Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Monti-csárdással győztek a lányok Dolní Moravicében

Sopron-Dolní Moravice - A magyar csapat sikerével zárult a csehországi turisztikai Szuperszépségverseny. A lányok csárdása után hosszú percekig zúgott a vastaps, a magyar lányoké lett az első helyezés. Jagadics Dalma egyéniben második udvarhölgy is lett.
A legrangosabb helyezéssel, a „Euro Tradicion 2007" címmel érkezett haza a magyar csapat a napokban megrendezett nemzetközi Szuperszépségversenyről. A soproni Jagadics Dalma és a fertőrákosi Breithofer Barbara, valamint két szlovákiai magyar lány, Pál Melinda és Bazsó Tímea a soproni régió turisztikai bemutatásával, a „magyar szoba" berendezésével és a Monti-csárdással a maximális pontszámot szerezte meg.

Breithofer Barbara (balra) és Jagadics Dalma a legrangosabb helyezéssel érkezett haza a nemzetközi Szuperszépségversenyről. Fotó: Magasi Dávid

– Szalagot és egy vándordíjat kaptunk, ami egy évig „Magyarország tulajdona" – mesélte a Kisalföld érdeklődésére Dalma, aki egyéniben, két cseh versenyző után, a második udvarhölgy címet is hazahozhatta. – Turisztikai szépségversenyről lévén szó, be kellett mutatnunk hazánk és szűkebb régiónk vonzerejét jelentő látványosságokat, különlegességeket, hagyományokat. Mi a gyertyafényes Monti-csárdás eltáncolása után olyan döbbenetes tapsot kaptunk, hogy magunk sem hittünk a fülünknek.

Kattintson a képre!


– A csapat nagy publicitást hozott Sopronnak és a környező településeknek, hiszen a turizmust népszerűsítő anyagokat készítettünk, melyeket füzetben és DVD-n terjesztettünk – tette hozzá a csapat menedzsere és koreográfusa, Burai Ilona, aki ugyanakkor fájlalja, hogy a városháza semmilyen formában nem állt a csapat mellé. – Elsősorban nem pénzt kértünk, hanem erkölcsi támogatást, hogy valaki képviselje hivatalosan is a várost, de ezt nem kaptuk meg. Még a nemzeti és a Sopron-lobogót is magunk szereztük be. Azért elszomorító ez, mert minden más országból polgármesterek és turizmusért felelős hivatali szakemberek jöttek, egyedül a mi csapatunk „árválkodott" magában. A csárdáshoz szükséges ruhát és tánccipőt Varga János felajánlásával sikerült megkapnunk.

A siker persze feldobta a magyarokat, az általuk bemutatott soproni borok nemzetközi elismerést váltottak ki, és a gála utáni mulatság a magyarok által berendezett teremben folytatódott. A Pendelyes néptánccsoport műsora ekkor szintén hatalmas nagy sikert aratott. – Briciu Melánia segítségünkre volt a nedűk beszerzésében a borvidék gazdáitól – tette hozzá Dalma. Az udvarhölgy egyébként a szó szoros értelmében elhozta a pálmát Csehországból, hiszen a fehérarany-akvamarin nyakéken, ruhákon, utazásokon, DVD-lejátszón, konyhai gépeken és vázán kívül egy pálmával gazdagabban tért haza. – Kaptam egy 30 főre szóló egyhetes meghívást a szervező szállodába is. Ezt karácsonyra szeretném soproni rászoruló, árva gyerekeknek felajánlani. Nagyon örülök a sikernek, úgy érzem, Ilona önzetlensége nélkül nem sikerült volna győznünk. Ludovák Lajos nemzetközi koordinátor szintén sokat segített.

Barbara hasonlóan változatos ajándékokat, nyakláncot, ruhákat és fürdőruhát kapott csehországi szerepléséért.

Olvasóink írták

  • 1. Honzik Cz 2007. október 31. 22:24
    „Barbara Breithofer je pekná! my ICQ 418-372-093”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész Lövőt megrendítette Bence halálos balesete

Lövő - A 16 éves Schmuck Bence halálos kerékpárbalesetet szenvedett hétfő este Lövőn. Autóbusz… Tovább olvasom