Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Magasból mentettek egy beteget Sopronban - galériákkal

Magasból mentő segítségével hoztak le egy beteget a Juharfa utca egy tízemeleteséből. A férfi nem ment dolgozni: ez tűnt fel a szomszédoknak.


Bámészkodók sokasága drukkolt együtt a mentőkkel és tűzoltókkal szerdán délelőtt, amikor a Jereván-lakótelep egyik panelházának nyolcadik emeletéről magasból mentő segítségével mentettek ki lakásából egy férfit.

A mentés képei! Fotók: Magasi

Mint kiderült, az illető reggel nem ment be dolgozni és életjelt sem adott magáról, kopogásra nem nyitott ajtót. A mentők és tűzoltók végül az erkélyen keresztül jutottak be hozzá.

A mentés képei Tudósítónktól! Fotó: Tudósító

Erdélyi Miklóstól, a soproni mentőállomás vezetőjétől a helyszínen megtudtuk a hatvan év körüli férfi állapotát még a lakásban sikerült stabilizálni, így az Erzsébet-kórházba tudták szállítani.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. sosi123 2009. november 10. 10:36
  „Akitől megtudtátok az nektek is doktor aki leírja, nem csak mindenki másnak !!!!”
 • 20. zsuzsa63 2009. november 09. 22:17
  „A mi házunkban nyugodtan fel is fordulhatna valaki, még köszönni se nagyon köszönnek egymásnak, nem hogy segitsenek, ja ez az Ibolya út, nem a Jereván”
 • 19. kukera 2009. november 06. 21:13
  „Kedves Olvasók és Újságírók!
  Azzal tisztában vagyok hogy rengeteg buta ember létezik, ezt egy két hozzászólás be is bizonyította.
  Azt viszont felháborítónak tartom, hogy az Újságírók nem tájékozódnak megfelelően a történtekről, és nem a teljes igazságot írják le.
  Tudnillik én voltam az egyik, aki megprobáltam elérni a Béla bácsit, de mivel nem tudtuk elérni a telefonján, ekkor próbáltuk a családját elérni, ami sikerült is. Ezt követően a családja tudott a továbbikakkal kapcsolatban intézkedni.
  Kedves Kiba! Gyors javulást kívánok a Béla bácsinak a magam és a munkahelye dolgozóinak nevében.
  Üdv.: Béla bácsi közvetlen felettese”
 • 18. kicschay 2009. november 06. 08:20
  „Kedves Olvasók!
  Nem kívánok senkinek semmi rosszat, csak azt,hogy mindenki olyan közösségben dolgozzon, olyan munka morál mellet, ahol annyira ismerik, hogy ha nem megy be dolgozni, akkor tudják, baj van, és tesznek is valamit, nem csak várnak ölbetett kézzel!
  Talán még egy jó tanács, gondolkodni kellene mielőtt véleményt nyílvánítunk...Tudom, nehéz, de megéri! :)
  Gyors, teljes felépülést kívánok!”
 • 17. sosi123 2009. november 05. 19:05
  „Kftimi !!! Remélem kerülsz hasonló helyzetbe és téged a lépcsőn fognak lehozni a 8-ról ami sokkal több időbe kerül mint így lehozni, tudod így nőnek az a gyógyulás esélyei a gyorsaság miatt! De te kis butus nevetsz, hát remélem rajtad is fognak :))”
 • 16. Maca39 2009. november 05. 11:41
  „Kedves KiBa! Gyors javulást kívánok a rokonodnak! Való igaz, hogy az emberek nagyon rosszindulatúak tudnak lenni. Tisztelet a kivételnek!Ha látnak valakit a földön feküdni, az első gondolatuk az, hogy biztosan részeg. Velem is történt már, hogy kilenc hónapos terhesen elestem. A felém tartó embertömeg kikerült, mert fontosabb volt nekik, hogy átérjenek a zöld lámpánál. Lehet hogy rólam is rosszat gondoltak? Szerencsére a gyermekemnek semmi baja nem lett, azóta is makkegészséges.(a rokonodnak, és Neked is ezt kívánom!)
  !”
 • 15. Lézerman 2009. november 05. 06:23
  „Tisztelt hozzászólók....

  A cikk nem tükrözi a valóságot,de ezen már meg sem lepődök.Az igazságot a KiBa hozzászóló irta.

  A szomszédoknak semmi nem tünt fel,ugyanis én beszéltem az egyikkel telefonon.Egyedül nekünk,a kollégáinak hiányzott szegény Béla....Nem ért be a munkahelyére és soha nem volt vele semmi probléma,ezért is volt furcsa.Minden elismerést megérdemel,nagyon jó ember.Nem iszik,nem dohágyzik becsületes dolgozó a javából.Két hét múlva menne nyugdíjba,kérdeztem is a napokban mit fog csinálni?????
  Kertészkedni szeretnék-mondta,mert erre idáig nem volt ideje.
  Remélem felépül,és sokat eszik majd a saját termesztésű zöldségeiből.Drukkolunk neked Béla..........

  Köszönet a rokonoknak,a szakszerű mentőknek,tüzoltóknak.....

  Ui:Kftimi,jobb lett volna ha nem irsz semmit...gondolom amikor Te otthon kinyitod az erkélyajtót akkor sincs világosabb...............”
 • 14. plasztikhattyú 2009. november 04. 21:58
  „Javulást a bácsinak!
  Na most a sok "kombináló"remélhetőleg elég információhoz jutott és tud aludni mostmár hogy tudják miért az erkélyajtón mentek be a tűzoltók és mi van a bácsival és miért nem ment dolgozni...stb.elég szomorú hogy ez a fontos nempedig az hogy időben kapott segítséget és remélhetőleg felépül.”
 • 13. KiBa 2009. november 04. 20:34
  „Üdv, a beteg hozzátartozója vagyok. Először is, egy helyesbítés: nem a szomszédoknak tűnt fel, hogy nem ment dolgozni, hanem a főnökének és az egyik kollégájának, akik telefonáltak nekünk. Az úr nem szokott ugyanis "csak úgy otthon maradni egész nap lustálkodni", betegszabadságon is csak nagyon ritkán volt. (w.people, remélem, ha a te hozzátartozóddal történik hasonló, róla is rosszindulatúan fognak kombinálni az emberek.) Aztán apám átment hozzá, volt pótkulcsa, de nem tudott bemenni, mert belül a zárban volt hagyva a kulcs, ezért kellettek a tűzoltók.

  A földön fekve találták meg, agyvérzést kapott. A mentők szerint már előző este megtörtént a baj, és mivel egyedül él, sajnos akár fél nap is eltelhetett a segítségnyújtásig. Jelenleg kritikus állapotban van; a jobb oldala lebénult, és nincs magánál.

  Egyébként eddik makkegészséges volt, nem ivott és nem is dohányzott...”
 • 12. falcobiarmicus 2009. november 04. 19:35
  „Tessék szavazni a tűzoltókra a www.heinekensopronert.hu oldalon!!!!
  Elvonnak tőlük sok sok pénzt, legalább a 2 M Ft-ot megkapják aztán utána lehet zenélni!!!”
 • 11. BsBe 2009. november 04. 16:30
  „Kftimi ! Kár, hogy téged elfelejtettek megkérdezni. Biztos jobban tudtad volna mit miért és hogy kell.
  Arra nem gondoltál, hogy oka volt annak, hogy nem a bejárati ajtót törték fel. A tűzoltó nem csak reklámfogás miatt kellett?”
 • 10. mega 2009. november 04. 15:43
  „Szép munka .

  Kftimi - gondolkodni , majd írni .”
 • 9. Icsi235 2009. november 04. 15:30
  „Csoda ez manapság!
  Amikor olyan közömbösek az emberek egymás iránt!”
 • 8. beppepapa 2009. november 04. 14:43
  „Az Ifával nem hozták volna le ilyen könnyen! Elismerés mindazoknak, akik segítettek a bácsinak, neki pedig gyors gyógyulást!”
 • 7. w.people 2009. november 04. 13:54
  „Nagyon nemes cselekedet tény és való. És jobbulást az idős Úrnak. DE!
  Azért én nem laknék abban a lépcsőházban, gondolom mindenki tud mindent, a nap 24 órájában az ajtóra/ablakra vannak tapadva.
  B variáció: Az úr, ma úgy gondolta henyél egyet, és egész nap lustálkodik, erre meg kopog valaki az erkélyajtón. Azt hiszem én is összef*stam volna magam. Nem lehet hogy ez áll a háttérben? :)”
 • 6. todoer 2009. november 04. 13:13
  „Kftimi !

  Feltört bejárati ajtóhoz kit állítasz oda hogy senki ne menjen be ? A nyolcadik emeleti erkélyajtónál nincs ilyen veszély .reménykedjél hogy nem kerülsz ilyen helyzetbe vagy ha igen ilyen rendes szomszédaid legyenek .”
 • 5. AHA 2009. november 04. 12:16
  „enzof
  Ritkán fordul elő,de igazad van.Egyáltalán nem érdekes,hogy hogy történt a mentés,meg,hogy kiket csődítettek össze.Egy a lényeg!Hogy egy ember életét megmentették a rendes szomszédok közreműködésével.
  Azt hiszem ilyen ritkán történik meg.”
 • 4. Esther 2009. november 04. 12:14
  „De jo ha az embernek ilyen rendes szomszedai vannak:)”
 • 3. enzof 2009. november 04. 11:53
  „Rendes szomszédok ritkán vannak!
  Javulást a bácsinak!”
 • 2. Kftimi 2009. november 04. 11:51
  „a bejárati ajtót nem tudják feltörni, csak az erkély ajtót? És ezért a tüzoltóságot is oda kell riasztani? Szerintem még mindenkit ki kelltt volna költöztetni fél kilóméteres körzetből :D”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább emelkedik a munkanélküliség

Nő a munkanélküliség és stabilizálódik a forint 2010-ben. Egyebek mellett ez is elhangzott a… Tovább olvasom