Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Parkolás: Euróval és mobiltelefonnal is fizethetünk

A Sopron Holding Zrt. tervei szerint a parkoló díjakat a közeljövőben már euróval és mobiltelefonnal is kifizethetjük. Az előkészületek már folyamatban vannak.
Sopronban szerdán tartotta közgyűlését a Parkolókat Üzemeltetők Egyesülete. A sajtótájékoztatón Jezsó Béla, a szervezet elnöke elmondta, nem értenek egyet azzal a törekvéssel, hogy szabálysértési kategóriába sorolják a parkolási pótdíjat.

- Javasoljuk, hogy a parkoló őrök, az utcai ellenőrzéseket a közterület felügyelettel közösen lássák el - tette hozzá az elnök. - Így hatékonyabban lehetne eljárni a KRESZ-t megszegő autósok ellen. Emellett fontos törekvésünk, hogy rendet tegyünk a mozgássérült parkolási rendben. A tapasztalat azt mutatja, háromszor többen rendelkeznek ilyen igazolvánnyal, mint amennyien ténylegesen jogosultak lennének erre.

Komornoki László, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója a kisalfold.hu kérdésére elmondta, a tervek szerint parkoló díjakat közeljövőben euróval és mobiltelefonnal is ki lehet majd fizetni. A vezérigazgató kiemelte, a nyereségük kétharmadát átutalják a városnak, a fennmaradó részt fordítják a fejlesztésre.

Olvasóink írták

 • 15. FREDDY/S 2010. március 09. 06:13
  „Fordítóprogrammal minden megoldható, nemde...”
 • 14. hozsuzs 2010. március 06. 09:08
  „Igen, itt mindenkinek joga van mindenhez, csak kötelessége nincs! Ezért tartunk ott ahol vagyunk! Az meg alapvető intelligencia és illem kérdése, hogy egy társaságban a többség által használt nyelvet használjuk és nem azt várjuk el a többitől - akinek nem anyanyelve, vagy nem tanulta -, hogy szótárt használjon!”
 • 13. borvssoias 2010. március 05. 20:36
  „Ez Magyarorszag, nem Szlovakia! Itt mindenki jogosult sajat anyanyelvet korlatlanul hasznalni. Und wenn ich möchte, schreibe ich deutsch. Wenn du es nicht verstehst, nimm dir ein Wörterbuch!”
 • 12. 1soproni 2010. március 05. 18:05
  „10.
  A Széchenyi téren a posta oldalán nekem sem működött az automata régi kártyával, de a másik oldali szintén új automata elfogadta.”
 • 11. vitriol2 2010. március 05. 05:58
  „-"Kuvasz". lehet a régivel is , csak azt jobban be kell nyomni. Nekem sem sikerült elöször a régivel, de lehet az is hogy kissé elkoszosodott a kártyád.ű
  -"egysoproni_"(9) mennyivel vagy különbb egy slovák nacionalistánál? tudod ez nem kijelentés, hanem kérdés.”
 • 10. Kuvasz 2010. március 04. 19:06
  „Ma például az új automatában nem tudtam a régi parkolókártyával fizetni. Tök jó egy lépés előre, kettő hátra.”
 • 9. egysoproni_ 2010. március 04. 19:00
  „Javasolnám a moderátornak, hogy mivel magyar weboldalról van szó és magyar újságot olvasunk itt az interneten így idegen nyelven ne engedjen hozzászólni! Én ugyen nemigen beszélek németül, de ennyi erővel bármilyen obszcén szöveg is lehet az iylen hozzászólásokban.”
 • 8. modernsopron 2010. március 04. 09:15
  „Szerintem tök jó, ha itt németül is lehet hozzászólni. Így legalább dolgozhatom a német nyelvtudásomon. Nur weiter so ! Hozsuzs hat nicht recht. De legalább ismeri Sopronnak a történelmét, ami nagyon sok soproni nem is tudja, és nem is akar róla hallani... Aki nem érti a németet, egyszerüen olvassa tovább, szerintem. Ez a kétnyelvü helyeknek a szokása, varázsa. Így van ez Svájcban is, Burgenlandban a horváttal és Kanadában is. Csak nálunk sértik egymást, ha más nyelvet használ az ember....
  Sopron lehetne a közép-európai Strasbourg, egy igazi kétnyelvü város, ahol megint jelennek kétnyelvü újságok, ahol normális egymásnak vagy magyarul, vagy németül szólni. Így volt ez Sopronban, egészen a 1930-os évekig. A szüleim sokat mesélnek róla, azt mondják gyönyörü volt a sokszínüség a városban. Magyarok, németek, zsídok, horvátok és görögök voltak, és ezeket a nyelveket hallhattuk a Várkerületen is. De erre politikai akarat is kellene hozzá. Ezt a Fidesz városvezetésnél pedig nem látom. Nekik a konzervatív 19. századi nemzet-elképzelése erösebb mint egy nyított, európai, modern Magyarország.”
 • 7. hozsuzs 2010. március 04. 07:13
  „Igen, Európában élünk, igen, Európa többnyelvű, és sajnálom a kitelepített németeket is, és persze egy német anyanyelvű használhatja az anyanyelvét, ahogy pl. egy horvát is, (de jelentkezhet a többi kisebbség is!) de Sopron egy magyar város legalább 1100 éve. Igaz a németség száma volt olyan időszak amikor magasabb volt a magyarságnál. De nem ez itt a kérdés, hanem az, hogy mi szükség van egy magyar újságban németül írni? Feltűnési viszketegség? Mások szándékos kizárása a reagálásból? Német nyelvtudás fitogtatása? Mikor jelenik meg a horvát, angol, román stb. európai is a saját nyelvén? Én is ugyanabban az Európában élek, igaz én magyarként. Beszélek/értek nyelveket, de megtisztelem fórumozó társaimat azzal, hogy az általánosan használt nyelvet használom. Erről beszélek kedves soproni!”
 • 6. ödenbürger 2010. március 04. 00:09
  „hozsuzs: in ödenburg spricht man seit über 1.000 jahren deutsch (und ungarisch). nur weil seit 1946 das deutsche aus dem stadtleben verschwunden ist und die deutschsprachigen ödenburger teilweise unter bedrohung ihres lebens ASSIMILIERT wurden, heisst das noch lange nicht, dass man heute in ödenburg nicht mehr deutsch sprechen darf. wir leben in EUROPA, und europa ist mehrsprachig !”
 • 5. hozsuzs 2010. március 03. 20:53
  „Nem perfekt a német tudásom, de azért kibogarásztam a német nyelvű hozzászólást...de ha Ön, kedves soproni, magyarul olvassa a cikket, nem lehetne, hogy magyarul is szóljon hozzá egy magyar újság oldalán, ráadásul a leghűségesebb magyar várossal kapcsolatos témában? Előre is köszönöm!”
 • 4. Csetneky 2010. március 03. 19:42
  „Annak mondjuk már valóban ideje lenne, hogyha a mozgássérült parkolással kezdenének valamit. Rengeteg a pofátlan ember, én ügyvédet is ismerek, aki mozgássérült igazolvánnyal parkol. Pedig pénze lenne rá, az biztos, csak valami más hiányzik.”
 • 3. ödenbürger 2010. március 03. 19:39
  „Das finde ich gut, wenn ich zukünftig in Ödenburg auch mit EURURO und per Handy bezahlen kann. Wenn man schon von Anfang an EURuro- und Forintautomaten montiert hätte, dann würden sicherlich nicht soviele Österreicher schwarz parken (also nicht zahlen). Man sollte aber bei den Automaten draufschreiben, mit welchen Bankkarten man bezahlen kann! Im Moment ist das eher verwirrend.”
 • 2. látó 2010. március 03. 18:56
  „Azért ne felejtsük, az Alkotmánybíróság döntését, ha nem lesz tv. módosítás akkor június végétől a fizetés megszűnhet... hisz milyen szolgáltatást is kapunk közterületen?”
 • 1. egysoproni_ 2010. március 03. 18:00
  „Megint a pénzlenyúláés megy. Most vettek 3 vagon új parkolóautomatákat. Nem lehetett volna egy lépésben fejleszteni ezt az egész rendszert úgy, hogy Euroval is lehessen fizetni és mobiltelefonnal is? Miért kell 2 lépésben és ráadásul rövid időn belűl áttervezni és megváltoztatni dolgokat? Ki és mennyit kap az ilyen dolgokért??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irtják a sövényt - terasz épül

Terasz épül a soproni Várkerület söröző elé. A tulajdonos ígéri, szép és üde színfoltja lesz ez a… Tovább olvasom