Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Márton nap a soproni Liszt-központban - fotók

Több száz gyermek és szülő, életnagyságú ludak, interaktív előadások, gasztronómiai különlegességek és lampionos felvonulás – siker volt a Márton nap a Liszt-központban.

Míg tavaly Szent Márton belső útjáról, addig idén elsősorban a mulatozásról szólt a Márton nap. Délután háromkor elkezdődtek a programok a Liszt-központban. Már a kapunyitás előtt negyed órával több tucatnyian várakoztak az épület előtt. A gyerekek pillanatok alatt birtokba vették a játékokat, elfoglalták a Hempergőt és a székeket a Liszt teremben.

A legtöbben az Éberség kapujánál álltak sorban. Ezzel a játékkal mutatták be a szervezők Szent Márton történetét és a lúd szimbolikáját is. Mint ismert jócselekedetei miatt szentelték püspökké Mártont. A monda szerint amikor megtudta, hogy küldöttség jön érte, nagy alázatosságában a ludak óljába bújt. A szárnyasok azonban gágogásukkal, szárnyuk verdesésével óriási zajt csaptak, ezzel pedig elárulták Szent Márton rejtekhelyét.

Márton nap a soproni Liszt Központban


A gyerekeknek egy csengettyűs akadálypályán kellett úgy végigmenni, hogy ne ébresszék fel az alvó, életnagyságú ludat. Ha ez sikerült, és a kérdésre is helyesen válaszoltak, akkor áthaladhattak az éberség kapuján. Szerencsésnek mondhatják magukat a soproni gyerekek, mert az óriási libának nem volt túl kifinomult hallása. De az is lehet, hogy a hatalmas zsivaj miatt nem vette többször észre, hogy bizony megszólalt a csengettyű….

De nemcsak hatalmas lúd, hanem lúdtoll is várta a kicsiket. Ezzel és házi készítésű tintával üzenetet is írhattak a felnőtteknek a Zöldlomb családnál. Csak egy pár példa az üzenetekből:
„Kedves felnőttek! Szeressétek a libákat! Szeretlek Anyu! Krisztina" „Kedves felnőttek! Maradjatok hozzánk gyerekekkel, olyan kedvesek, mint amennyire most vagytok!"

Idén is hatalmas sikert arattak a kézműves foglalkozások, a hempergő és a színpadi produkciók is. A Pendelyes Kulturális Egyesület megtáncoltatta a közönséget, Róka Szabolcs interaktív meséi közben az is kiderült, hogy mit ebédeltek a résztvevő gyerekek, de a Bánfalvi Óvoda óvodásai is megható műsort adtak.

A délutáni programot lampionos felvonulás zárta. Több százan sétáltak végig a világító lámpásokkal a Liszt-központtól a Fő térre és vissza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járművében hagyta az indítókulcsot, elvitték

A hétvégén két órára parkolta le Sopronban az állomás előtt Yamaha Jog segédmotorkerékpárját egy… Tovább olvasom