Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Káposztás-babos halászlé a nyerő Sopronban

Ismét óriási feladat előtt álltak az ízlelőbimbók! Hatodik fordulójához érkezett ugyanis a nagy sikerű Halra Magyar! Halra Bor! rendezvénysorozat, amelyben a leghűségesebb városunkban a hónap első péntekjén 4 étterem séfje mérte össze halfőző tudását.


A versenykiírás szerint pontyból kellett valamilyen általuk kitalált új, vagy hagyományos ételt készíteni, a hozzá passzoló bort kiválasztani és a zsűrinek felszolgálni. A séfek pedig ismét szabadjára engedhették gasztronómiai fantáziájukat - írja a blikk.hu.

A nem éppen halas ételeiről híres vidéken a szakácsok mégis remekeltek, de mint mindig, a rendkívül szoros versenyben az első helyért járó dicsőséget most is csak egy étterem tudhatta magáénak. A Vadászkürt Vendéglő és Panzió káposztás-babos halászlevével vette le a színészzsűrit a lábáról, vagyis az ízlelőbimbóiról.

A győztes kisvendéglő szakácsa, Bausz Gyuláné. Fotó: blikk.hu.
A győztes kisvendéglő szakácsa, Bausz Gyuláné. Fotó: blikk.hu.


 Sopron környékén nagy hagyománya van ennek a különleges halászlének. Korábban csíkhalból készítettük, de mióta az védett, pontyot használunk – mesélte a kétfős személyzettel dolgozó családi kisvendéglő szakácsa, Bausz Gyuláné (57), aki 5-6 éve fedezte fel magának és a vendégeknek ezt a régi halételt. – Azóta mindig megtalálható az étlapon. A bajaiak szerint persze ez nem is halászlé, de nekünk ez így finom – mosolygott a séf. És így volt ez finom a szakmai zsűrinek is, akik helyi borokkal, Taschner Bor- és Pezsgőház Kft. remekeivel öblítették le a halfalatokat.

A teljes írás>>

Olvasóink írták

  • 1. bgabri 2011. február 08. 20:59
    „Gratulálok! bár még sosem jártam az étteremben,de hallottam, hogy kitűnő a vendéglátás és a konyha.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középpontban a szívgyógyászat

Az I. Soproni Kardiológiai Napokon a kórházi és a háziorvosok közösen tekintik át a szakma legújabb eredményét. Tovább olvasom