Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Összekötik a soproni belvárost a Híd utcával a Papréten keresztül

Tizenöt képviselő részvételével születtek kizárólag támogató döntések ma délután a soproni képviselő-testület augusztus végi, rendkívüli ülésén. Beruházások indulhatnak.

Mindenki támogatta az Erzsébet-kórház csatlakozási szándékát a 2014. évre kiírásra kerülő élelmiszer-nyersanyag beszerzési eljáráshoz. A közös közbeszerzés során a mennyiségi növekedés költségmegtakarítást eredményezhet.

Hatvan millió forintot csoportosítottak át a költségvetésben ahhoz, hogy még az idén elkezdődhessen a Híd utca és a belváros összekapcsolása a Papréten keresztül. Az engedélyezési és bontási eljárás még folyamatban van, a tervek nagy része viszont már elkészült.

Az új úttól a belvárosi járműforgalom csökkenését várják, többek között a Papréti buszok is közvetlenül hajthatnak majd a Híd utca felé. Az MSZP szerint ez túl drága beruházás ezért a célért. Tizenhárman, azaz a többség, viszont igent mondtak az indításra.

Akadályozza a rendezési terv az Aréna bővítését, ezért a közgyűlés hatályon kívül helyezte az Északnyugati Városrész szabályozási tervét a sportcentrumra vonatkozóan.

Ma még magántulajdonban lévő szántókat és erdőket kell kisajátítania vagy megvásárolnia a hulladékgazdálkodási társulatnak ahhoz, hogy megfelelő út épülhessen a cséri hulladéklerakó központhoz. Erre is áldását adta a közgyűlés. Újabb megállapodást kötött a város a Tercia Kft.-vel a Hubertusz úti ingatlanok – parkoló, játszótér, sétány – karbantartásáról.

Nyílt ülésen tárgyalták a helyi, autóbusszal végzett személyszállítási feladatok pályzatát: november végéig kell eredményt hirdetni a szeptember elején megjelenő felhívás után. Ennél több nem derült ki a témában, mert az előterjesztés – a zárt ülés lehetséges volta miatt – a képviselőkön kívül más számára nem volt hozzáférhető.

A büki térséggel bővül a soproni vízmű, amibe a Viktória '94 Kft. is beolvad – ha mindezt jóváhagyja a társaság augusztus 28-i közgyűlése is. A soproni képviselő-testület mindenesetre egyöntetűen felhatalmazta a polgármestert, hogy a város nevében igennel szavazzon a bővítésre.

Tizenötmillió forintos kamatmentes támogatást szavazott meg a testület a SOPRONTISZK Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft.-nek, aminek az önkormányzat nyolcvan százalékban tulajdonosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GYSEV és MÁV: 210 millió forint a reklámra

A kiírt tender keretösszege nettó 212 millió forint, amely ettől 30 százalékkal kevesebb is lehet. Tovább olvasom