Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Öreg autó, nem vén autó

Sopron - Csodálatos tájakon kanyargott az Oldtimer Szuperkupa ötödik fordulója. Immáron negyedik alkalommal adott otthont a hétvégén Sopron városa az ország egyik legrangosabb veteránautó-túrájának a Mister Classic versenynek.
Az előző évekhez hasonlóan, idén is két országba látogatott el a mezőny,
Magyarország mellett a szomszédos Ausztriába. A Schengen-i lehetőségeket kihasználva, ötször történt zökkenőmentesen határátlépés a két nap alatt.


Csakúgy mint nálunk, Ausztriában is a rendőrség helyi csapata közreműködött a zavartalan és biztonságos versenyzésben. A két nap alatt, több mint 550 kilométert tettek meg a versenyzők, miután beérkeztek a befutóra.Idén először - köszönhetően a városvezetés és Polgármesteri Hivatal pozitív hozzáállásához - sikerült a célkaput a város Fő-terén felállítani, így a nézőközönségnek nem kellett a város szélére utaznia, egy jó fotó elkészítéséhez!A jelenlevők többen is megjegyezték, hogy végre méltó helyre került a túra fő eseménye, az óvárosba, érzékeltetve a veterán hangulatot. Bár idén a Mercedes márka dominált a mezőnyben, a résztvevők között megtalálható volt Ferrari, Alfa Romeo, Jaguár, Porsche, Triumph, Volvo, Citroen, VW Bogár és egyéb autócsodák is.Egyre népszerűbb ez a "sport" Magyarországon. Több város verseng a
Mister Classic kupa megrendezéséért. Ennek ellenére bízunk benne, hogy
jövőre, ötödszörre is sikerül a hűség városába hozni ezt a rangos versenyt.


A szervezők már most dolgoznak a 2009 évi túrán, amit hasonló helyszíneken és körülmények között, de még nagyobb mezőnnyel és több soproni sajátossággal kívánnak megrendezni. Viszlát 2009-ben!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kránitz: 250 millió a soproni utakra

Sopron - A kormányzatnak köszönhetően megújul a brennbergbányai és az ágfalvi út, erre összesen több… Tovább olvasom