Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Lövői tragédia: A galántai Samsung vezetői haltak meg

Lövő, Győr - A galántai Samsung cég felsővezetői ültek abban az autóban, mely a vonat elé hajtott Lövő belterületén szombaton. Négyen azonnal meghaltak, az ötödik sérültön egy tizenkét éves kislányon életmentő műtétet hajtottak végre.

A szombati lövői baleset egyetlen túlélője egy tizenkét éves gyerek. Rajta életmentő műtéteket hajtottak végre. Állapotáról egyelőre nem tudni bővebbet. Az autóban golffelszerelést is szállítottak, vélhetően golfozni érkeztek Magyarországra a Szlovákiában élő dél-koreaiak. Családjaik ma este érkeznek meg Budapestre.

Előzmények:

300 méteren át tolta a vonat azt a Volkswagent, melynek utasai közül négyen a helyszínen életüket vesztették szombaton. A közlekedési baleset délelőtt 11 óra körül történt a lövői vasúti átjárónál. A főúton és a vasúti pályán már újraindult a forgalom. 

Egy szlovák rendszámú autó utasai közül négyen haltak meg szombaton egy súlyos közúti balesetben. A hírek szerint a Röjtökmuzsaj felől érkező Volkswagen a Lövő belterületén lévő vasúti átjáróba érve a Szombathelyről Sopronba tartó vonat elé hajtott. A helyszínről kapott hírek szerint a vasúti átjárónál működött, és piros jelzést adott a jelzőlámpa, de a sofőr vélhetően nem vette észre. A szerelvény mintegy 300 méteren át tolta maga előtt az autót.
Galéria! Fotó: Magasi
A Kisalföld úgy tudja, hárman azonnal meghaltak, egy férfi életéért még küzdöttek a Sopronból, Bükről és Lövőről érkező mentők, de őt nem tudták megmenteni. Az ötödik sérültet - egy válságos állapotú nőt - mentőhelikopterrel szállították a győri Petz Aladár Kórház idegsebészetére.

A helyszínen tartózkodó munkatársunk szerint valamennyi sérült dél-koreai állampolgár volt. A helyszínelés még tart, a 84-es főutat egy órára teljes szélességében lezárták, mostanra itt már újraindult a forgalom. A vasúti szakaszon - Sopron és Bük között - délután négy óráig vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat. Információink szerint Korea budapesti nagykövete a helyszínre indult.

Olvasóink írták

107 hozzászólás
 • 107. lolita 2008. szeptember 16. 09:48
  „Aki figyelmen kivül haggya a szabalyokat az igy jarhat,ez ilyen egyszerü nem kellene baromsagokat irogatni,ami a lenyegen ugysem valtoztat!Tolerancia nulla,szabalyok betertasa ugyszinten hat akkor mit akarunk?”
 • 106. N.Cs 2008. szeptember 10. 16:33
  „Már három napja olvasom a hozzászólásaitokat.DÖBBENET,hogy mi van az emberi fejekben.Aki nem ismeri az átjárót,az nem tudja felmérni mennyire veszélyes útszakasz.Sajnos Ő rajtuk már nem tudunk segíteni.De élő társainkon még igen.Próbáljunk mi Élők kitalálni egy megoldást,amit a nem megfelelően közlekedő autóstársaink sem tudnak "áttörni" Hetente négyszer megyek át ezen a sorompón,nem szívesen.A községen ez a vonatsín háromszor halad át.Egy átjáróban van félsorompó.Addig talán azt kellene használni,ez is megoldás lehetne ideiglenesen,hiszen nem tudjuk mi okozta a trgédiát.Én ezt fogom tenni.Esetleg Valakinek eszébe jutott egy szál virágot elhelyezni az átjáróban? Üdvözlettel: Völcseji bevándorló”
 • 105. V43-1339 2008. szeptember 10. 13:38
  „104. hozzászólás 1047 501 2008.09.10 13:10
  "a feher jelzes a fenysoromponal csak azt jelzi hogy uzemel a berendezes."

  Legjobb értesülésem szerint -uff de régen is volt- már nem azt jelzi, hanem hogy "szabad"...

  Majd ha veszem a fáradtságot, akkor utánanézek, bár nem tudom a Kresz íratlan írott szabályait hol találom meg a neten...”
 • 104. 1047 501 2008. szeptember 10. 13:10
  „Kedves pan.cser!!!

  Magadtol vagy ilyen hulye es irsz baromsagokat vagy valaki mar besegit??? Az hogy csolato vagy csak egy dolog hogy a fizikat sem es a kreszt sem erted es tudod az mar szegyen, legalabb hallgatnal! Elottem mar leirtak mindent ami a krezsbol erre vonatkozik. 30km/h oras sebesseg, korultekintes a vasuti keresztezodesben es csak autan lehet athaladni ha megbizonyosik az ember ember hogy nem jon semmi. Amugy felhivnam a fiygelmedet meg mielott erre is kitalalnal valamit, hogy a feher jelzes a fenysoromponal csak azt jelzi hogy uzemel a berendezes. A szabad jelzes ZOLD szinu a KRESZben. Amugy meg csak azt tudom mondani vagyis javasolni tiszteld a vasutat mert o a nagyobb es az erosebb es neki CSAK EGY KOPPANAS!!!!!!”
 • 103. Pistike 2008. szeptember 10. 12:51
  „102. pan.cser

  "én minden esetre mosolygok, Van rá okom tényleg."

  Lehet is rá okod, nem kel venned a fáradságot, hogy vigyázz a saját életedre, megteszi helyetted más.”
 • 102. pan.cser 2008. szeptember 09. 22:13
  „Lesz sorompó, de ezért ne engem szidjanak azok akikbe nem sok érzés és érzelem szorult. Tévedhetetlenek, soha nem hibázók ne tessék mérgeődni, én minden esetre mosolygok, Van rá okom tényleg.”
 • 101. vasútbarát 2008. szeptember 09. 20:39
  „Pistike: Ezeknek szelektív látásuk van. Pan.cser biztos pont akkor kapcsolt át egy másik csatorára, mikor a kamiont mutatták. :)))

  Pan.cser ráadásul még olvasni se tud normálisan újságot. A híreket is átkölti a saját igényeinek. Ugyan is világosan leírták, hogy nem a múlt heti baleset miatt lesz 2010-ig félsorompó az átjáróban, ugyan is az elmúlt évek alatt még egy kisebb baleset sem történt ebben az "életveszélyes" átjáróban. A megnövekedő vasútforgalom miatt fogják felszerelni...
  A másik cikk képén meg látni, hogy LED-es fénysorompó van ott felszerelve, aminek olyan fénye van, hogy még akkor is tisztán látható, ha a szembe süt a nap...”
 • 100. Pistike 2008. szeptember 09. 18:43
  „Sorompót követelők figyelmébe: Most mutattak a híradóban egy videofelvételt, amin egy kamion letöri a félsorompót, és megállás nélkül tovább hajt.”
 • 99. Pistike 2008. szeptember 09. 18:27
  „94. Manóka

  "Akik meg meghaltak azokat meg ne hibáztassuk"

  Ne is! Inkább hibáztassuk a vasutat! Vagy mindenki mást, csak ne azt aki valóban hibázott!”
 • 98. Pistike 2008. szeptember 09. 18:24
  „pan.cser írta:
  "A hiba valószínű nem az enberekben, hanem a vasúti átjárók biztonságának megszervezésében van"

  Ekkora marhaságot már régen olvastam...
  pancser! az ön logikája szerint aki át megy a piroson, az nem hibázik??

  "Az ember, a gyarló ember biztonsága mindennél fontosabb."

  Ha ezt komolyan gondolná, akkor nem mástól várná, hogy vigyázzon a maga életére, hanem sajátmaga vigyázna rá.”
 • 97. V43-1339 2008. szeptember 09. 16:08
  „Könyörgöm miért mindig a *** moderálva *** vasút? :D

  Az a *** moderálva ***, aki újat húz a mozdonnyal...
  EMBEREK!
  Itt nem holmi sorompó kell, jobban kell figyelni, stb...
  ITT irrdatlan nagy tömegek mozognak, amivel nem nem 70métert csúszik az ember (közút)...

  Csapórúd ide vagy oda, aki még csak arra sem veszi a fáradtságot, hogy észre vegye a vasúti átjárót, és ha észre is veszi, *** moderálva *** körülnézni, *** moderálva ***, az nem érdemel más sorsot...


  Csak egy példa újfent:
  -Sopron, Batsányi utca...
  A tolatások az átjáróig szoktak zajlani... Nevetve figyelem azokat az autósokat, akik miután 40-50nel ráhajtottak az átjáróra, észrevették a mozdonyt, és ijedtükben vagy hatalmasat fékeztek, vagy mégnagyobb gázt adtak...
  Na ilyenkor már késő fékezni, vagy gázt adni, ha az a mozdony/vonat nem áll, hanem halad nagyobb sebességgel...
  És sajnálkozva állok ott, hogy 80ból 2 autós vesz észre... Gyűlöletemben csak annyira mennék neki, hogy az autóját vihesse a bontóba...
  -Kőszegi út:
  Állok az átjáró előtt -a síneken persze-, és megvárom, amíg a szombathelyi vonat bejár. Amint átért a gyalogosok már özönlenek is keresztbe, mintha muszály volna, és én tétlenül nézem... Most viszont fordul a kocka! Kamerával felszerelkezve, az elöttem áthaladó gyalogost/autóst rögzíteni fogom, a hatóság meg majd rendet tesz! Ja és JAJJ a rendszám is eljut majd ahova kell!!!
  -Puszta szórakozásból-

  ÜDV!”
 • 96. V43-1339 2008. szeptember 09. 15:45
  „83. hozzászólás pan.cser 2008.09.08 17:14

  NÉZD MÁR MEG A SOROMPÓDAT LOL!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=hCG6vDfFd-w

  Ha egy motorost sem állít meg, majd az idegenbevándorlót, vagy a traktort megállítja???
  h....e”
 • 95. Goldmund 2008. szeptember 09. 11:12
  „Valóban jobb lenne, ha még sok más helyen is sorompó lenne. De ne az úttest feléig érő kis műanyag vacak, hanem az egész úttestet elzáró masszív vasrúd. Vagy akár vasbeton, mint annak idején a nyugati határ felé vezető utakon.
  És ettől függetlenül a közlekedési kultúrával óriási bajok vannak. Egy vasúti átjáró előtt van 3 előjelző tábla, semmivel össze nem téveszhetőek. Onnan mindenki számíthat az átjáróra, akkor is, ha domb vagy kanyar mögött van, szembe süt a Nap stb.
  Még ha nem működik a jelzőlámpa, akkor sincs mentsége az autósnak.”
 • 94. Manóka 2008. szeptember 09. 11:08
  „Nem tudom minek ezen vitázni és másokra rászólni,hisz sose tudni,hogy veled mi fog holnap történni. Akik meg meghaltak azokat meg ne hibáztassuk,hagyjuk őket nyugodtan békében,inkább imádkozzunk a lányért,hogy felépüljön,és ne szenvedjen sokat. Az meg sose baj,ha még biztonságosabbá teszik az átjárót,talán jobban látják a kart,mint a fényjelzőt erős napsütésben.Na mindegy,hagyjuk és ne bántsuk egymást,nincs értelme.”
 • 93. lolita 2008. szeptember 09. 09:56
  „A közlekedes mindig veszejesebb lessz,mert az emberek figyelmetlenek ,önzök,felelötlenek masokkal szemben es erre gyogyszer nincs!”
 • 92. Kobian 2008. szeptember 09. 09:51
  „Angels777
  Te tudod:-) Én már csak mentőt vezetek, immár lassan 10 éve.
  De előtte nemzetköziben kamionoztam. Csak egy kis összehasonlitás. Sopron Amszterdam oda vissza cirka 2000 kilométer. havi 10 kanyart kell csinálni a 20 ezer kilométerhez. Egy kanyar a szabályokat, és a pihenőidöt betartava 3 nap. Ennyi:-)

  Kobian”
 • 91. PAN.CSER-nek 2008. szeptember 09. 09:42
  „Szerintem PANCSER Önnek egy olyan autó kéne, aki ön helyett nyomja a gázt és kormányoz. Mert a beírásai alapján maga nemhogy nem tartja be, de nem is ismeri a KRESZ-t. Ne mástól várja a megoldást, mert az a legkönnyebb. Tartsa be a szabályokat, és nincs baleset....”
 • 90. pan.cser 2008. szeptember 09. 07:16
  „Lesz sorompó, Istennek és a hatóságnak hála, növekedni fog a biztonság. Az emberi fejek meg olyanok meg ilyenek. Pontosan ezért kell a többszörös biztonság. Most gyorsan döntött a hatóság ahogy egy másik cikkben olvastam. Szép napot mindenkinek!”
 • 89. GySEV mozdonyvezető 2008. szeptember 08. 23:32
  „Jó estét!

  Én meg úgy gondolom, hogy az emberek fejében kéne rendet rakni.
  Nem a félsorompótól kell a megváltást várni, mert ahogy egy páran megírták már előttem, hiába van, ha kikerülik, neki mennek, letörik. A mai nap folyamán Kapuvár és Győr között összesen 4 személyvonatot továbbítottam oda-vissza, ma csak 12 esetben kellett használnom a mozdony kürtöt, mert felelőtlen embertársaim biciklivel, gyalog, autóval hajtottak át az átjárókban, amikor az ő részükre nem volt szabad az áthaladás.
  Nekik szerencséjük volt...
  Tehát szerintem önmagukban a biztonsági eszközök még nem jelentenek 100%-os védelmet, ha a polgárok szarnak a jelzésekre és a jelző eszközökre. A mozdonyvezetőknek is legalább olyan rossz feldolgozni egy balesetet, mint azoknak akik elveszítik a hozzátartozójukat. Van aki fel sem tudja...

  Ja amúgy a ma reggeli újság címlapján már csak "mintegy 300 métert tolta" Azért nem ártana ha egy kicsi hitelesebben lennének közölve a hírek...”
 • 88. Fafnír 2008. szeptember 08. 23:08
  „A jó öreg múltszázadi "szakállas" sorompó! Jó kis vascsőból, lánc "szakállal és menjen át rajta aki akar. A sínen közlekedő szerelvényben már nem okozna sok kárt, mert el sem jutna odáig :)”
107 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos lett egy fogvatartott Sopronkőhidán

Sopronkőhida - Lepedőcsíkokból font kötélre akasztotta fel magát egy rab pénteken hajnalban a… Tovább olvasom