Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Pénteken visszaszáll a kétfejű sas a Tűztoronyra

A soproni önkormányzat tervei szerint ezen a héten, pénteken 16 órakor visszahelyezik a Tűztorony tetejére a díszítő elemeket, és a csúcsdíszt jelentő sast.
Az esemény ezúttal is nyilvános lesz, a Fő térre várnak minden érdeklődőt. Ezúttal is lehetőség lesz a kétfejű sas társaságában fotókat készíteni a családi albumokba.

Az önkormányzat sajtófőnöke arról tájékoztatta portálunkat, hogy amennyiben az időjárás lehetővé teszi, akkor szeptember 14-én, pénteken 14 órától újból kiállítják a Fő térre a Tűztorony csúcsdíszét jelentő sast, melynek „társaságában" közel két órán keresztül lehet majd fényképeket készíteni.

Ezt követően 16 órától visszahelyezik a korábban talált leleteket (vagy másolatukat? – erről egyelőre nem kaptunk bővebb információt – a szerk.) a sas egyik oldalán található L alakú tartótégelybe. A másik, szintén L alakot formáló – és a dísz túloldalán rögzített – időkapszulába pedig új dokumentumokat helyeznek el a város vezetői.

Kíváncsiak voltunk, hogy az eseményen bemutatják-e ezeket az új tárgyakat, üzeneteket, de mint megtudtuk, erről még tovább egyeztetnek.

Kuslics Balázs sajtófőnök szerint nehéz ebben a kérdésben jó döntést hozni, mert egyrészről bizonyára mindenki kíváncsi a jövőnek szóló dokumentumokra, másrészt viszont, ha mindezeket már most tételesen ismertetik – és nyilván ennek következtében visszakereshető, kutatható lesz mindez évtizedek múltán is -, akkor „elveszik a várakozás örömét" az utókortól.

Mint mondta: „Ha például a meglepetés csokitojásokra már a boltban kiírnák, hogy milyen ajándékot tartalmaz, akkor kevesek arcán lenne őszinte a meglepettség a felbontást követően…"

A Tűztorony két alkalommal is „rejtegetett" meglepetést. Elsőként a sas július 9-ei leemelésekor kerültek elő dokumentumok és tárgyi emlékek, majd másnap, teljesen váratlan helyen, a kupola díszítőelemében találtak újabb utókornak szánt üzeneteket.

Amennyiben az időjárás pénteken nem lesz kedvező, akkor szeptember 17-én, hétfőn ugyanígy 14, illetve 16 órától kísérlik majd meg „visszaröptetni" a sast a helyére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni vita a tesiórák körül - A KOSB elnök válasza az MSZP-nek

A heti öt testnevelésóra bevezetése hozzájárul a fiatalok egészséges neveléséhez - írta… Tovább olvasom