Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Ötödszörre is polgármester

Továbbra is Pilsits Mária a falu élén. Pilsits Máriát ötödször választotta meg Kópháza lakóinak többsége a falu élére. A polgármesterasszony örül a bizalomnak, s annak, hogy be tudja fejezni az elkezdett munkát.
 – A tizenhetedik évet kezdem a falu élén – mondta a Kisalföldnek hétfőn Kópháza polgármestere, aki a rendszerváltás előtt tanácselnökként is dolgozott. Őt választotta meg a többség 1990-ben, az első demokratikus voksoláson, aztán 1994-ben, majd az 1997-es időközi választáson is, amikor a képviselő-testület lemondott, ám a település továbbra is neki szavazott bizalmat. Egy évvel később, 1998-ban újra Pilsits Máriát hirdették ki győztesnek, ahogy most vasárnap is. Ötödször örülhetett a sikernek.
– Nagyon izgultam, s nagyon örültem. Köszönöm a bizalmat. Végtelenül jó tudni, hogy befejezhetem, amit elkezdtem. Ráadásul imádom ezt csinálni! – jelentette ki Pilsits Mária, aki szakmája szerint mérlegképes könyvelő. Kópháza polgármestere szeretné az előtte álló négyéves ciklusban befejezni a csapadékvíz-elvezetés kiépítését, az utak felújítását, az óvodában a csoportszobák bővítését és az új konyha megépítését. Pilsits Mária elmondta azt is, hogy a voksolás végeredményének ismeretében rengeteg gratulá ciót kapott, de legjobban talán annak örült, hogy politikai ellenfele, a polgármesteri székért szintén harcoló Grubits Ferenc is felhívta. Ez először fordult elő az ötödször is győztes polgármesterrel, pedig a korábbi megmérettetéseken több ellenfe le is volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsöprő szocialista győzelem

– Végre szocialista polgármestere lesz Sopronnak! – ez a mondat többször is… Tovább olvasom