókat herdálnak el fityeszes ügyvédekre?Akkor ki lopja el a közvagyont?Eddig még nem történ más a városban ,mint a vég nélküli perek beindítása és folyattása.Ez fog még két évig folyni.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzletek sora zárt be a Várkerületen

Sopron - Az elmúlt pár hónapban huszonhárom várkerületi üzlet zárt be. Ha semmi más, ez mutatja,… Tovább olvasom