Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Jelképes határlezárás Zsirán: a magyar föld nem eladó

Demonstrációt tartottak csütörtökön Zsirán, a határ felé vezető úton. A zsebszerződésekre hívták fel a figyelmet.

 
Csütörtökön délután négy autóval vonultak fel Zsirára. Az egész pályás útlezárás a magyar határ, valamint az ausztriai Locsmánd (Lutzmannsburg) közötti úton volt.

Útlezárásos demonstráció Zsirán
Útlezárásos demonstráció Zsirán


A részvetők zsebszerződések ellen demonstráltak. A megjelentek a Váralja szövetség, a gazdatanácsok szövetsége, az anyaföldvédelmi kerekasztal valamint a Jobbik képviseletéből kerültek ki.

A fő céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet: hamarosan, a nyugati határszélben akár egymillió hektárnyi földterület kerülhet külföldi kézbe.

Kifejtették: a magyar föld olyan kincs, amely megőrzése közös, össznemzeti feladat.

Előzmény:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szakmai felelősségel, és eltőkélt hazafisággal kíván foglalkozni a boldogulás szempontjából stratégiai ágazatként számon tartott magyar mezőgazdasággal - nyilatkozta portálunknak Gőbl Gábor, a demonstráció egyik szervezője.

A radikális nemzeti mozgalom idén februárban földvédelmi kerekasztal megbeszélésre hívta mindazon gazdákat és szervezetekhez, akik a magyar föld kérdését megoldatlannak látják, a föld magyar kézben tartását támogatják, illetve ellenzik a nagybirtokrendszert. 

Ttúl vagyunk a Fidesz kormány által elfogadott földtörvény megalkotásán, amelybe nem foglalták bele a kerekasztalon résztvevők szándékait - fejtette ki Gőbl Gábor.

A demonstráció tervezete:

Szeptember 26-án, csütörtökön 15 órai kezdettel 18 óráig nyilvános demonstrációt és egész pályatestes útlezárást szervezek.

A rendezvény helyszíne: Zsira, kültereületén a Locsmánd irányába vezető mellékúton közvetlenül a határ előtti 100 méteres útszakaszon.

A rendezvény célja: tiltakozás az osztrák gazdák zsebszerződéses földszerzése, illetve a jogtalanul szerzett magyar földről történő betakarítás ellen. Az ellehetetlenülésben lévő helyi gazdálkodók érdekei melletti kiállás.

A rendezvény menete:
14.50-től gyalogosan, gépjárművel, mezőgazdasági járművel gyülekeznek a helyszínen, 15 órától útlezárás lesz. A jelenlévők részéről beszédek hangzanak el.Orbán Viktor szerint a kormány megvédi a magyar földet. Akkor fel kell tenni a kérdést: Mit tesz a Fidesz annak érdekében, hogy a zsirai és a hasonló határátlépőkön a törvénytelen zsebszerződések kora végleg lejárjon, és megszűnjön a magyar termőföldekről származó termények országból való kivitele? - tudatta.

A gazdákkal és civilekkel együtt közösen megrendezésre kerülő csütörtöki zsirai egészpályás határ és útlezárást figyelemfelkeltő akciónak szánjuk, hogy világos legyen minden választópolgár számára, hogy amit a Fidesz mond, annak pont az ellenkezője történik, és az osztrák gazdák továbbra is problémamentesen viszik át magtáraikba a nálunk termesztett terményeket éppen úgy, mint az MSZP-SZDSZ kormányok idején - fogalmazott Gőbl Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más hanyagsága ölte meg a lányt Sopronban

A lakástulajdonost terheli a felelősség a Győri Törvényszék szerint, az ő gondatlansága vezetett egy húszéves lány halálához Sopronban. Tovább olvasom