Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Koronaünnep Sopronban, galériával

A Bencés, Kecske templom szombaton tartotta búcsúját. A templomtörténelem jeles eseményeinek emlékére hagyományteremtő céllal szerveztek koronaünnepet. 1625-ben III. Ferdinándot és két kiránynét is itt koronáztak meg.


Galéria! Fotók: Schaul M.

Az ünnep a Szent korona másolatának bemutatásával kezdődött Sopron Fő terén. A korona előtt a Kecske templomban lehetett tisztelegni. Eközben színpadra lépett az égzengő zenekar, és soproni gyermekek előadták a Kecske templom legendáját.

Olvasóink írták

 • 9. janika 2009. augusztus 19. 12:36
  „Tehát, mégis csak vannak kivételek apolitikusok közül! Isten adjon nekik jó egészséget és erőt a tevékenységeikhez!”
 • 8. Deir_Yassin 2009. augusztus 18. 21:01
  „Adjon Isten!

  Kedves Hazafiak!

  Mint a híradásokból tudható, holnap jelentős közéleti esemény zajlik Sopronban. 20 éve a Magyarországon "nyaraló" kelet-német polgárok közül pár száz jól értesült, Sopron térségébe utazva részt vett a Pán-Európai Piknik elnevezésű rendezvényen, amit a Sopronkőhida és az "ausztriai" Szt.Margitbányát "összekötő" lezárt határ út magyarországi oldalán rendeztek.

  A határkerítés áttörése révén nyugatra menekülő kelet-németek történelmet írtak, csak úgy mint az eseményt szervező soproni és debreceni illetőségű ellenzéki civilek.
  Az áttörés sorsfordítónak bizonyult, hiszen ettől a pillanattól kezdődően felgyorsult a kettéosztott Németország egyesülésének folyamata.

  Mi magyarok, azonban a rendszerváltó elit árulása miatt nem tudtuk a magunk javára fordítani a meggyengülő szovjet birodalom, a széteső kommunista szövetségi rendszer bukását. Máig szétdarabolva, nemzeti szállásterületeink jelentős részének megszállása mellett, demokratórikus kereteken belül mozgó poszt-bolsevik módszerekkel sanyargatják a magyar népet szerte a Kárpát-medencében. A magyarság összetartozásáért és egyesüléséért szót emelőket hazánkban mindmáig leszélsőségezik negatív jelzőket emlegetve megbélyegzik és üldözik!

  Ünnepelni tehát nincs okunk, de jelenlétünk fontos és üzenettel bír az ébredésén már túl lévő, nemzeti mozgalmunkat támogató, szebb magyar jövőben bízó honfitársaink számára, mind az ellenünk fellépő a rezsim lekötelezettjei számára.

  Várunk tehát mindenkit aki el tud jönni holnap, Augusztus 19-én Sopronkőhidára a "PIKNIK ünnepségre", hogy nemzeti lobogókkal, történelmi zászlóinkkal, Jobbikos, Magyar Gárdás, HVIM-es zászlókkal demonstráljunk, fejezzük ki erőnket és vágyunkat az összmagyar összetartozás jegyében.

  Az ünnepséget a DUNA TV élő adásban közvetíti.

  Gyülekező 15 órától Sopronkőhidán, a helyi buszmegállónál. Várunk mindenkit tiszta magyar szívvel!

  Gőbl Gábor
  JOBBIK Soproni Alapszervezeti elnök”
 • 7. janika 2009. augusztus 18. 20:36
  „Örseink is gyáva fajta volt, hogy nem kötelet tettek a nyakukra a korona helyett! Akár csak a mai gyáva politikusaink akik csak a nyálukat verik a tettek helyett és hagyják a kizsákmányolást ép úgy,mint annak idején tették az akkori uraságok.”
 • 6. vitriol2 2009. augusztus 17. 05:58
  „Engem pedig azok zavarnak akik "felhasználják" az egyik történelmi zászlot m...-kos eszméik "takarására". Ja és a nagy és mély matyarjaink miért nem az elsőnek tekintett magyar zászlót "használják"?
  Ja és "tiszta" magyar ünnep :
  III. Ferdinánd (* Graz, 1608. július 13. - + Bécs, 1657. április 2.), német-római császár, magyar és cseh király”
 • 5. Stefano 2009. augusztus 16. 23:14
  „Nem értem miért lenne szégyen az, hogy a többi történelmi zászló is most(!) nincs jelen?! Koronaünnep! Viszont az Árpád sávos és a Nyilas zászlót talán nem kéne összekeverni. Egy kicsit utána kéne nézni melyik mit is jelent, mert amik a képeken is láthatók az Magyarország történelmének egy része nem pedig a radikális jobboldal szimbóluma.”
 • 4. SAmu 2009. augusztus 16. 19:33
  „1.-nek :Nekem várszegi amúgy is furcsa......
  Megtudná mondani valaki, hol olvashatok a Bibliában Mária haláláról és mennybemeneteléről?????”
 • 3. TancsKaszabell 2009. augusztus 16. 15:39
  „Hát ,ha ott lett volna a többi történelmi zászló nem is tiltakoznék. De így? Szégyen !”
 • 2. kekati66 2009. augusztus 16. 12:02
  „Miért is? Miért lehet furcsa egy püspök és egy történelmi zászló???”
 • 1. thurvj97 2009. augusztus 16. 10:14
  „Nekem valahogyan furcsa volt Várszegi Asztrik és a színpad előtti árpádsávos zászló!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendeződik a Deák téri bunker sorsa

Sopron - Nem sokáig tátong már üresen a Deák téri multifunkcionális létesítmény. Képgaléria, kávéház… Tovább olvasom