Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kerékpárutakat hozott az összefogás

Ágfalva – Megváltozott a településünk arculata, megszépült a főút, és biztonságosan közlekedhetnek a kerékpárosok is Ágfalván – hangzott el tegnap a település bicikliút-avató ünnepségén. Kópházán és Fertődön is átadták a kerékpárút elkészült szakaszait.

A Biztonságos és fenntartható kerékpáros közlekedésért a Fertő-tájon – Új utak a helyi lakosság biztonságáért című beruházás érkezett mérföldkövéhez tegnap, amikor is a projektben szereplő hat település közül három helyen adtak át kerékpárutat. A közös pályázatot benyújtó Sopron–Fertőd kistérség településein – Sopron-Balf, Harka, Kópháza, Fertőd, Fertőszentmiklós, Ágfalva – 240 millió forintból épülnek kerékpárutak, amihez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 192 milliós támogatást adott. Pénteken három szakaszt adtak át, Ágfalván, Kópházán és Fertődön ünnepeltek.

– A közös pályázatot 2007 novemberében nyújtottuk be, és a támogatásról szóló levelet idén februárban kaptuk meg. Meggyőződésem, hogy azért szerepeltünk sikerrel a pályázaton, mert összefogtunk.

Pénteken három szakaszon adták át a bicikliutat, elsőként Ágfalván.
Pénteken három szakaszon adták át a bicikliutat, elsőként Ágfalván.

Örömmel tölt el, hogy a többi polgármesterrel közösen sikerült félretenni esetleges politikai nézetkülönbségeinket, és pártállástól függetlenül összefogtunk e nemes cél érdekében – mondta Gaál István, Ágfalva polgármestere.

– Díjaztuk a térségi összefogást mi magunk is, a beruházást az első helyre soroltuk a bírálati listán – nyilatkozta az átadóünnepségen Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója.

Olvasóink írták

 • 5. mankajicinből 2009. augusztus 18. 16:16
  „Politkusok....elgondolkodtam, hogy mikor egy hozzájuk közel álló ember olyan megjegyzést tesz, mikor az ember lánya nehezményezi, ezt az európai szintűnek nem nevezehető kivitelezést, hogy "hát ilyen az ország, mit várok én saját környezetemben, milyen legyen egy kerékpárút", illetve "hát maga szavazott rájuk...". Mind kettő megközelítést érdekesnek találom, mert 1. minden időben, bármilyen politikai vezetés alatt, az illető saját magáról állít ki szerintem szegénységi bizonyítványt. 2. ha a jövőre gondol, akkor is szomorú, hogy ezek szerint erre számítsunk majd, készüljünk fel. 3. Még jó, hogy ilyen emberek képviselnek minket, hogy ők igazán tenni akarnak a közért....ha így gondolkodik jobban tenné, ha máshol mérgezné a környezetet. És akkor vonja le mindenki maga a konzekvenciát...”
 • 4. Kukac40 2009. augusztus 17. 19:43
  „Egy újjabb példa a lassúságra. A világban két év alatt felhőkarcolókat építenek fel, nálunk pár km-er kerékpárutat, és büszkék rá a nagy vezetők.”
 • 3. janika 2009. augusztus 16. 22:20
  „Ugyan már készül a kerékpár rendszámtábla is és a kötelező biztosítási ívek! Sőt a súly adót is tervezik!
  Úgy hogy jó lesz fogyókúrázni és addig is sokat tekerni! Ehhez nem kell a méregdrága benzint venni.”
 • 2. Intel 2009. augusztus 15. 14:36
  „Hát igen, ha majd kiépülnek a kör gyűrök akkor minden család nyugodt, szép, baleset mentes helyeken tudnak majd kerékpározni.
  Viszont szomorú tényező az, hogy a kerékpár utak minősége nem a legjobb lett.
  Sok esetben a kerékpár utat, nem az uttestel együtt szintezték be, erre a legjobb példa a Kópházi szakasz.
  Nem értem a miért-et???
  Kópházán a vasúti átjáró előtt, miért kell átvinni az úttest szakaszán a forgalmat?
  Valamint a legdurvább, hogy a 84-es szakasz mellett a híd a törvényekben előirt magassági szintre került.
  Azon kerékpárosok akik a Fertő fele tekernek majd egy magas hídról érkeznek egy derékszögű kanyarba, ahol sokan biztosan a forgalom elé sodrodnak majd, mivel az illetékesek a korlátot elfelejtették be tervezni.
  Gondoljunk bele ha egy gyerek azon autós elé sodródik aki a 84-es szakaszról a Fertő parti útra fordul le, főleg ha még mögötte még egy autós is megkezdi a lefordulást....
  Mennyire is veszélyes???”
 • 1. TancsKaszabell 2009. augusztus 15. 10:28
  „Egy újabb jó példa arra,hogy sikerre csak az összefogás és az együttműködés vezet.
  A politikusoknak tehát nincs is ott semmi keresni valója,bár azért serénykednek az ügyesebbek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turisztikai képzés vállalkozóknak

Régió - Az Alpokalja Kistérség a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumtól nyert támogatást a… Tovább olvasom