Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Négy fiatalkorú betörőt fogtak el Sopronban

Sopron – Négy 16 éves fiatalembert fogott el a rendőrség, akiket betöréses lopásokkal gyanúsítanak. Május közepétől mintegy 10 rendbeli bűncselekményt hajtottak végre nyugat- major térségében, ahonnan különböző kerti szerszámokat, berendezéseket, kisgépeket loptak el.

Többek között egy légpuskát, Ausztriából pedig kerékpárokat loptak el a fiatalkorúak – jelentette be sajtótájékoztatóján a soproni rendőrkapitány és alezredes  Farkas Gábor  és Lőrincz Zoltán alezredes. 
 
– Május közepétől megszaporodtak Sopron külterületein a betöréses lopások, valamint a lépcsőházakból, udvarokból is egyre több bicikli tűnt el – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Farkas Gábor alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője.

–  A hétvégi házakból, kertekből fűnyírókat, barkácsszerszámokat, kisgépeket, sőt, egy légpuskát is zsákmányoltak.

Mint kiderült, Ausztriából is hoztak be bicikliket, amelyeket aztán szétszereltek és külsőre új kerékpárokat kreáltak, hogy a tulajdonosok  ne ismerhessék fel azokat. A betörésekkel és lopásokkal összesen közel kétmillió forintos kárt okoztak. A nyomozati munka eredménnyel járt: négy fiatalkorú – 16 évesek – gyanúsított ellen indítottunk büntetőeljárást. Az aktákat Győrbe, a fiatalkorúak ügyészéhez továbbítjuk.

A soproni kapitányságon az orgazdáktól lefoglalt zsákmány egy részét is bemutatta Farkas Gábor kapitány és Lőrincz Zoltán alezredes. Fotó: Magasi
A soproni kapitányságon az orgazdáktól lefoglalt zsákmány egy részét is bemutatta Farkas Gábor kapitány és Lőrincz Zoltán alezredes. Fotó: Magasi

– A Jereván-lakótelepen élő négy fiatal már korábban is elkövetett lopásokat – tette hozzá Lőrincz Zoltán alezredes, a nyomozó alosztály vezetője. – Esetükben most tízrendbeli betöréses lopás és huszonöt rendbeli kerékpárlopás miatt nyomozunk. A zsákmányt orgazdákon keresztül értékesítették, ez utóbbiak közül hármat már sikerült azonosítani. Várható, hogy az ügyben további gyanúsítottak ellen is büntetőeljárást indítunk.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. BANTU 2008. augusztus 14. 22:36
  „Károlyi-Károlyi én megmondtam:D”
 • 34. Egy jó haverotok 2008. augusztus 07. 11:07
  „FIÚK EZT AZÉRT NEM KELLETT VOLNA CSINÁLNI!!!
  ÉN MÁR VALAHOGY SEJTETTEM HOGY NEM LESZ JÓ A VÉGE
  REMÉLEM MOST TANULTATOK A LECKÉBŐL HOGY NEM SZABADOTT VOLNA EZT CSINÁLNI!!
  NA Csőcső”
 • 33. joco 2008. augusztus 06. 18:21
  „1ember: na hát mire?”
 • 32. Egy Ember 2008. augusztus 06. 11:09
  „MIRE NYOMJAK RÁ?? LÁNY23? VAN ÖTLETED?”
 • 31. lány23 2008. augusztus 05. 14:26
  „Egy Ember!
  Caps Lock-ra nyomjon rá egyet.
  üdv”
 • 30. /joco1 2008. augusztus 05. 14:13
  „1ember(28) hát akkor szent a béke ?!lényegében én is ugy gondolkodom: "KI HOGY ÉL, VISELKEDIK-EZ SZÁMIT!!!"Megj.:Akinek irtam a jobbikos gárdistákról , érdekes modon nmem reagált.Miért? mert nem tudja cáfolni azt amit neki irtam.Más:1barát hát az nem "hülyeség" volt hanem bün.”
 • 29. TS 2008. augusztus 05. 13:34
  „Ráadásul ebben a történetben nem cigányokról van szó...”
 • 28. Egy Ember 2008. augusztus 05. 13:27
  „A CSAJ ELÍRÁS - CSAK AKART LENNI!

  NEM A BŐRSZIN, MÉG CSAK NEM IS A SZÁRMAZÁS SZÁMÍT - NEM!!!!

  KI HOGY ÉL, VISELKEDIK - EZ SZÁMÍT!!!!”
 • 27. egy barát 2008. augusztus 05. 11:43
  „Srácok nem hittem volna hogy ide fogtok kerülni!!!Azér vigyázzatok magatokra!!!!Bár akár mennyire ismerlek titeket ezt nektek se szabadott volna elkövetni hülyék voltatok!!!na csááá”
 • 26. /joco1 2008. augusztus 05. 09:54
  „(24)1ember: jo nem a Te gárdád, de azt is leirtam , hogy én csak kérdeztem a "jobbik" féle pártalakulattal elöjövötöl.Az utolso mondatottal kapcsolatban: a "csaj" hogy került oda?, de lényegében (itt) igazad van.Megj:-elsösorban nem Neked- a jobbikkal elöjövök a gárdájukat mint erkölcsös, tiszta lelkü csapatot irják le, kik küzdenek a bünözök ellen, meg a baloldal ellen, közben a fövezérük komcsi multtal rendelkezi és alvezéreik pedig(nem mindegyik) bünözö.Nálam és gondolom a többségnél nem a börszin a fontos, mint "gárdistáknál"”
 • 25. Egy Ember 2008. augusztus 05. 08:26
  „PERSZE AZ JÓ, HA A RENDŐRSÉG ILYEN ÜGYEKET FELGÖNGYÖLÍT!

  CSAK EZ MIATT NEM KELLENE ENNYIRE ÖNELÉGÜLTNEK LENNI, MEG OLYAN CSINDRATATTÁT CSINÁLNI, MINTHA VALAMI MAFFIA ÜGYET OLDOTTAK VOLNA MEG.

  HISZEN MINIMUM EZÉRT VAN A RENDŐRSÉG! NEM???”
 • 24. Egy Ember 2008. augusztus 05. 08:23
  „jocó1!

  NEM, NEM VOLT KIELÉGÍTŐ A GÁRDÁMRÓL AZ ISMERTETŐ - MIVEL TELJESEN FALS, UGYANIS NEKEM NINCS GÁRDÁM!
  HÁNYSZOR KELL LEÍRNOM, HOGY MEGÉRTSED????

  AZ ELKÖVETŐK BIZONY PITIÁNEREK-NÉZD MEG A KÖZSSZEMLÉRE TETT TÁRGYAKAT!

  A NAGYFAJSÚLYÚ BŰNÖZŐK MEG CSAJ SÜTKÉREZNEK A NAPFÉNYEN!”
 • 23. /joco1 2008. augusztus 05. 05:50
  „1ember :most már nem cigányokról firkálsz? hanem :PITTIÁNER elkövetökröl? Ja és a válaszom, (tudod a szoc.hazás, munkásőr palánta vezérletü gárdádról) kielégitö volt? vagy tán ez a 4 elkövetö a gárda(SA) ifjusági tagozatának tagjai voltak? ez csak kérdés, és nem kijelentés.”
 • 22. smylle 2008. augusztus 04. 21:48
  „ja...és aki cigányozik ,az paraszt...”
 • 21. smylle 2008. augusztus 04. 21:30
  „Kedves hozzászólók

  Valóban megy a "parasztvakítás" na meg az ítélkezés...
  Méghogy elfogták őket...16 éves gyerekek orruknál fogva vezették a most büszkén feszítő rendőrőket!Majdnem az egyik vitte el a balhét,mert rendőrurak marhán nem voltak képben ,az utósó pillanatban jött egy illető aki kimentette szerencsétlen gyereket szószerint szorult helyzetéből ugyanis 72 órás őriztbe rakták...mert meg voltak győződve arról hogy csak ő követett el mindent,mert hát ugye nem most jöttek le a falvédőről...de jött egy 17 éves aki ismerte az egész sztorit és segíteni akart azon akivel elvitették volna az egész balhét és tárgyi bizonyítékokkal alátámaszva keresztülhúzta a nagyokosok verzióját...úgyhogy ezt
  az ügyet nem ők oldották meg...”
 • 20. Egy Ember 2008. augusztus 04. 15:01
  „MEGY AZ "ÖNFÉNYEZÉS" a "PARASZTVAKÍTÁS" - MERT SIKERÜLT NÉHÁNY PITIÁNER "TYÚKTOLVAJT" ELKAPNI!!!!!”
 • 19. /joco1 2008. augusztus 03. 13:48
  „1ember:(11:15) az erdész(4)-ben irt egy jobbik nevezetü pártszerü képzödményröl, mire én 9-es megkérdeztem , hogy ez a "jobbik" az, mely alakitott egy magyar(SA).gárdát melyben az alvezérek közt több közt.bünözö és szoc.hazás fövezér is találhato. Tehát én csak kérdeztem, és ha nem igaz a kérdéseim alapjai akkor forduljun a gárda honlapjához, ill. HVG. -hez. Oké?”
 • 18. Egy Ember 2008. augusztus 03. 11:15
  „jocó1!

  KINEK A GÁRDÁJÁRÓL ÍRSZ? ( a maga gárdája? )

  HONNAN VESZED, HOGY NEKEM GÁRDÁM VAN???”
 • 17. /joco1 2008. augusztus 02. 15:33
  „1 ember:(?). maga gárdájárol ill annak fövezéréröl és egyes btt.-t elüéletü alvezéreiről irtam.Tudja ha bövebb ismeretek birtokába akar kerülni kérdezze meg a magyar (SA).gárda honlapját.Megj:Kérdései nagyon jok,de nem cáfolják azt miröl irtam.Tudja a fövezérük:Dosa komcsi volt, a több alvezérük pedig közönséges bünözö volt, de ha kiváncsi vagy keresse meg a HVG. idevágo cikkét,. melyet a maga SA.gárdája nem cáfolt.”
 • 16. Egy Ember 2008. augusztus 02. 13:07
  „Nagy Imre, Vancouver!

  A CIKKBŐL VALÓBAN NEM DERÜL KI - MIVEL ILYENT MAGYARORSZÁGON TILOS A MEDIÁBAN MEGJELENTETNI!

  AZÓTA VANNAK EGYÉBKÉNT A JEREVÁNON - MIÓTA ODA KÖLTÖZTEK!”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázatok a turisztikai termékfejlesztésre

Soproni régió - Az Önkormányzati Minisztérium pályázatot írt ki a Nyugat-Dunántúlon megvalósuló… Tovább olvasom