Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Itt a Hatalmas Színrabló - fotók

Sajtónapon mutatkozott be a média képviselőinek A Hatalmas Színrabló című zenés mesejáték stábja a Soproni Petőfi Színházban.

Tor Ĺge Bringsvaerd - Papadimitriu Grigorisz művének a bemutatója november 10-én lesz a teátrumban. Az előadást Katona Imre rendezte, ő is fordította a darabot.

Katona Imre a riportereknek többek között arról beszélt, hogy 1980-óta - amikor is először színpadra állította ezt a mesejátékot - tízévente újra és újra előveszi a művet, amelynek mondanivalója nem csak gyermekeknek szól. A szerző 4-től 94-es korig ajánlja ezt a kivételes és egyedi darabot. A történetben számtalan utalás és üzenet fedezhető fel a mai világ égető kérdéseire a mese nyelvén és láthatjuk modern életünk közismert figuráit is. Közben a nézők nyomon követhetik, ahogy a Bohóc és a varázsló Macska több akadályon átjutva legyőzi

A Hatalmas Színrablót, aki a színeket, dallamokat lopta ki a világból. A rendező a produkció színpadra állításakor épített a bohóctréfákra és a cirkuszi varázslatok eszközeire.

Hatalmas Színrabló. Fotó: Torma Sándor


Katona Imre mindemellett elmondta: az előadás tisztelegni kíván a fiatalon elhunyt zeneszerző, Papadimitriu Grigorisz emlékének, aki egy nappal a hazai ősbemutató előtt autóbaleset áldozata lett.
A mesejáték koreográfusa Demcsák Ottó az újságíróknak hangsúlyozta, hogy ismét remekül tudott együtt dolgozni a társulat színészeivel, akiknek jó testtudata és mozgáskultúrája is hozzájárult a nagyon jó próbafolyamathoz.

A szereplők közöl a Bohócot megformáló Papp Attila kifejtette: az általa megformált figura kissé esetlen, ügyetlen, naiv lélek, de a végén hőssé válik. A gyerekek szeretik az életben a bohócokat, mindig tudnak azonosulni velük, hiszen gyakran a saját csetléseiket-botlásaikat látják bennük.

Most ennek a szereplőnek a kalandjain keresztül követhetik nyomon ezt a történetet. Ebben a társa a varázsló Macska, akit Molnár Anikó alakít az előadásban. A színésznő azt emelte ki, hogy nagyon szeret mesejátékokban játszani, mert ilyen alkalmakkor újra gyermekké válhat. Ami számára érdekes és izgalmas volt ebben a munkában, hogy betekintést nyerhetett a bűvészet világába is.

A Hatalmas Színrablót Savanyu Gergely játssza. Ahogy megfogalmazta, a mesében a Színrabló olyan rémnek számít, mint a vasorrú bába vagy Voldemort. Szerinte a jó és rossz közötti határ keskeny az életben, miközben mindig harcolunk a gonosz ellen, aki legyőzhető, mint ebben a történetben is.

Ács Tamás több szerepet is megformál az előadásban, csakúgy mint Szlúka Brigitta, Simon Andrea, Horváth László és Sárdy Zoltán. A fiatal színész szerint az általuk megformált figurák segítenek abban, hogy a főhősök kalandjait életszerű helyzetekben láthassák a nézők.
A jelmez Szélyes Andrea, a díszlet Katona Imre munkája, a korrepetítor Sárdy Barbara.

Az előadás a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház közös produkciója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmentő üzenet: Kösd be a biztonsági öved! - fotók

Közlekedésbiztonsági napot tartottak a kőszegi SOS Gyermekfaluban. Tovább olvasom