Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Lakossági fórum: gyöngyöspatai modell Ivánban?

Mintegy 60-70 helybéli, köztük néhány roma részvételével tartották meg a Jobbik lakossági fórumát csütörtökön este Ivánban. A vendég Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere volt.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője megyejárásának egyik nállomása volt Ivánban.

A lakossági fórumon ismertette parlamenti és bizottsági munkáját.

"Bizonyos csoportok nem tartják be azokat a normákat, ami egy településen elvárható lenne"

- Az elmúlt időszakban a helybéliektől számos megkeresést kaptam - kezdte a politikus. - Elmondták, hogy romlott a közbiztonság, illetve bizonyos csoportok nem tartják be azokat a normákat, ami egy településen elvárható lenne. A lakossági észrevételeket igyekszem tovább adni a parlamentben a megfelelő helyeken.

Magyar Zoltán, Juhász Oszkár és Baráth Károyl, Iván polgármestere.
Magyar Zoltán, Juhász Oszkár és Baráth Károly, Iván polgármestere.


A felvezető után Juhász Oszkár, a 2700 lakosú Gyöngyöspata polgármestere vette át a szót.

- Nálunk 2011-ben jött el a fordulópont. Nem hagytuk, hogy tönkre tegyék az emberek kétkezi munkáját. Elszaporodott a bűncselekmények száma, magas volt a látencia, ugyanis az emberek féltek tanúskodni, feljelentést tenni.

Ezért alapjaiban szerveztük át közösségünk életét. Mostanra rendeződött a helyzet.

"Akik nem tudják, vagy nem akarják kifizetni a szabálysértési bírságot, nekik azt le kell dolgozniuk"

A polgármester tanácsot is adott a megjelent helybélieknek, illetve az iváni polgármesternek. Elmondta, fogjanak össze és küzdjenek a bűn elkövetése ellen. Ha kell, tegyenek feljelentést, szabálysértési bejelentést.

Gyöngyöspatán azok az emberek, akik nem tudják, vagy nem akarják kifizetni a szabálysértési bírságot, nekik azt le kell dolgozniuk. Megoldás lehet még a közmunkaprogram kiszélesítése.

A Heves megyei faluban például 80 közmunkás dolgozik. Emellett elindítottak egy tanyaprogramot, ahol a megtermelt élelmiszereket a helyi konyhában dolgozzák fel.

Gyöngyöspatán a roma gyerekek iskolába menet is úgy köszönnek, hogy "Szebb jövőt!"

A terményekre pedig mezőőrök vigyáznak. A közbiztonsághoz az is nagyban hozzájárult, hogy a faluban külön rendőrőrs működik.

- Arra kérem önöket, hogy gondolják át, miként működhetne itt a gyöngyöspatai modell, amelynek keretében magyar és roma békésen tud együtt élni.

Hiszen például Gyöngyöspatán a roma gyerekek iskolába menet is úgy köszönnek, hogy "Szebb jövőt!".

Nálunk sikerült elérni azt, hogy a közösségi életre képtelenek, illetve bűnözők javarésze elköltözött a faluból.

A tapasztalat átadása után kötetlen beszélgetés zárta az estét.

18 óra 16 perc

A kisalfold.hu stábja a gyenge térerő miatt nem tudja online közvetíteni a az iváni fórumot, de tudósítás este várható a rendezvényről. Olvasóink megértését köszönjük!  

Előzetes

Az elmúlt időszakban sorra járja végig megyénk településeit Magyar Zoltán, a jobbik országgyűlési képviselője.

A közmeghallgatások egyik fontos állomása lesz a csütörtöki iváni látogatás.

Az este hat órakor, a volt kultúrotthonban (Rákóczi sor 15.), kezdődő esemény meghívott vendége Juhász Oszkár (Jobbik), Gyöngyöspata polgármestere lesz.

- Folyamatosan járom a vidéket, s mindenhova elmegyek, ahova hívnak - mondta el portálunk megkeresésére Magyar Zoltán. - Ivánban, megyei szinten, meglátásunk szerint rossz a közbiztonság, ezért is van szükség a kapcsolattartásra.

A fórumokon felmerült problémákat, javaslatokat tovább adhatom a Parlamentben. Közösen kell megoldást találnunk a felmerült problémákra. Úgy véljük, csak akkor tudjuk hitelesen képviselni a szavazóinkat, a lakosságot, ha őket nem csak a választások idején hallgatjuk meg, hanem folyamatosan.

A képviselő hozzátette: a Nógrád megyei Gyöngyöspatán kifejezetten rossz volt a közbiztonság. Aztán Juhász Oszkár polgármesterségének másfél éve alatt egy élhető település alakult ki. S a megye tíz legbiztonságosabb falujának számít. A településvezetőt, azért hívták el Ivánba, hogy számoljon be a tapasztalatairól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adósságátvállalás Sopronban: a helyi Jobbik hiányolja az elszámoltatást

A közjóra fordítható milliárdok kiesésének kárát pedig végső soron a lakosság viseli - közölte Gőbl… Tovább olvasom