Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Leköszönő polgármester

Még 1994-ben élesztették újjá azt a hagyományt a soproni városházán, hogy a leköszönő polgármester átadja a város kulcsát az újonnan tisztébe lépő polgármesternek.
Nyolc év után most ismét sor került a megtisztelő ceremóniára. Dr. Gimesi Szabolcs nyolc év után leköszönő soproni polgármester kedden átnyújtotta a város jelképes kulcsát Walter Dezsőnek, akit az elmúlt hétvégén Sopron új polgármesterévé választottak. Az expolgármester beszédében kifejtette, hogy örömmel tapasztalta, hogy utóda megőrzi azt a jelmondatot, amit ő is Thurner Mihálytól, a város egyik legnagyobb tiszteletű polgármesterétől vett át: „Tisztemben csak a város érdekei és az igazság fognak vezérelni".
Majd kitartást és sok sikert kívánt Walter Dezsőnek. Az új polgármester válaszában megköszönte a jókívánságokat. Elmondta, dr. Gimesi Szabolcs segítségét kérte abban, hogy Sopron volt polgármestereinek arcképcsarnoka kibővülhessen. Szeretnék, ha a háború utáni idők első embereinek portréi is ott lennének a kistanácsterem falán. Azt is kilátásba helyezte, hogy a jogszabályok lehetőségeivel élve, elődjét mindenkor megillethesse a polgármesteri cím.

Kapcsolódó cikk
Elsöprő szocialista győzelem

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötödszörre is polgármester

Továbbra is Pilsits Mária a falu élén. Pilsits Máriát ötödször választotta meg… Tovább olvasom