Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Kétmillió forint a kár

Betörtek az éjszakai órákban Sopron egyik zöldövezeti családi házába, ahonnan 1,7 millió forint értékben vittek el ékszereket és készpénzt. A tettesek legalább háromszázezer forint rongálási kárt okoztak.
– Este 7-kor indultunk ki a Fertőre, másfél éves gyermekünket a nagyszülőkhöz vittük. Nincs két éve, hogy ebben a zöldövezeti házban lakunk: ez idő alatt mindössze kétszer, csak egy lagzi és a mostani Fertő-parti vigasság éjszakájára hagytuk felügyelet nélkül a lakást. Föl sem tudjuk fogni ésszel, hogy a második eset máris betöréssel ért véget, pedig hajnali fél 2-kor már idehaza is voltunk – ingatta fejét a családfő, aki szerint a tettesek – akik a kerítésen átugorva jutottak be az udvarra – már huzamosabb ideje figyelhették a házat. A betörők ugyanis nem a bejárati ajtót, hanem a hátsó erkélyajtót feszítették be, de ott is ügyeltek arra, hogy kikerüljék a feljárati lépcsőnél lévő lámpás mozgásérzékelőt. Az erkélyre – a nyomok alapján ítélve – a mosókonyha ablakának párkányáról másztak föl, s feszítették be a 300 ezer forint értékű ajtót. A keret fájának több része ki is szakadt.

– Az összes arany ékszerünket és a százezer forint készpénzt, amelyet az alsó szint parkettázási munkáira tartogattunk, elvitték az ismeretlenek, akik az egész lakást fölforgatták, még a gyerekszobát is – vette át a szót a feleség. – Nem kímélték a bútorzatot sem, egy sor sérülés keletkezett a szekrényekben, fiókokban, még az ágyon is, viszont a műszaki cikkekhez nem nyúltak. Az elvitt arany ékszerek összértéke eléri az 1,7 millió forintot. Viszont forintban nem lehet kifejezni azokat a szebbnél szebb emlékeket, amelyek a nyakláncokhoz, a karkötőkhöz, a gyűrűkhöz és a nyakékekhez fűződnek.

A károsultak megkérdezték a szomszédokat, de ők nem láttak, nem tapasztaltak semmi különöset. Rendőrségi forrásból úgy tudjuk, a betörők több nyomot is hagytak maguk után, amely megkönnyíti a tettesek felderítését. A Rendőrség kéri, hogy akiknek arany ékszereket kínáltak-kínálnak megvételre, jelentkezzenek a 107-es, a 112 telefonszámon, vagy személyesen a kapitányságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertődön lesz kihívója a polgármesternek

Fertőd polgármestere negyedik ciklusát zárja, s szívesen kezdené el az ötödiket is. Fülöp Géza már mindenképpen beírta nevét Fertőd történelmébe, hiszen az ő irányításával kapott az Esterházyak egyik székhelye a modern korban városi rangot. Ennek már tizenegy esztendeje. Akkor szélesebb körű intézményrendszert ígért a vezetés a választóknak, ma a meglévő rendszer minőségének javítása a cél. Tovább olvasom