Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Megújul a Besenyő utca Sopronban

Felújítják a Rák-patak Besenyő utcai hídját, és megépítik az utca eddig hiányzó járdarészét is. A költségek összesen meghaladják a 21 millió forintot.
 
– Sopron területén negyvennégy híd íveli át a patakokat. Eltelt három évtized úgy, hogy közülük egyiket sem újították fel. E helyzet javítására pár éve indítottuk el programunkat. A Besenyő utcai híd a negyvennégy közül a harminckettedik, amelyet rendbe hoz az önkormányzat – közölte Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke. 

– A téli sózások, valamint a lecsapódó pára, a lecsurgó, majd megfagyó víz megtette a magáét: a vasbeton repedezetté vált, a hídszerkezet károsodott. A munkálatok során a híd mindkét oldalán a töredezett betonréteget eltávolítják, a vasbeton szerkezetet megtisztítják és ellenőrzik műszaki állapotát. Ha további javításra szorul, elvégzik a feladatot, majd új aszfaltréteggel borítják a híd felületét. Az esetleges felfutásos balesetek megelőzése érdekében a híd járdaszegélyét tizenöt centiméterrel megemelik. Új korlátokat kap a híd két oldala, valamint a környezetét is rendbe teszik, hogy a korlátvégeknél az eddig meglévő hézagokat megszüntessék. Ha az időjárás engedi, február végéig befejeződnek a munkák, amelyek összesen – az esetleges plusz-közbeavatkozás nélkül – hét és fél millió forintba kerülnek. A város soron következő felújítandó hídja a Híd utcai lesz. 
 A Rák-patak Besenyő utcai hídjának rendbetétele várhatóan még e hónapban befejeződik. Fotó: G. M. 
 A Rák-patak Besenyő utcai hídjának rendbetétele várhatóan még e hónapban befejeződik. Fotó: G. M. 

– A Besenyő utcában egy másik, régóta húzódó probléma is megoldódik – folytatta Mágel Ágost. – Az Ady Endre út felől a Besenyő utca jobb oldalán eddig nem volt járda. Most lesz. Ennek alapozó munkálatait már láthatják az arra járók. A mintegy kétszázötven méteres szakaszon két méter széles járda épül, amely kockakő borítást kap. Az oldalszegéllyel ellátott, tizennégymillió forintos beruházás után még a tavasszal hozzáfognak a szakemberek a Lövér Pincétől az uszodáig terjedő járdaszakasz felújításához. A járdaépítések, rekonstrukciók folytatására a 2018-as költségvetés függvényében lesz mód. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt a 16 éves Veronika Sopron környékéről

Közel egy hónapja ismeretlen helyen tartózkodik a fiatal lány. Tovább olvasom