Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Pihenésből hazafelé balesetben halt meg a házaspár

Németh László, a Sofa volt vezérigazgatója és felesége, Németh Lászlóné Hosszu Margit, a Talajerő volt főkönyvelője, egy soproni könyvelőiroda vezetői tragikus hirtelenséggel elhunytak – szól a gyászjelentés.

A hír sajátossága, hogy lakonikusan közli a rideg tényeket. A városban élőket, ügyfeleket viszont foglalkoztatja, mi történhetett a Sopronban sokak által ismert házaspárral? Az árván maradt lányok egyike a Kisalföld kérésére mesélt az esetről.

– Szüleim sokat dolgoztak, de a múlt héten néhány napos pihenést engedélyeztek maguknak, s elutaztak Zalaegerszegre. November 6-án indultak haza Sopronba, egy párás, esős reggelen. Egervár mellett a nedves úton megcsúszott a kocsijuk és egy fának ütköztek. A szemtanúk szerint apa többször próbált korrigálni, de nem sikerült, a nyári gumi nem tapadt az aszfalton. Édesanyám a helyszínen meghalt, édesapámat Zalaegerszegre a megyei kórházba szállították – tudtuk meg Szilviától.

A baleset délelőtt háromnegyed kilenckor történt, a lányok két óra múlva már értesültek a balesetről. A mentők és a tűzoltók negyedóra alatt a helyszínre értek, a roncsból először a házaspárt mentették és csak azután keresték az iratokat. Itthon a soproni rendőrök derítették fel a hozzátartozók kilétét, akik rendkívül tapintatosan közölték a családdal a felfoghatatlant, még orvost is vittek magukkal, ha szükség lenne rá.

A temetést november 16-án, hétfőn 14 órakor tartják a soproni Szent Mihály-temetőben.

Németh László, a Sofa volt vezérigazgatója és felesége, a Talajerő volt főkönyvelője autóbalesetben vesztették életüket.
Németh László, a Sofa volt vezérigazgatója és felesége, a Talajerő volt főkönyvelője autóbalesetben vesztették életüket.

– A húgomhoz mentek ki, őt találták meg hamarabb. Vele is maradtak, amíg én haza nem értem. Aztán azonnal a helyszínre siettünk. Az összetört autó nem annyira érdekelt minket, apukánkat akartuk látni. Sorozatos bordatörésekkel, nyílt lábszártöréssel és belső vérzésekkel ápolták az intenzív osztályon. Sérülései az élettel összeegyeztethetetlenek voltak, és délután háromnegyed 5-kor sajnos őt is elveszítettük. A húgommal tovább dolgozunk a könyvelőirodában, de a könyvvizsgálat megszűnik, ahhoz csak az anyukám értett. Nehéz napok állnak előttünk, hiszen magunkban kell tartani a fájdalmunkat, engem ugyanis három apróság vár otthon, Andrea pedig most várja a második kisbabáját. Sajnos az unokáknak az anyai nagyszülők nélkül kell felnőniük – mondta el Németh Szilvia, a tragikus balesetben elhunyt házaspár idősebbik lánya.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. Maca39 2009. november 24. 11:13
  „Kedves Plasztikhattyú! Kösz a megnyugtatást! Azt hiszem, hogy jobb lesz ha megpróbálom elfelejteni amiket olvastam, talán így elszáll a mérgem.Egyébként Truder írásával is egyetértek.”
 • 46. plasztikhattyú 2009. november 20. 15:08
  „Maca ne mérgelődj az ilyen embereken! Truder írta jól, az ilyenek csak égetik magukat...”
 • 45. Maca39 2009. november 20. 10:56
  „Kedves Moderátor! Nem értem, mi baj volt a hozzászólásommal! Emlékezetem szerint nem használtam durva kifejezéseket, inkább igyekeztem visszafogni magam. Ha tudnám, hogy nem moderálnak, talán még durvábbat is írnék annál, mint amit most gondolok! Továbbra is az a véleményem, hogy a Gall-félék jobban tennék, ha inkább csendesen meghúzódnának valahol, és ne írjanak ide semmi baromságot.”
 • 44. Maca39 2009. november 19. 09:25
  „"Kedves???"Gall!Plasztikhattyú is igazat írt. <moderálva sértő>”
 • 43. Truder 2009. november 16. 21:20
  „Kár vitázni a téli-nyári gumikon...ugyan olyan, mint a biztonsági öv...van, aki beköti, és van, aki nem...(én használom az övet is, téli gumit is rakattam fel..)
  Utólag okoskodni annyi, mint eső után köpönyeg. Nem segít, a buta megnyilvánulással pedig mindenki magát minősíti(égeti).
  Részvétem”
 • 42. plasztikhattyú 2009. november 16. 20:47
  „okostojás gall nekem is halt meg ismerősöm és róluk sem írtak.Nekem ez nem probléma,eszembe se jut ha másról meg írnak.Neked ez miért baj ha az ő esetük ide bekerült?Ez miért probléma neked?Jah azt el is felejtettem ha meghal valaki szerinted "és akkor mivan?"”
 • 41. Csongor 2009. november 16. 17:47
  „Sajnos buta és érzéketlen ember csak bután és empátia nélkül tud hozzászólni tényekhez.....A többieknek köszönettel!
  A téligumi pedig ott áll(t) a garázsban.”
 • 40. czindi 2009. november 16. 17:40
  „Nem ismertem Őket, de részvétem a hátramaradottaknak, és kitartást az élethez.
  Gumi-kérdés: mikor autózni kezdtem, volt nyár és ősz esőkkel, és tél sok-sok hóval, de NEM VOLT TÉLI-NYÁRI GUMI, SŐT MÉG RADIÁL-GUMI SEM VOLT!!! És mentünk, ahogy tudtunk és ahogy kellett, és vigyáztunk egymásra és magunkra. nem ragoznám tovább...”
 • 39. gall 2009. november 16. 17:33
  „Maca39,nekem is elment vkim mégsem írtak róla,nem is szerettem volna,mkinek megvan a maga keresztje.ez nem empátia-készség,itt senki nemörül a másik-kárának,bajának.itt másról volt szó.de ahogy ezt plasztikhattyú,plasztikeszével mondaná...hagyjuk.”
 • 38. plasztikhattyú 2009. november 16. 14:56
  „Bármikor bárkivel történhet tragédia, ha szabályosan mész ha nem,ha van téli gumi, ha nem.Ha iszol ha nem .....Sajnos vétlenek is halnak meg mások hibái és figyelmetlensége miatt.Sokszor rossz időben rossz helyen vagyunk.Akkor is azt mondják mások miért nyaraltál tengernél akkor nem jött volna szökőár, miért repültél akkor nem zuhan le a repülő, miért mentél az utcán nem esett volna a fejedre a cserép.EZt lehetne folytatni...Én úgy gondolom joga van mindenkinek mindent ide irkálni meg osztani az észt is, de OCC-nél van az igazság emberségből zéró néhány hozzászóló...Na meg ez a ki hova tartozik példálódzás is na jó hagyjuk...
  Nyugodjanak békében, a családnak pedig sok erőt és kitartást ebben a nehéz időszakban.”
 • 37. adlerzsigabá 2009. november 16. 11:28
  „Őszinte részvétem a hozzátartozóknak! Minden tragédia megdöbbenti az embert, ilyenkor egy-egy percre elgondolkodunk, hogy velünk is megeshetett volna... Aztán ki hamarabb, ki később, de napirendre tér a dolog felett. Vajon az út mentén felállított óriástáblák mennyi ideig hatnak ránk? ("Őt is hazavárták.") Sajnos csak egy-két kilométerig.
  De engedtessék meg néhány észrevétel a konkrét esetre: a téli gumi nyáron is jó, csak aránytalanul gyorsabban kopik, mint a nyári! A nyári +7 fok alatt megkeményedik és hihetetlen mértékben elveszti rugalmasságát, tapadóképességét, szinte alkalmatlanná válik a közlekedésre. A nálunk nagyobb téli tapasztalatokkal (közlekedési kultúrával) rendelkező Ausztriában nov. 1-től kötelező a téli gumi, ennek hiányát szigorúan büntetik. Ez tény, nem kell vitatni.(Azt hiszem, hogy a szüleit elvesztő, gyászoló Szilvia is a nyári gumikat jelölte meg a baleset EGYIK okaként.)
  Nyugodjanak békében!”
 • 36. Maca39 2009. november 16. 10:51
  „Korrekt! Tanulj meg helyesen írni, és gondolkodni, utána írd le a véleményedet! Gall! Ha a te hozzátartozód halt volna meg, most nem kérdeznéd "és akkor mi van?" Elképesztő, hogy mennyire hiányzik némely emberből az empátia érzése. A magam részéről sok erőt és kitartást kívánok a családnak, és ŐSZINTE RÉSZVÉTEM!!!”
 • 35. gall 2009. november 16. 10:30
  „OCC...meghalt 2 ember,igen és akkor mivan? minden percben meghak vki.csak van akiről írnak,van akiről nem.nekem is az jutott eszembe,mint Korrekt5-nek----------és a rendörök az egyszerü emberekhez is ugy viszonyúljanak mint ebben az esetben.---------ez nem gyászjelentés,hanem mki elmondja itt a véleményét a baleset-veszélyről,hátha ezzel vkin segíthet a jótanács.”
 • 34. OCC 2009. november 16. 09:55
  „"Gratulálok" minden téli- nyárigumiról vitázó embernek, hogy még most is ezzel vannak elfoglalva. Meghalt két ember, akár a téli gumi hiánya miatt, akár nem. Emberségből megbuktatok...”
 • 33. hehe08 2009. november 16. 08:10
  „Lássa megmondtam, hogy az észt nem osztogassák minden sarkon, a hejesirási szabájokat meg tarcsák be.... :D:D:D:D
  Igaz Korrekt5???? :D:D:D

  Úgy gondolom, hogy ez a cikk nem azért született, hogy a sok okos itt mocskolódjon ismeretlenül........ :(”
 • 32. atika61 2009. november 16. 06:42
  „Korrekt5!!

  Te milyen iskolába jártál??????????

  Téli gumi, nyári gumi.. Teljesen mindegy, mert a téli gumit csak akkor jvasolt használni, ha a hőmérséklet tartósan 6 fok alá süllyed. Tehát nem biztos, hogy a baleset elkerülhető lett volna. Sajnos ez a baleset ismét egy intő példa arra, hogy egy pillanatnyi kihagyás vezetés közben, vagy egy váratlan esemény, amire tényleg szinte senki sem számíthat, milyen tragédiát tud okozni.
  Végül is 26. leírta a valóságot. Nagyon kevesen tudják, hogy mit kell tenni, ha az autót valami külső hatás éri. És hiába tudja, ha az adott pillanatban nem tudja eldönteni, hogy mit kéne tenni.”
 • 31. Korrekt5 2009. november 16. 00:30
  „Mindenkinek joga van a véleményét megirni, a Magyar népcenzúra mint minden másban most is müködik. Bár csak minden igy müködne.
  Lolita-nak igaza van teljes mértékben. Az a gyanum, hogy egyes emberek azt hiszik, hogy mindent tudnak ha valami oknál fogva felvitte az Isten a dolgát.
  A szabályok tömkelegét nem tarcsák be az országban. Sokan a butaságuk végett, mások túlzott bekébzelésük végett, és vannak nagyon sokan akik a már többször is foganasitott szabály sem trcsák be.
  A problémát már csak egy tény növeli, hogy az illetékes szervek be sem tartassák.
  Hát hogyan tennék, ha a fentiek közé tartoznak ök is :)

  Egy rövidke igazi történet - példa. A nejem néhány órája beszélt beszélt telefonon egy ismerösével, ö mondta, hogy a Svéd illetékes hatóság (ebben az esetben a müszaki vizsgáztatók) küldött egy kis udvartias levelet neki, hogy ha 2 héten bellül nem mutassa be a kocsit, hogy a gumikat kicserélte a megfelökre. Ha nem azonnal leállitják a kocsiát.
  Na ugye, el se kell mondanom, hogy a hölgy itt élö Magyar.

  Szóval, valahogyan rendet kellene tenni a fejekben, ha nem megy szép szóval akkor.......és aztán nem kell ilyen sok somorun történekröl irni.
  Öszinte részvétem a a családnak.

  ........és a rendörök az egyerü emberekhez is ugy viszonyúljanak mint ebben az esetben.”
 • 30. Valaki89 2009. november 15. 22:16
  „Kedves lolita!
  Soha nem szoktam személyeskedni,de már régóta olvasom a hozzászólásaidat! Ilyen cikkeknél nem az "okos" hozzászólásokat kellene írni...Neked,hogy esnének a hasonló üzenetek ha a te Édesapádról és Édesanyádról lenne szó? Jó lenne ha egy kicsit több empátia szorulna az emberekbe! Én csak azt kívánom Neked,hogy a te családodban soha ne történjen tragédia! Ne kelljen azt átélni amit most Őnekik kell,mert tudod ez nagyon szomorú ami velük történt!Ezt azért írtam le,mert valószínű nem tudod átérezni azt,hogy most mit is érezhetnek,mert ha át tudnád akkor valószínű nem írnál ilyen badarságot! őszintén örülök annak,hogy Te mindig mindent jól csinálsz!Mert ugye mindenben tökéletes vagy? tudod van az a mondás,hogy az vesse az első követ aki még nem hibázott!
  Tiszta szívemből kívánok sok-sok erőt és kitartást a családnak!
  ÉS minden tiszteletem a családé,azért amiért még ilyen tragikus helyzetben meg tudták köszönni a rendőrök munkáját! Én is szeretnék ilyen lenni!”
 • 29. lolita 2009. november 15. 21:49
  „Ez nem vitatkozas kedves NoBo! Ezek a tenyek amit a te kis agyad nemtud felfogni! Megerteni csak az tudja aki esszel közlekedik es van fogalma arrol mit jelent a teligumi,milyen szerepe van a hideg telies esös nyalkas utakon valo közlekedes,es a havas utrol meg nem is beszeltem.En nem gratulalok neked.Aki telen biztonsagosan akar közlekedni az felteszi es nem ezen sporol.Tovabbi szep estet!”
 • 28. NoBo 2009. november 15. 20:19
  „Gratulálni tudok csak azoknak, akik ilyen helyzetben a nyári-téli
  gumiról vitatkoznak. Már vártam a cikkben leírtak után...
  No comment az agyatokhoz.

  Részvétem az egész családnak!”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tapossa laposra!

Sopron - A városban szervezett egészséghét zárásaként szombat reggel kilenctől számos egészség- és… Tovább olvasom