Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Közgyűlés - Személyeskedéstől sem volt mentes

A soproni képviselő-testület csütörtöki közgyűlésén zárt ülésen döntöttek a városi kitüntetettekről. A képviselők megvitatták a kórház helyzetét, a jövő évi környzetvédelmi teendőket, valamint a brennbergbányai temető sorsát is.

16.45. A rendes közgyűlés véget ért. Most zárt ülés következik. A képviselők arról szavaznak, hogy kik kapják meg a városi kitüntetéseket. Az elismeréseket  december 14-én, a Hűség Napján adják át.

 

16. 29. Sürgősségi előterjesztések következnek.

16.16. Nagy Tamás kérdésére válaszolva Palotai György elmondja, hogy a városban is megjelent a megélhetési turizmus. Legalább húsz olyan család költözött Sopronba, akik tudatosan döntöttek az ide jövetel mellett. Ők vélhetően nem kellő információk birtokában döntöttek az ide költözés mellett. Feltehetőleg ez a jelenség a jövőben fokozódni fog.

Nagy Tamás szerint ők azért költöznek a városba, mert itt nagyobb a szociális támogatás. Lehet-e különbséget tenni a juttatások között? – kérdezte.

Dobos József elmondja, nem lehet különbséget tenni, hiszen akinek van soproni bejelentett lakhelye, akkor jár a támogatás.

 

16.06. Az idei I-III-ik negyedévi, valamint  jövő évi költségvetési koncepcióhoz érkezett a közgyűlés.

 

15.45. Fodor Tamás az mondja, a kórház kérdésben Sopront és a többi várost a kormány magára hagyta. Az nem működik, hogy hitelt vegyenek fel. A kormányzat részérül kiderült, hogy nincs hajlandóság a további támogatás megadására.

 

15.20. Zombori István szerint komolyan kell venni a kórház segélykilátását. Elmondja, a kormány magas beosztású emberei 100 milliókat loptak ki az államkasszából, az egészségügyre viszont nem jut forrás. - Miért csinálja a kormányzat azt, hogy az orvos mondja ki: a gyógyítást nem vállalom el, mert erre nincs pénzt? - kérdezte. Botrányos és szörnyű ez a helyzet - zárta beszédét.

Biczi László reagálásában elmondta, nem azért került ilyen helyzetbe az ország, mert az valakik azt szándékosan akarták. A képviselő véleménye szerint a soproni költségvetésben vannak olyan plusz források, amelyeket a kórház támogatására lehet átcsoportosítani

 

15.18. A jövő évi költségvetés tervezete szerint 2010-ben 100 ezer beteggel kevesebbet láthat el a soproni kórház – válaszolta Baranyai Tibor Szekeres Csaba kérdésére. – A kórházak egy része már a decemberi bért sem tudja kifizetni. A probléma súlyát mi még nem érezzük, mert nálunk nincs adósság. El kell dönteni, hogy mely utat választunk: ellátjuk a betegeket és előteremtjük a plusz pénzt, vagy elküldjük a betegeket, mert a gyógyításra nincs forrás.

 

15. 14. Szándék van, de pénz nincs – válaszolta Simon István alpolgármester, aki hozzátette, a kormány feladata, hogy biztosítsa a kórház zavartalan működését. A forráskivonások miatt a város is egyre kevesebb összegből gazdálkodhat.

 

15.10. Biczi László elmondja, hogy az önkormányzat a korábbi években is adott támogatást a kórház működésére.

 – A városnak nincs szándékában plusz pénzt adnia a TB finanszírozáson felül? – kérdezi a képviselő.

 

15.05. Ostváth András arra kíváncsi, hogy mely területeken maradhatnak el műtétek, és az elvonás miként hat a gyógyító munkára? Baranyai Tibor válaszában elmondta, az első lépcső, hogy az ellátási területen kívüli betegeket nem fogadják. Decembertől ezt már be is vezetik. A másik megoldás az, hogy egyes műtéteket elhalasztanak. A váró- és a betegfogadási lista tovább nő. Ugyanakkor a végtelenségig nem lehet halasztani a beavatkozásokat.

 

14.50. Baranyai Tibor, a kórház főigazgató főorvos a tájékozatójában elmondta, az intézménynek jelenleg nincs adóssága. Ám ezt úgy érték el, hogy bizonyos kifizetéseket a jövő évre tettek át. Az idei hiány mintegy 440 millió forint. – Megbomlóban van a likviditási egyensúly – emelte ki.

 

14.44. A következő napirendi pontban az egészségügyről van szó. Az önkormányzat még szeptemberben írt levelet Bajnai Gordon miniszterelnöknek, amelyben felhívják a figyelmet, hogy ha nem változik sürgősen a helyzet, veszélybe került a soproni kórház és akár műtétek is elmaradhatnak. A válaszlevélben Székely Tamás egészségügyi miniszter leírta, az év végégig összesen több mint tízmilliárd forintot osztanak szét a kórházak között. A soproni intézmény ebből mintegy 80 millió forintot kap. Ez előterjesztés megjegyzi, hogy ez a plusztámogatás nem fedezi az Erzsébet-kórház havi 50 millió forintos hiányát.

 

14.42. Fodor Tamás megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek az ünnepség sikeres megszervezésében.

 

14.08. Folytatódik a közgyűlés. A jelen lévők most tájékoztatót hallgathatnak meg a Páneurópai Piknik ünnepi eseménysorozatairól.

 

12.27. Délután kettő óráig ebéd miatt szünetel a közgyűlés.

 

12.26. A belső ellenőrzési terv elfogadása a következő napirendi pont. A képviselők elfogadták a határozati javaslatot.

 

12.19. Új utcanevekről szavaznak a képviselők. Az új elnevezések: Leánykökörcsin utca, Hubertusz út, Eilat utca. A névtáblákat 2010. júniusáig kell elhelyezni.

 

12.17. A soron lévő napirendi pont a város füstköd riadó tervének elfogadása. Kérdés és hozzászólás nélkül fogadták el a rendeletet.

 

12.14. A kerékbilincs alkalmazását egy miniszteri rendelet országosan egységessé teszi, ezért hatályon kívül kell helyezni az önkormányzati rendeletet. A képviselők megszavazták az előterjesztést.

 

12. 12. a képviselők megszavazták a beszámolót és a jövő évi környezetvédelmi teendőket.

 

11. 48. Nagy Tamás kérdésére válaszolva Horváthné Seregély Jolán elmondta, a korábbi egy köbméteres hulladék ingyenes elhelyezése jelenleg nem lehetséges. Ezt akkor lehet majd ismét bevezetni, ha elkészül az új lerakó. A lomot továbbra is átveszik a Harkai úti telepen, csak ezért már fizetni kell.

 

11.30. Nagy Tamás azt szeretné tudni, hogy tervezik-e további kerékpárutak építését.

Fodor Tamás polgármester elmondja, hogy a Belvárosban újabb kerékpárutak épülnek, például a Major köz irányában a Hubertusz kilátó felé. Egyelőre nem lesz Észak-nyugati elkerülő út.

 

11.26. Kóczán Zoltán kérdezi, ki a felelős, hogy csúszik a pályázat. A városvezetés úgy játszik a pénzzel, mint macska az egérrel. Ha nem készül el időben a lerakó, amely megoldja a város hulladék problémáját, akkor ki lesz a hibás?

Simon István: a kormány a hibás!

Hruby József dátumot vár, hogy mikor adják be a pályázatot.

Mágel Ágos örültnek tartja azokat, akik a temető kapcsán a jövő évi választásokat hozzák szóba. Beszéljünk inkább arról, hogy az elmúlt években kik tették tönkre az országost és Sopront. Hova mentek el a pénzek az előző városvezetés alatt? A tűzoltólaktanya ügye, vagy a Pozsonyi hulladéklerakó is idetartozik – tette hozzá.

A konkrét válaszból megtudhattunk, hogy már elkezdődött a rekultiváció. A pályázatot januárban adják be, de ezt Hruby József is tudja.

 

11.26. Kóczán Zoltán kérdezi, ki a felelős, hogy csúszik a pályázat. A városvezetés úgy játszik a pénzzel, mint macska az egérrel. Ha nem készül el időben a lerakó, amely megoldja a város hulladék problémáját, akkor ki lesz a hibás?

Simon István: a kormány a hibás!

 

11.15. Kóczán Zoltán az kérdezi, hogyan áll a hulladéklerakó ügye?

Németh Árpád: a kutyaürülék mellett a galambokkal is foglalkozni kell. Szerepel-e a tervekben az Észak-nyugati tehermentesítő út megépítése, valamint a városban lévő lámpás kereszteződések felülvizsgálata.

Hruby József: Az előterjesztésben az szerepel, hogy nem az önkormányzat hibájából csúszik a hulladéklerakó megépítése. Miért?- kérdezi.

Mágel Ágost válaszol: Az új pályázat eltörölte a korábbi feltételeket, ezért újból kellett kezdeni a munkát. Csökkent az állami támogatás, nőtt az önrész. Mindezek nagy, és sokáig tartó feladatot jelentettek. Az új alapító okirat aláírása előtt 45 településsel kellett megegyezni. Most jutottunk el odáig, hogy 99 százalékos a pályázat készültségi foka, már csak néhány adatot kell pontosítani.

 

11.10. A következő napirendi pont a 2010-es környezetvédelmi teendők meghatározása. Ide tartozik a levegőtisztaság-védelem, az élővilág és táj védelme, a hulladékgazdálkodás, az energiafelhasználás, a szennyvízkezelés, környezeti nevelés, szemléletformálás és a közlekedés.

11.08. A képviselők döntése ételmében elfogadták az első módosító javaslatot, így a város továbbra is tárgyal az állammal a temető átvételével kapcsolatban.

 

11.05. Németh Árpád szerint normális dolog, hogy az önkormányzat körültekintően jár el, mielőtt átvenné a temetőt. A szándék komoly, hiszen különben nem lenne ez a téma napirendi pont.

 

10.54. Hruby Józsefet felháborította Simon István kijelentése. A képviselő elmondja, egy előírás szerint a temetkezés önkormányzati feladatat, ezért sem szerencsés ide citálni a politikát. Ezt ízléstelen. Ezt a temető kérdést helyben kell megoldani, a sírkertet bezárni nem szabad. Reméli, hogy Simon Úr is elmegy a decemberi lakossági fórumra.

Fodor Tamás is hozzászól. Arra kéri Hruby Józsefet, hogy mellőze esélylatolgatását, mi lesz a jövő évi választások után. Csúsztatásnak tartja, amit elmondott, hiszen a temető tulajdonosa az állam, így a jogok és kötelezettségek is rá vonatkoznak. Az önkormányzat persze szeretne segíteni. Az ügy bonyolult, de megpróbálják megoldani. A polgármester az kérdezi, Varga Gyula miért nem volt ilyen aktív az előző városvezetés idején, hiszen ezek a problémák már akkor is megvoltak.

Abdai Géza pontosít: az önkormányzat kötelessége a köztemetők fenntartása.

 

10.53. Simon István: Az állami temetőt akkor veszik át, ha minden rendben van. Javasolja, hogy forduljanak a szocialista kormányhoz. Addig az önkormányzatnak nincs hatásköre, amíg nincs a város tulajdonában.

 

10.35. Újra Varga Gyula: Balfon sincs illemhely. Egy mobil illemhely is tökéletesen megfelelő. Így 40 millió forintból  1562 évig lehet finanszírozni a mobil illemhelyek fenntartását. A Brennbergbányán élők félnek attól, hogy bezárják a temetőt.

Simon István alpolgármester ismertette a város álláspontját.

Boros László újabb módosítást javasol: a polgármester tárgyaljon tovább, de ennek a határideje a januári közgyűlés legyen.

 

10.22. A brennbergbányai temető helyzete a téma. Mint ismert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ingyenesen Sopronnak adná át a sírkertet. Az egyik módosító indítvány szerint felkérnék Fodor Tamás polgármestert, hogy folytasson további tárgyalásokat a pénzügyekkel kapcsolatban.

Varga Gyula kért és kapott szót, azt kérdezi, hogy kinek a becslési alapján jött ki, hogy 61 millió forint plusz ÁFA-ba kerül a temető felújítása. Véleménye szerint a legfőbb problémát, a talajvíz elevezetését nem oldja meg a tervezet.

Kóczán Zoltán: Szabályossá kell tenni a temető infrastruktúráját, azonban a talajvíz miatt még mindig korlátoznák a temetkezést itt. A problémára megoldást is javasol.

Fodor Tamás reagál, számos részletkérdést tisztázni kell még – mondja a város első embere. A város készít egy állapot felmérést, hogy mit kell elvégezni, hogy megoldják a talajvíz problémát. Ennek a költségét a város kifizeti.

Biczi László garanciát kér, hogy a temető ügye ne sikkadjon el . Varga Gyula szól ismét, mert nem kapott választ arra, hogy miért kerül egy illemhely 40 millió forintba. Szerinte itt már arany és fűtött WC-k is lesznek. Horváthné Seregély Jolán osztályvezető elmondja, becsléseken alapszanak a számok. Árajánlatokat is kértek. További egyeztetések után dől el, hogy kell-e például a mozgáskorlátozottaknak is illemhely.

Pongrácz Attila hozzászól, és elmondja, a ismét az állam akar átadni egy olyan feladatot Sopronnak, amelyre nincs pénze.

10.17. Varga Gyula, a brennbergbányai részönkormányzat elnöke javasolja, hogy vegyék le a napirendről a helyi tetető átadás-átvételről szóló előterjesztést. A képviselők úgy döntöttek, nem veszik le a napirendől.

10.13. Elkezdődött a közgyűlés. 23 képviselő van jelen, akik most sürgősségi indítványokról szavaznak.

Napirend előtt adták át a Csatkai-díjat. Az elismerést az kaphatja meg, aki sokat tett Sopron történetének feldolgozásában. A díjat dr. Turbuly Éva, a Csatkai Alapítvány elnöke adta át Jankó Ferenc kutatónak. Az egyetemi adjunktus a helytörténeti kutatásaiért vehette át a rangos elismerést.


A képviselők döntenek egyebek mellett a brennbergbányai temető átadás-átvételéről. Mint arról beszámoltunk, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ingyenesen átadná a temetőt. Az előterjesztés szerint legkevesebb 60 millió forint kellene ahhoz, hogy a sírkert megfeleljen a törvényi előírásoknak. Ennyi pénze sem Sopronnak, sem az államnak nincs erre. Így a képviselők várhatóan nem szavazzák meg a tulajdonba vételt.

A kerékbilincs alkalmazásával kapcsolatban megváltozott az előírás, ezt az önkormányzati rendeletben is módosítani kell. Egy másik napirendi pontban a közterületek elnevezése szerepel. Amennyiben a képviselők igennel szavaznak, az új utcák a Kökörcsin utca, Leánykökörcsin utca, Hubertusz út, Dr. Friedrich Károly út, Eilat utca, Oszlopi utca nevet kapják. Mindezeken túl ismertetik a Bajnai Gordon miniszterelnök nevében Székely Tamás egészségügyi miniszter által írt válaszlevelet. Az egészségügyi miniszter megjegyzi, hogy az év végégig összesen több mint tízmilliárd forintot osztanak szét a kórházak között. A soproni intézmény ebből mintegy 80 millió forintot kap. Igaz, az előterjesztés megjegyzi, hogy ez a plusztámogatás nem fedezi az Erzsébet-kórház havi 50 millió forintos hiányát. A válaszlevél előzménye, hogy a képviselők még a szeptemberi közgyűlésen határoztak arról, hogy levelet küldenek a miniszterelnöknek. Ebben szerepel: amennyiben nem változik meg a mostani helyzet, akkor a soproni kórház működése is veszélybe kerülhet.

Zárt ülésen tárgyalják majd, hogy kik kaphatják meg a városi kitüntetést a hűség napján.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. TancsKaszabell 2009. december 03. 17:43
  „A imént olvastam,hogy a "WHO deklarálta, hogy az Európában forgalomban lévő 4 vakcina közül a MAGYAR a leghatékonyabb, mivel az EGY OLTÁSSAL kb. 80%-os védettséget biztosít, szemben a másik hárommal, melyek KETTŐ beoltással (3 hét eltolással) biztosítanak csak védettséget.

  Mit tesz a legnagyobb ellenzéki párt ? Nem sorolom fel, mert felesleges és a védekezésünknek elég kárt okozott a dumájuk eddig is ! Amit ők tesznek az szerintem egyszerűen
  Nevetséges ! Alattomos ! Felelőtlen ! Sunyi ! És simán Gazemberség !

  Mert amit az oltás beadása ellen ágálók tesznek az a becstelenség maga, mert közben többnyire kellően előrelátóan már beoltatták magukat,családtagjaikat is. Igen és többnyire ingyenesen tették ezt mint ahogy a soproni politikai élet fideszes potentátjai tették,feleségükkel együtt,a rossz nyelvek szerint.

  Ezeknek a politikai erőknek nincsenek erkölcsi skrupulusaik mert akik politikai haszonszerzésből ilyen sanda módon életveszélyesen "politizálnak" sok már beígért fenyegetőzésükön felül is bármilyen gazemberségre képesek...

  Elutasítom ezt a velejéig romlott ellenzéki politikát és azokat is akik hirdetik !”
 • 38. vitriol2 2009. november 30. 18:17
  „Akikről én irtam azok KÖZSZEREPLŐK. Oké moderátor fura ura és /vagy segédje. hol is személyeskedtem???
  miért is fáj maguknak az, ha valaki itt és más "témákban" kifogásol egyes dolgokat, nevén nvezei a szélsőjobbosokat megMERI kérdezni, hogy tényleg a "kiskeresetü" de Qrva nagy jövedelmú fidesz orvospár miért is az INGYENES oltást igényletek?”
 • 37. TancsKaszabell 2009. november 30. 09:30
  „Nagyon eltértünk az eredeti témától...a közgyűlésen történtek megvitatásáról és a fideszes vezetésű önkormányzat tevékenységének méltatásától.

  Az imént én is olvastam egy hablatyot, a következőket :

  "Voltam Felcsúton és voltam fotózáson is", nyilatkozta lapunknak tegnap Meggyes Tamás úr. A fideszes polgármester ezzel megerősítette azt az információt, hogy a 2010-es választásokon ő lesz Esztergomban a Fidesz egyéni képviselő-jelöltje.
  Na,bravó !...

  Nocsak, és Molnár Oszkár a szélsőjobboldallal igen csak nyíltan kokettáló fideszes polgármester akit Orbán Viktor csak megrótt,úgy ejnye,ejnye alapon, még nem volt meghallgatáson, vajon mi is fog ott történni vele ?? Már az,hogy szóba áll vele,hát már az eléggé demonstratív ,sőt....!!

  Ezek után határozottan kíváncsi vagyok arra,hogy a mi tudományos felkészültségű képviselőnk és a polgármesterünk járt e már felcsuton a vájogpalotában ?
  Mennyi ideig tartottak az interjúk ? Készültek e ott fotók,és vajon milyen utalással...?

  Aki tudja ,kérem tájékoztasson hogy megnyugodjak Sopronban sem maradunk "vezetők" nélkül és továbbra is
  lesz okunk,- bár teljesen feleslegesen-, kritizálni a város fideszes ihletésű hozzáértő vezetőjét,persze a többi,- méhekre jellemzően szorgoskodó-, potentáttal együtt.

  Lehet,hogy nem is a város lakói döntenek ilyen fontos személyi kérdésekben ?
  Mikor is lesz az önkormányzati választás ?”
 • 36. TancsKaszabell 2009. november 29. 08:03
  „Na, most már engem is érdekel ez a vakcina ügy,persze inkább az része ami soproni vonatkozású.
  Szívesen leszedném a keresztvizet azokról akik ilyen sanda módon kárunkra " politizálnak"...

  A másik része mögött egy semmirekellő politikai erő ....erőfitogtató felelőtlen magatartása sejlik fel az elemző előtt.Azt szolgálja,hogy "emberbarát" képében begyűjtsön néhány plusz szavazatot,miközben az ország eredményes a közösség érdekeit szolgáló védekezést gyengíti,mert elbizonytalanítja az embereket.
  Határainkon túl óriási küzdelmet folytat néhány ország és állampolgárai a vakcinát saját és családjuk védelmében
  nálunk vásárolják meg.Már itt ott betöréses lopásokat követtek el patikák ellen.A célpont az a magyar gyártmányú
  vakcina ami ugye gyengébb minőségű mint az amerikai,vagy a fene tudja milyen hasonló készítmény.
  Pedig egy hozzáértő szerint a tyúktojásokat produkáló tyúkok állampolgársága csak a különbség...
  Félre a viccel,ott tartunk már,hogy az oltás beadását megtagadó orvosokat 150 ezer Forintra fogják büntetni.
  Kétségbeejtő,hogy mennyi elbolondított ember van ebben az országban !”
 • 35. vitriol2 2009. november 28. 18:41
  „moderálva személyeskedő”
 • 34. zooberon 2009. november 28. 18:17
  „Jocó1 fiam! Leölhetsz, egyes!”
 • 33. zooberon 2009. november 28. 18:17
  „Csabazs! Maga üljön vissza a kuckójába a bankban, és ki se jöjjön onnan többet, mert akkora baromságokat ír, hogy a fal adja a másika...t”
 • 32. vitriol2 2009. november 28. 17:30
  „"Intel" mondtam, hogy ne várj "csodákat" az ujság jövöje a fidesznyikok kezében van/lesz .Tehát nem véletlen, hogy a "vakcinás" ügyben irodott hozzászolások jelenleg igy "néz"-nek ki:
  "12. Eüdolgozó 2009.11.26. 20:29
  moderálva"
  csak hát a "ráutalo" reagálásokat még(?) nem törölték:
  "17. Eüdolgozó 2009.11.27. 10:48
  15. vitriol2!
  Igen igaz a vakcina ügy! A városi tisztiorvosi szolgálat vizsgálódik jelenleg és minden oylan eü dolgozónak bekérte az adatait akik kérték a védőoltást és még bekérték azt is, hogy ki mennyi vakcinát kért!! Az első az Arcusi páros volt akik ugyan orvosok, de nem praktizálnak"”
 • 31. vitriol2 2009. november 28. 17:19
  „"Intel" ne várj a csodára! ezt a "cikket" gyorsan a futottak még zugába "rejtették" el, Mivel a vakcina ügye lehet, hogy igaz és ez mélyen sérti a.<moderálva>(vakcinás)páros" érdekeit, tehát.... NINCS -és nem is lesz- válasz”
 • 30. Intel 2009. november 28. 12:43
  „Valaki írja már le a teljes ügyet!”
 • 29. vitriol2 2009. november 28. 09:40
  „22. adlerzsigabá 2009.11.27. 20:49!!
  Őn a "finomabb" fidesz párti reagálok közé tartozik, mivel ugyan nincs ocsmányság a "reagálásaiban", de ellenérv sem. amire Ön "szojátékkal" válaszolt az még megtörtént dolog lehet, Tudja az, hogy elv-társai valamit elakarnak "tusolni" vagy-Őn szerint-"zuhanyozni" az még nem cáfolja az "arcusi" páros vakcina ügyét.”
 • 28. Cerwin 2009. november 28. 07:40
  „Mindig a másikra mutogatás megy, mindkét fél részéről! Kicsinyes, nevetséges, piti!”
 • 27. Csabazs 2009. november 28. 05:43
  „Elolvasva a cikket nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek...

  A legfőbb gond most a kórház!
  Felhívnám szíves figyelmét a városvezetésnek, hogy a kórházak működésével kapcsolatban elqurták! Nem kicsit, nagyon!
  A jogsértően kiírt vizitdíj népszavazással, melynek most lett meg az eredménye.

  Nem a kormányt kell mindenért felelőssé tenni!
  Már látom lelki szemeim előtt a jövő évi választások utáni "szlogent" : mindenért az előző 8 év regnáló kormány/i tehetnek!
  Azért annyit hozzáfűznék, hogy hatékonyan és normálisan kormányozni csak HATÉKONY,NORMÁLIS és TISZTESSÉGESEN VISELKEDŐ ELLENZÉKKEL LEHET! Ez nálunk nyugatabbra így szokták csinálni!

  Szép dolog, hogy Fodor úr megköszönte egyes embereknek a - piknik közreműködőinek - hatékonyságát.Viszont nem köszönte meg a soproni adófizető polgároknak....
  Ebből a piknik csindradattából és az 50 millás szoborból hány kisebb operációt lehetett volna elvégezni!?

  A temető! A magas talajvízre más temetőkben az országban találtak már hatékony megoldást! Ezen helyeken csak a hamvasztásos végtisztességet engedélyezik!”
 • 26. Intel 2009. november 27. 22:53
  „Tancs:)
  4 hónap és vége az álomnak a jó léti kormány váltásról!
  Ha valódi reformok jönnek, akkor a Fidesz hasonló sorsra jut, mint az Mszp...

  Eü dolgozó leírod mi történt valójában???”
 • 25. TancsKaszabell 2009. november 27. 21:07
  „A tisztesség úgy kívánja,hogy megjelöljem az idézett cikk elérési útját !

  http://stop.hu/articles/article.php?id=570886”
 • 24. TancsKaszabell 2009. november 27. 21:04
  „Amióta folyamatosan figyelem a Fideszes közgazdasági szakértők tevékenységét azt próbálom kideríteni mit tervezgetnek,vajon mit titkolnak olyan szigorúan.Miért ? Keresni kívánom bennük a jövőnket biztosító jó elképzeléseket.Teljesen nyíltnak elfogadónak kényszerítve önmagamat,minden értelmes új megoldásra, gazdasági tervre! Pedig a legkisebb bizalmamat sem bírják 2001-2002-óta,és okkal nem bízom bennük.
  Egy előző hozzászólásomban erről a következőket írtam(Bocsánat,hogy magamat idézem!)

  "....átadja a kormányrudat. Mint 1998-ban úgy 2010-ben is egy felszálló ág kezdetén álló országban.
  Lesz mit tönkre vágni ! Ettől mindnyájunknak oka van félni !
  Az első alkalommal áldásos tevékenységüknek következményeit sajnos ismerjük,a következő még előttünk van,de ennek az új kormánynak se gazdaságpolitikája se tervei se céljai nem ismertek...a legjobb az lenne,illetve abban reménykedjünk,hogy csak titkolják a szándékaikat,egy két nyilvánvaló hülyeséggel határos lózungot kivéve. Hát,ezekre már néhány kompetens helyről és szaktekintélytől begyűjthették az illedelmes ellenvéleményeket a tiltakozásokat és a komolyan veendő figyelmeztetéseket is ! Nem sorolom őket,számunkra azok a mérvadóak, de láthatóan igen igen elgondolkodtak finanszírozási hajlandóságukról, annyira komolytalanok voltak ezek a "lózungok" !
  A "lózungok"-nak már most is negatív hatásait szenvedjük el, a pénzvilág nagyon érzékenyen reagál minden kimondott itt csak " kiböfögött" szóra."

  Az imént egy mérvadó,bocsánat számomra mérvadónak minősített, közgazdász erről a következőket írta
  idézem :
  "Azt tennék országosan, amit a fideszes vezetésű városokban tesznek, melyeket maga Orbán szólított fel erőteljes eladósodásra! Ahogy az 1994-es, Békesi-féle pótköltségvetésben megcélzott, majd az 1995-ös Bokros-csomaggal el is ért stabilizáció után a Fidesz-kormány idején következett be a destabilizációs fordulat, amit tovább erősített a 2002-es Medgyessy-féle száznapos csomag, és ami aztán elvezetett a 2006-os súlyos pénzügyi helyzethez; úgy a második Gyurcsány-kormánnyal, 2006-ban elindult, a Bajnai-kormány intézkedéseivel kiteljesedő stabilizáció után a Fidesz most ismét arra készül, hogy a stabilizációból destabilizációba vigye az országot. Ha ezt teszi, akkor bármikor újra meginoghat a forint, elszaladhatnak a kamatok és a törlesztőrészletek."

  Azt hiszem nagyon veszélyesek a fidesz dédelgetett tervei...

  Eszembe jutott városunkban az eddig általuk követett pénzügyi politika amelyet már ki tudja hányadszor ostoroznak a fórumon hozzáértő emberek.Közgazdász lévén tisztában vagyok milyen jövőnk lesz amikor már az áthidaló kölcsönökre sem tartanak, gazdálkodási mutatóink alapján, alkalmasnak az addig olyan szolgálatkésznek mutatkozó bankok ! Az lesz a csőd !

  Itt az ideje,hogy ezeket a város számára kedvezőtlen,sőt bűnös gazdaságpolitikát végzőket a következő
  választáskor eltávolítsuk a város éléről.
  Ha arra gondolok,hogy kormányra kerülnek kiráz a hideg...”
 • 23. adlerzsigabá 2009. november 27. 20:49
  „El akarták..”
 • 22. adlerzsigabá 2009. november 27. 20:49
  „Intel 21#
  Amit írt: "El akarták tusolni az ügyet" azt jelenti, hogy elakarták ZUHANYOZNI.
  A magyar nyelv helyes használata feltétele a helyes gondolkodásnak is...
  Persze azért csak írjon, írjon! Jól szórakozunk! :-))”
 • 21. Intel 2009. november 27. 16:25
  „Eüdolgozó úgy látom nagyon elakarják tusolni az ügyet.
  Kérlek ami infod van azt írd meg Nekem az

  intelsop@citromail.hu címre.
  Nagyon érdekelne a teljes ügy!

  Ígérem anonimitásod örökre kettőnk közt marad.

  Köszönöm!”
 • 20. iparos 2009. november 27. 12:37
  „A Dr Égertöl kellene pénz kérni a korház számára. Elvtársai elintézték annak idején...”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tagadott a vádlott, noha felismerték

Ismeretlen személy matatására ébredt fel egy férfi saját lakásában. A tolvaj végül kereket oldott,… Tovább olvasom