Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

`Kampányol a jegyző`

Sopron - "Dobos József jegyző az elmúlt napokban fizetett telefonos kampányhirdetésben hívta fel a soproniak figyelmét a vasárnapi népszavazásra. Az MSZP soproni szervezete szerint a polgármesteri hivatal vezetője ezzel a telefonos buzdítással nyíltan és a Fidesz javára egyoldalúan beleavatkozott a politikai pártok, a választók meggyőzésének versenyébe" – fogalmazott Kalmár István (MSZP) önkormányzati képviselő kedden.
Kalmár István szerint a köztisztviselőknek, így a jegyzőnek is, a népszavazás technikai feltételeinek a megteremtése, a törvényesség felügyelete és a szavazás zavartalan lebonyolítása a feladata. A kampányolás a politikai pártok dolga. A szocialista politikus úgy véli, a jegyző szégyent hozott azokra a köztisztviselőkre, akik pártatlan módon végzik munkájukat.

A képviselő feltette a kérdést, vajon törvényes-e a jegyzőnek az adófizetők pénzén kampányolni, valamint követelte, hogy hozzák nyilvánosságra, milyen közpénzből finanszírozták és mennyibe került mindez.

Dr. Dobos József érdeklődésünkre elmondta, törvény és rendelet teszi kötelezővé a tájékoztatást a népszavazás menetéről. – Két fontos változás is történt, mégpedig a személyazonosság igazolása és a mozgóurnák terén, ezért láttam szükségesnek, hogy tájékoztassam a választópolgárokat – mondta el a jegyző. – A költségesebbnek számító levél helyett az olcsóbbat, a telefonos tájékoztatást választottam.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. Don Kartács 2008. március 13. 07:15
  „Egy vicces van a Te és az összes jobboldali megnyilvánulásában. Az őszödi beszéd óta a baloldalra azt mondjátok hazudik. Csak közben abszolút nem figyeltek arra, hogy miről van szó. Ez a tipikus hülye magyar mentalitás. Elolvassuk a papíron lévő szöveget a 2. szóig, aztán megállunk. Nagyon nem érdekli az embert, hogy 10 szóból áll a mondat, és ha a pontig elolvasna mindent, akkor kapná meg a komplett értelmét annak, amit lát. Egyszerűen elmegy a 2. vagy 3. mondatig, amiben aztán olyat talál, amitől ideges lesz : a szó önálló jelentése. Ezt követően megáll és az alapján értelmezi azt, amit hallott. És onnantól nem foglalkozik azzal, hogy miként szól a teljes mondat. A történélem során 1400 - 1800 között rengeteg embert ítéltek így a világon halálra.”
 • 44. magyaro 2008. március 12. 19:39
  „Igazad van, a baloldal szokása a hazudás, nem a mellébeszélés.
  Nektek balosoknak is, kilehet menni az utcára, de megnézném hányan lennétek. Te emlegeted mindig a függetleneket, hogy bennetek támogatnak!!!”
 • 43. Don Kartács 2008. március 12. 01:29
  „Bocsánat, a félrebeszélés az mindig a jobboldal szokása. Belekezdünk valamibe, de mire bele lehetne kötni, már egy másik témával folytatjuk elbeszélő szép költeményünket. A függetleneknek pedig kezd ezzel az egésszel a tökük tele lenni, nem a baloldallal, hanem mindkét oldallal.
  Igen, itt mutatkozik meg az, amikor a jobb nem vállalja fel a hibáját és mindenért a másik a felelős. Ez az igazi jobboldali mentalitás. A baloldal is rengeteget hibázott és számos dologért elítélhető, de úgy gondolom, hogy eddig sosem a balosok szítottak megmozdulásokat, közlekedésmegbénító eseményeket és randílrozásokat, ha vesztettek. 1998-ban pl egy baloldalit sem láttam kimenni az utcára és skandálni : csalt a fidesz, vagy zárjuk le a hidat, mert vesztettünk.”
 • 42. magyaro 2008. március 11. 21:31
  „Don Kartács szokás szerint mellébeszélsz, és másra tereled a szót, a balosok lehet, hogy úgy gondolkodnak, de a függetleneket hagyd ki.”
 • 41. Don Kartács 2008. március 11. 16:54
  „A függetlenül gondolkodók és a balosok is ezt mondják, amikor ovi ellen vannak :)”
 • 40. magyaro 2008. március 10. 17:34
  „joco1 ha ez a szebb és boldogabb jövő, amit ti képviseltek, akkor nem kérek belőle!!
  Don Kartács nem nyalok, veled ellentétben, de te szerep tévesztésbe vagy, de ha nem hiszel, akkor olvasd el nagy gondolkodóitok műveit (Marx, Engelsz, Lenin) ott a szocialistának valahogy más a definíciója, mint amit szeretett GyF-ed képvisel, azt inkább karvajtőkének nevezik említett művek!!!!
  Különben OV nem vezérem, de jobb híján, inkább tízszer ő mint egyszer ti. Mikor a két rossz közül kell választani, inkább a kevésbé rosszat választom!!!!”
 • 39. Don Kartács 2008. március 07. 19:56
  „Ennyire nem kell nyalni magyaro. Aki nem a Te pártodnak ad igazat az már kommunista igaz? Felőlem hatalomra kerülhet a Fidesz, de a vezetősége nélkül, azaz: se orbán, se kövér, se szíjjártó, se deutsch-für, se rogán és még sorolhatnám a neveket. Kerüljenek, de ismeretlen és új vezetőkkel.”
 • 38. joco1 2008. március 07. 19:12
  „magyaro. Valoszinü, hogy az ország 2002. ota ezeket a fránya "komcsikat" szeretik-de tudod több a komcsi Nálatok mint a-kormány koalicioban-És már mulatságos, a rövid, de esetenként ocsmány reagálásaidra történt válaszokra Te soha nem reagálsz? csak BECSMÉRELÖ SZAVAKAT ISMERSZ? A lényeg NEM;NEM; NEM SOHA. Én HISSZEK EGY SZEBB ÉS BOLDOGABB, DE Orbán NÉLKÜLI HAZÁBA.”
 • 37. brrr 2008. március 07. 16:51
  „Miért kell a nagypolitikát ilyen kis városba utánozni ! Szégyelje magát aki csak áskálósni tud és szart keverni ettöl senki se lesz népszerübb! Mindegyik pártra vonatkozik!”
 • 36. magyaro 2008. március 07. 15:32
  „Tudjátok a tököm van tele a sok kommunistával, akik eddig a világon csak rombolni tudtak, nézzetek körül, az az ország ahol felütötte a fejét, fejlődésben mind elmaradt a mellette levőktől, de ha nem tudjátok tényekkel megcáfolni, akkor ne beszéljetek mellé és ne ködösítsetek!! (mert ehhez nagyon értetek!!!) Ti nem tényekkel vitáztok, hanem mindig mellé beszéltek, ha más nem megy akkor előveszitek OV.-t, mert arra mindent rá lehet fogni!! Nem mondom, hogy egy szent, sose hibázik, ellentétben veletek, mert ti GyF.-et szentnek tartsátok, aki mindent jobban tud és tesz. Egyébként nem érdekel ki a miniszter, addig míg nem a bőrömön érzem "áldásos "tevékenységét!!”
 • 35. Don Kartács 2008. március 07. 06:55
  „indepence igazad van, meg vedd hozzá azt is, hogy az emberek zömét annyira irritálja ez az egész, hogy ha egy ilyen nagy tábla mellett mennek el, akkor feltehetőleg idegesebbé vállnak, hogy már megint mit akarnak a politikusok, és köztudottan az a sofőr, aki ideges többet hibázik.”
 • 34. joco1 2008. március 07. 06:43
  „magyaro: a narancsos ködröl miért nem irsz. Tudod egy kis zsebdiktátor 2002. ota mindent bukott, majd 2006 ota szinte mindent a hatalom visszaszerzése érdekébe tesz: az mi?Volt már itt "ultimátum", napi együttmüködés a "huggyos" kossuthériekkel", majd népszavazási trükközés- érdekes , hogy ovi . korábban akarta /tervezte ezeket a dolgokat, csak nem volt "ideje" bevezetni-Fél, mert ha - a bevezetett intézkedések alapján- "beindul" a gazdaság- mint a bokroscsomag után-nem beszélhet ujból, hogy:"Rosszabbul élünk..."a válasz a népszavazás kérdéseire 1:NEM 2.NEM 3.NEM. Illetve "lábbal" is lehet szavazni”
 • 33. sportos 2008. március 06. 19:40
  „Remek meglátás!
  A törvény úgy látszik nem mindenkire és mindenre vonatkozik.
  Nagy a félelem? Recseg a zsinór?”
 • 32. indepence 2008. március 06. 19:29
  „Egyetértek, de nézzük pártatlanul.
  Az út feletti reklámok. Q-sokba került, /3 jegyü/ és aki el akar menni szavazni enélkül is elmegy, aki meg nem az ugyse. De az adóbol befolyt pénzeket nem erre kellene költeni, ami állítólag különben is kevés. De hogy egy felügyeleti szerv még törvényen kívül is helyezze magát ...? 1988. évi I. törvény
  a közúti közlekedésről..
  Tv. 12. § ..
  (3) A közút területén, a közút felett és mellett tilos elhelyezni olyan jelet, jelzést, egyéb tárgyat és berendezést, amely a közúti jelzésekkel - azok alakjával, színével - összetéveszthető, a láthatóságot akadályozza, alkalmas arra, hogy a közlekedők figyelmét elterelje, vagy a közlekedés biztonságát egyéb módon veszélyezteti. Tilos továbbá elhelyezni - a járda, a gyalogút és a kerékpárút kivételével - a közút területén, a közút felett, továbbá a közút lakott területen kívüli szakasza mellett - a 42/A. § (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott távolságon belül - reklámtáblát, reklámhordozót és egyéb reklámcélú berendezést.”
 • 31. belekotty 2008. március 06. 18:23
  „Don Kartács! Szívemböl beszélsz, én is így látom a dolgokat.”
 • 30. Don Kartács 2008. március 06. 17:41
  „És aki nem ért egyet a fidesz aggresszív politikájával, akkor annak a szeme előtt máris vörös köd lebeg. Aki elítéli az értelmetlen megnyilvánulásokat a fidesz részéről, mert csak az jön le neki a képernyőről, hogy valakinek annyira fáj a hatalom, hogy már fröcsög a képernyőről és nem zavartatja magát, hogy álhíreket terjesszen, az már kommunista. Fel lehetne fogni kedves jobboldal hívei, hogy az emberek többsége belefáradt ebbe az egészbe és pont ezért nem megy el, mert ha igennel szavaz, akkor a jobboldalnak hajaz, ha nemmel a baloldalnak. Mi lesz jobb netán akkor, ha a fidesz hatalomra kerül azon kívül, hogy oda akartak jutni? Én a sötét erdőből a kiutat nem látom a jelenlegi kormánynál, viszont a sötét erdőbe még így is valamivel több fény szűrödik be, mint azon az ösvényen, amit a fidesz mutat. Nem ezekről a kérdésekről kellene szavazni, hanem arról, hogy mit akarunk. A két válasz pedig döntés a két párt között, csak szépen meg lehet magyarázni, hogy ha Te szavazol, akkor a saját jövődnek leszel a kovácsa, lótúrót. Itt csak azt látjuk meg, hogy ki nyal erre és ki nyal arra, de azt nem, hogy a magyar mit akar. Az mszp-seket egy ok miatt kedvelem csak jobban : ha olyat mondok, ami nem egyezik meg az ő szemléletükkel, akkor nem fideszeznek le egyszerre, ugyanakkor a fidesz, ha nem azt hallja valakitől, amit hallani akar, akkor az az ember már kommunista.”
 • 29. magyaro 2008. március 06. 16:54
  „Feri sajnos tévedsz, nem csak az lesz anyagilag kurtább, aki otthon marad, hanem mindenki, mert fletó és bandája tesz róla, csak ezt sokan a vörös ködtől nem látják, ami a szemük előtt lebeg!!!!”
 • 28. Feri 2008. március 06. 16:32
  „reformista lépések, az mi és hol van
  Ez csak pénzbehajtás, a költségvetés rendbetételéhez, amit mellesleg ők Qrtak el. Aki pedig otthon marad, az legyen anyagilag is kurtább!”
 • 27. törvényt ismerő 2008. március 06. 11:43
  „fm!Őn még annál is nagyobb butaságokat mond, amit, tisztelt Kalmár Istvánról írt. Ajegyző dolga a törvényesség feügyelete és nem a telefonos (ÖNKORMÁNYZATI) felhívás, felszólítás szavazásra.”
 • 26. Kurta 2008. március 06. 08:57
  „Kedveseim, ti egymásnak estek, közben meg elfelejtitek, h csak az a politikus nem hazudik, akinek nem mozog a szája. Ez igaz orbánra-gyurcsányra. Népszerütlen, de reformista lépések ellen a legkönnyebb kampányolni. Otthon maradok, vagy pedig 3x nem.”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentős fejlesztések várhatók a kórházban

Sopron - Hamarosan e-mailben is kérhetnek időpontot kivizsgálásra a betegek a soproni Erzsébet… Tovább olvasom